Γίγαντες με μπέικον και λουκάνικο!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε χλιαρό νερό τους γίγαντες από το βράδυ με αλάτι. Τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε στην κατσαρόλα για 1 ώρα περίπου.
-
2
Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο, παίρνουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε ροδέλες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ντοματάκι, το ψιλοκομμένο σέλινο, μια σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το λουκάνικο σε ροδέλες. Αφού πάρουν μια βράση τα βγάζουμε από την φωτιά.
-
3
Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε σε ένα πιρεξ. Ρίχνουμε την σάλτσα και στρώνουμε από πάνω το μπέικον και προσθέτουμε λίγο λάδι. Για το τέλος ρίχνουμε τις 2 κούπες νερό και βάζουμε το πιρεξ στον φούρνο.. καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια (30)
Είναι θαυμάσιο!!! όπως και οι φακές δένουν πολύ καλά με λουκάνικο έτσι και οι γίγαντες και τα φασόλια γενικά. το μόνο "κακό" είναι ότι δεν είναι νηστίσιμα έτσι.