Γίγαντες
Πικάντικοι γίγαντες, με φρέσκο ψωμάκι, σκέτη απόλαυση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πικάντικος μεζές που τραβάει κρασάκι και μπόλικο ψωμί χωριάτικο...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τους γίγαντες όλο το βράδυ στο νερό.
-
2
Τους βράζουμε 5΄και πετάμε το πρώτο νερό.
-
3
Γεμίζουμε ξανά την χύτρα με νέο νερό και τους κλείνουμε για 40΄.
-
4
Στο μεταξύ με μπόλικο ελαιόλαδο σε 1 τηγάνι έχουμε τσιγαρίσει τα κρεμμύδια και τα έχουμε αφήσει στην άκρη.
-
5
Μόλις βράσουν οι γίγαντες, τους βάζουμε σε 1 ταψί με όλα τα μυρωδικά μας και τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια.
-
6
Προσθέτουμε το νερό τους μέχρι να σκεπαστούν και λίγο παραπάνω.
-
7
Ψήνουμε στους 180° για 1,5 ωρα.
Σχόλια