Γίγαντες με Μπύρα
Είναι η καλύτερη συνταγή, που έχω δοκιμάσει
Υλικά
-
500 γρ γίγαντες
-
2 ντομάτες τριμμένες
-
1 κουταλιά κέτσαπ
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 πράσο, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
-
1 καρότο, σε κυβάκια
-
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
-
2 φύλλα δάφνης
-
1 κουτί μπύρας
-
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη)
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω τους γίγαντες με 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα, για 30 λεπτά, περίπου, να μαλακώσουν. Τους στραγγίζω και του βάζω σε ταψί, μαζί με τη μπύρα και πασπαλίζω τη μαύρη ζάχαρη.
-
2
Σοτάρω σε 1/2 φλ λάδι το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο, να μαραθούν. Ρίχνω τη ντομάτα, τη κέτσαπ και βράζω για 10 λεπτά.
-
3
Μετά ρίχνω το σέλινο, δάφνη, αλάτι, πιπέρι και βράζω άλλα 5 λεπτά.
-
4
Αδειάζω πάνω στους γίγαντες, προσθέτω το υπόλοιπο λάδι και ψήνω στους 200°C γιά 30 λεπτά, να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Σχόλια (19)