κύρια φωτογραφία συνταγής Γίγαντες με λιαστές ντομάτες
Κάτια
Κάτια @cook_8450084
Πειραιάς

Μια διαφορετική συνταγή με γίγαντες, που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες. Σαν μεζές ταιριαζεί πολύ με τσιπουράκι, αλλά τρώγεται άνετα και σαν κυρίως. Απαραιτήτως, φρέσκο ψωμάκι για ανελέητες βουτιές στην απίθανη σάλτσα του!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε μια άλλη συνταγή για γίγαντες φούρνου, είδα την εξής παραλλαγήόταν αφαιρέσουμε το καπάκι απο την γάστρα για τα 10 τελευταία λεπτά ψησίματος, πασπαλίζουμε με γαλέτα. Το έχω δοκιμάσει και μου φάνηκε ενδιαφέρον και κάπως πιο τραγανό, αλλά ρούφηξε αρκετή από την σάλτσα του και το φαγητό έγινε λιγότερο προκλητικό για βουτιές...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

80 Minutes
4 άτομα
  1. 1/2 κιλό γίγαντες
  2. 1 μεγάλη μελιτζάνα σε μεγάλους κύβους
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
  4. 3 σκελίδες σκορδο
  5. 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  6. 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
  7. 2 κ.σ. κοφτές πελτέ ντομάτας
  8. 2 μέτριες ώριμες ντομάτες κομμένες καρέ
  9. 1 κονκασέ
  10. 2 πιπερίτσες καυτερές
  11. 10 ντομάτες λιαστές
  12. 1 μάτσο μαιντανό
  13. 3/4 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
  14. 1 μεγάλη κ.σ. πάπρικα
  15. αλάτι
  16. πιπέρι
  17. 1 κ.γ. σόδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Από βραδύς μουσκεύουμε τους γίγαντες και προσθέτουμε και 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.

  2. 2

    Ξεπλένουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε άφθονο νερό για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να τσιτώνονται με το πηρούνι.

  3. 3

    Όταν βρασούν, σουρώνουμε, ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα γίγαντες, πιπεριές φρέσκες και καυτερές, μελιτζάνα κομμένη, κρεμμύδι, σκόρδο και λιαστές ντομάτες και προθέτουμε το λάδι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά.

  4. 4

    Ρίχνουμε την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί και στην συνέχεια τις ντομάτες, φρέσκες και κονκασέ και τον πελτέ.

  5. 5

    Ρίχνουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό.

  6. 6

    Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς με κλειστό το καπάκι και άλλα 10 περίπου με ανοιχτό.

Αντιδράσεις

Από

Κάτια
Κάτια @cook_8450084
στις
Πειραιάς

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα