Γίγαντες πλακί
Υλικά
-
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
-
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
-
2 καρότα ψιλοκομμένα σε φέτες
-
1/2 κ.γ. φρέσκο βασιλικό
-
300 ml ελαιόλαδο
-
1 «Σπιτικό» ζωμό λαχανικών Knorr
-
500 γρ.Pummaro ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι
-
300 ml νερό από αυτό που έβρασαν τα φασόλια
-
1 φύλλο Δάφνης
-
αλάτι και γλυκιά πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ με λίγη ζάχαρη και μαγειρική σόδα.
-
2
Όταν τα φασόλια φουσκώσουν τα βράζουμε μαζί με τον σπιτικό ζωμό λαχανικών μέχρι να μαγειρευτούν καλά και τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το ζωμό τους.
-
3
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
-
4
Προσθέτουμε στην συνέχεια τα καρότα και το Pummaro και ανακατεύουμε.
-
5
Τα βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη γλυκιά πάπρικα, τα φασόλια, το νερό που έχουμε κρατήσει, το βασιλικό, την δάφνη και το αλάτι.
-
6
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ρίχνουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 200°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να μείνουν με ελάχιστο νερό και να χυλώσουν.
Σχόλια