κύρια φωτογραφία συνταγής Γίγαντες με Μπύρα
giotasamos
giotasamos @cook_8451775

Είναι η καλύτερη συνταγή, που έχω δοκιμάσει

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 500 γρ γίγαντες
  2. 2 ντομάτες τριμμένες
  3. 1 κουταλιά κέτσαπ
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  5. 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  6. 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  7. 1 καρότο, σε κυβάκια
  8. 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  9. 2 φύλλα δάφνης
  10. 1 κουτί μπύρας
  11. 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη)
  12. 1 φλ. ελαιόλαδο
  13. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζω τους γίγαντες με 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα, για 30 λεπτά, περίπου, να μαλακώσουν. Τους στραγγίζω και του βάζω σε ταψί, μαζί με τη μπύρα και πασπαλίζω τη μαύρη ζάχαρη.

  2. 2

    Σοτάρω σε 1/2 φλ λάδι το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο, να μαραθούν. Ρίχνω τη ντομάτα, τη κέτσαπ και βράζω για 10 λεπτά.

  3. 3

    Μετά ρίχνω το σέλινο, δάφνη, αλάτι, πιπέρι και βράζω άλλα 5 λεπτά.

  4. 4

    Αδειάζω πάνω στους γίγαντες, προσθέτω το υπόλοιπο λάδι και ψήνω στους 200°C γιά 30 λεπτά, να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

anna1973
anna1973 @cook_8453043
η μπυρα πρεπει να δινει πολυ ωραια γευση! ομως βαζεις το μικρο ή το μεγαλο κουτι μπυρας?

Από

giotasamos
giotasamos @cook_8451775
στις