Γιαπωνέζικη σούπα νούντλς με μανιτάρια σιτάκε
Εύκολη και γρήγορη σούπα με νούντλς και μανιτάρια, ιδανική για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιούμε ούντον νούντλς γιατί "κάθονται" καλύτερα, δε λαπαδιάζουν, όπως τα πολυ λεπτά, και είναι κατά τη γνώμη μου πιο νόστιμα! Το τσίλι / σκόρδο, μπορείτε να το αυξομειώσετε φυσικά, ανάλογα με το πως σας αρέσει.
Υλικά
-
300 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια, τα μισά σιτάκε
-
150 γρ. / 1 μερίδα ούντον νουντλς (χοντρά)
-
600-700 μλ νερό ή ζωμό λαχανικών
-
1 κομμάτι περίπου 5 εκατοστά Τζίντζερ (πιπερόριζα)
-
1 πιπερίτσα τσίλι (κόκκινη) ψιλοκομμένη
-
1 πράσινο κρεμμυδάκι (χοντροκομμένο σε διαγώνιες φέτες)
-
2 χούφτες σπανάκι
-
1 χούφτα φύτρες φασολιού
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
-
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
-
1 κ.σ. μαρτίνι γλυκό ή κρασί γλυκό (ή αν βρείτε γιαπωνέζικο μίριν)
-
1 κ.γ. ξύδι
-
1 κ.γ. σησαμέλαιο
-
1 κ.σ. ηλιέλαιο
-
αλάτι χοντρό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες.
-
2
Κόβουμε τη τζίντζερ σε 6 -7 πολύ λεπτά φετάκια, και την υπόλοιπη την ψιλοκόβουμε ή την πολτοποιούμε. Μπορούμε να ψιλοκόψουμε και το σκόρδο ή να το κρατήσουμε και να το ρίξουμε στη σούπα ολόκληρο στη συνέχεια.
-
3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα παραπάνω και λίγο από το τσίλι, ανακατεύοντας ελαφρά για 3-5 λεπτά, όσο να ψηθούν τα μανιτάρια, αλλά να μην μαλακώσουν εντελώς.
-
4
Στο ενδιάμεσο ζεσταίνουμε το νερό ή το ζωμό, όσο να πάρει βράση, και μόλις είναι έτοιμα τα μανιτάρια το προσθέτουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να σιγοβράζει η σούπα. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το ολόκληρο σκόρδο, αν το κρατήσαμε από το βήμα 2. Επίσης ρίχνουμε τη σόγια, το μαρτίνι ή κρασί ή μίριν, και το ξύδι.
-
5
Σ’ αυτό το σημείο επίσης ετοιμάζουμε τα νούντλς, ανάλογα με τις οδηγίες συσκευασίας. Δεν τα τελειώνουμε, γιατί θα μείνουν και στη σούπα για 2-3 λεπτά, οπότε μειώστε το χρόνο βρασμού ανάλογα.
-
6
Μετά από 6 -7 λεπτά ρίχνουμε στη σούπα το σπανάκι, τις φύτρες φασολιού, το πράσινο κρεμμύδι, ακόμη λίγο από το τσίλι (κρατάμε μόνο λίγο για γαρνίρισμα) και τα νούντλς, και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
-
7
Όταν είναι έτοιμη η σούπα και σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Σ’ αυτό το σημείο δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται, μπορεί να μη χρειαστεί αν η σάλτσα σόγιας είναι πολύ αρμυρή.
-
8
Μοιράζουμε σε μπολ ή πιάτα, και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο τσίλι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια