Γιαπράκια με μπακαλιάρο
Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες, συνταγή της Αγιάσου της Λέσβου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν βράζουν τα αφήνουμε να σταθούν γιατί αλλιώς θα ανοίξουν Αλάτι δε βάζουμε καθόλου
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε τα φύλλα από το λάχανο και τα βάζουμε για λίγο σε νερό που βράζει ίσα ίσα να μαλακώσουν.
-
2
Σε μια λεκάνη βάζουμε το μπακαλιάρο, αφού τον έχουμε ξαλμυρίσει και τον έχουμε ψιλοκόψει
-
3
Προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα τριμμένη, το καρότο τριμμένο, το σέλινο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι πολτοποιημένο και το πιπέρι.
-
4
Τα ανακατεύουμε και κόβουμε το λάχανο σε μικρότερα κομμάτια.
-
5
Τυλίγουμε σε ντολμαδάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα που έχουμε καλύψει το πάτο της με το σκληρό μέρος του λάχανου.
-
6
Όταν τα τοποθετήσουμε όλα στην κατσαρόλα βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν τα ντολμαδάκια.
-
7
Προσθέτουμε λίγο νερό και λίγο λάδι και τα αφήνουμε για λίγο να αχνιστούν.
-
8
Έπειτα προσθέτουμε νερό τόσο όσο να καλύψει και το πιάτο.
-
9
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν το νερό πάνω κάτω μισή ώρα.
Σχόλια