Γίδα κοκκινιστή

Bαθμολογία: 4.75
       
 
4 ψήφοι
τσιγαρο, 11.10.07

Περιγραφή

Ευκολη και νοστιμη
Γίδα κοκκινιστή
photo: Ζουζουνελ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο γίδα τεμαχισμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 κουτια κομμένα ντοματάκια
  • λιγη κανέλλα σκόνη
  • λιγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλακι ζαχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Περιέχει: Σάλτσα ντομάτα
Σερβίρει: 2-4 ατομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βραζουμε τη γιδα μια με μιαμιση ωρα, με λιγο αλατι προς το τελος.
  2. Σωταρουμε σε ενα μεγαλο τηγανι το κρεμμυδι προσθετοντας αλατοπιπερο.
  3. Όταν εχει αρχισει να ξανθαινει το κρεμμυδι, προσθετουμε τα κομματια της γιδας (στραγγισμενα) να τσιγαριστουν καλα.
  4. Αλατοπιπερωνουμε και παλι λιγο.
  5. Προσθετουμε τα δυο κουτια κονκασέ, 1/2 κρασοποτηρο απο το ζωμο που εβρασε η γιδα, την ζαχαρη και την σκονη κανελλα (ελαχιστη)
  6. Αφηνουμε να τραβηξει τα πολλα ζουμια και να σφιξει η σαλτσα οσο θελουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε νερο της βρυσης προσθεστε και την γιδα, η οποια θα ειναι ξεπαγωμενη. Βαλτε να βρασει με το νερο χλιαρο. ετσι μαλακωνει πιο γρηγορα το κρεας. Αλατι στο τελος για να μη σφιξει. Συνοδευστε τη με πατατες τηγανητες, ντοματοσαλατα, τυρι φετα και μπολικο φρεσκο ψωμι.

 

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • Ελέξτε τα ντοματάκια κονσέρβας και τα  μπαχαρικά.

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από elenikolas, 15-2-09  
    Την φτιάχνω με κάποιες παραλλαγές. Τσιγαρίζω τη γίδα σε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτω κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα σβήνω με κρασί,εκτός από κανέλα και λίγο ζάχαρη προσθέτω 3 ειδών πιπέρια και μπαχάρι. Την βράζω σε χύτρα ταχύτητος για 45 λεπτά περίπου και μετά τη βάζω σε πήλινη γάστρα σκεπασμένη και ψήνω στους 220 βαθμούς περίπου μέχρι να μαλακώσει. Γίνεται σούπερ!!!!!
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 1-11-10  
    Η γιδα ηταν φοβερη!Ευχαριστουμε για την συνταγη,αν και ελαβα υπ΄οψιν τις παραλλαγες της/του elenikolas.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 20-2-11  
    Σημερα μαγειρεψα γιδα με κριθαρακι γιουβετσι.
    Την κανω συχνα ετσι.
    Γινεται τελεια.
    Και γαμοπιλαφο επισης γινεται πολυ ωραιο,καθως και με μακαρονια χονδρα,που βραζουν μεσα στο ζουμι της γιδας.
    Χωρις σαλτσες φυσικα,ασπρο.
    Οπως και το γαμοπιλαφο ασπρο.
    Αλλα θελει πολυ προσοχη στα ψιλα τα κοκκαλακια που εχει.
    Θελει οπωσδηποτε στραγκισμα το ζουμι.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 4-9-11  
    Το φαγακι αυτο το κανω συχνα,ειναι γευστικοτατο και συνοδεύεται με πολλα,μακαρονια ,πατατες τηγανητές,πουρε,και με οτι τραβαει η ορεξη σου!!πολυ ωραια συνταγη ευχαριστουμε!!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 21-12-11  
    τα πολλα λογια ειναι φτωχια...ειναι ''εξαισιο''...

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 1-11-10  
    Η γιδα ηταν φοβερη!Ευχαριστουμε για την συνταγη,αν και ελαβα υπ΄οψιν τις παραλλαγες της/του elenikolas.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 20-2-11  
    Σημερα μαγειρεψα γιδα με κριθαρακι γιουβετσι.
    Την κανω συχνα ετσι.
    Γινεται τελεια.
    Και γαμοπιλαφο επισης γινεται πολυ ωραιο,καθως και με μακαρονια χονδρα,που βραζουν μεσα στο ζουμι της γιδας.
    Χωρις σαλτσες φυσικα,ασπρο.
    Οπως και το γαμοπιλαφο ασπρο.
    Αλλα θελει πολυ προσοχη στα ψιλα τα κοκκαλακια που εχει.
    Θελει οπωσδηποτε στραγκισμα το ζουμι.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 4-9-11  
    Το φαγακι αυτο το κανω συχνα,ειναι γευστικοτατο και συνοδεύεται με πολλα,μακαρονια ,πατατες τηγανητές,πουρε,και με οτι τραβαει η ορεξη σου!!πολυ ωραια συνταγη ευχαριστουμε!!
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 21-12-11  
    τα πολλα λογια ειναι φτωχια...ειναι ''εξαισιο''...

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από elenikolas, 15-2-09  
    Την φτιάχνω με κάποιες παραλλαγές. Τσιγαρίζω τη γίδα σε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτω κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα σβήνω με κρασί,εκτός από κανέλα και λίγο ζάχαρη προσθέτω 3 ειδών πιπέρια και μπαχάρι. Την βράζω σε χύτρα ταχύτητος για 45 λεπτά περίπου και μετά τη βάζω σε πήλινη γάστρα σκεπασμένη και ψήνω στους 220 βαθμούς περίπου μέχρι να μαλακώσει. Γίνεται σούπερ!!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 65 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της melirito