Gingerbread

Bαθμολογία: 4.6522
       
 
23 ψήφοι
anna1973, 22.11.08

Περιγραφή

Χριστουγεννιατικα μπισκότα/στολίδια.

Gingerbread
photo: Ζουζουνελ

Συνταγή από:

anna1973

9 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 φλυντζ. τσ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλυντζ. τσ. βούτυρο
  • 1 φλυντζ. τσ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 κουτ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 4 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 1/2 κουτ. γλ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 φλυντζ. τσ. μελάσσα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Βήμα 2
2)

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι, αβγά και μελάσσα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομειογενές το μείγμα.

Βήμα 3
3)

Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι, σόδα, και το μπέικιν.

Βήμα 4
4)

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 5
5)

Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου, κόβουμε σε διάφορα σχέδια και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 10' μέχρι να γίνουν τραγανά χωρίς να σκουρύνουν πολύ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να τα στολίσετε με γλάσσο και επίσης να δημιουργήσετε τρύπες χρησιμοποιόντας φασόλια, για να τα κρεμάσετε στο Δέντρο - Μυρίζουν Υπέροχα !!!

 

Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    42 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 25-11-08  
    Την μελάσα που μπορούμε να την βρούμε;
    #
    Σχόλιο από anna1973, 26-11-08  
    #
    Σχόλιο από Thomi, 21-12-08  
    pragmatika gingerbreads.polu kali suntagi molis tin ekana!!
    #
    Σχόλιο από anna1973, 3-2-09  
    τη μελασσα τη βρισκω στο σουπερ μαρκετ μαζι με τη ζαχαρη ή το μελι
    #
    Σχόλιο από pelina, 20-11-09  
    mporw na balw kai fresko ginger? na to tripsw?
    #
    Σχόλιο από anna1973, 26-11-09  
    δεν γνωριζω αν γινεται με φρεσκο τζιντζερ νομιζω οχι ομως γιατι το ενα ειναι σκονη και το αλλο θα εχει υγρα που θα αλλαξει υφη
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 11-12-09  
    Σκέφτομαι να τα κάνω. Πόσα μπισκότα σου βγαίνουν περίπου;
    #
    Σχόλιο από anna1973, 11-12-09  
    αναλογα με το κουπ πατ, βγαινουν περιπου στα 40
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 14-12-09  
    Πολύ ωραία τα gingerbread, άρεσαν στο γιο μου και τους φίλους του αλλά και στους πιο μεγάλους. Εκανα και ένα γλάσο με άχνη για να τα κάνω πιο Χριστουγεννιάτικα
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 15-12-09  
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 26-12-09  
    Πολύ ωραίο μπράβο!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 22-11-10  
    Μήπως γνωρίζετε, πόσο καιρό μπορώ να διατηρήσω μπισκοτάκια με τη συγκεκριμένη συνταγή? Δηλαδή για πόσες μέρες μπορώ να τα προσφέρω άφοβα, στο παιδάκι μου? (εννοήται ότι πρόκειται να τα φτιάξω άμεσα, και είμαι σίγουρη ότι θα επιστρέψω με πολλά πολλά πιρουνάκια!) ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 22-11-10  
    aggalexa τα συγκεκριμένα δεν τα έχω φτιάξει αλλά επειδή έχουν αυγό μέσα (και επειδή θέλεις να τα δώσεις στο παιδάκι σου) προσωπικά θα τα διατηρούσα μετά τη 2η μέρα στο ψυγείο ή θα τα έβαζα στη κατάψυξη (εάν είχα πολλά)! Διάβασε και τα 2 σχετικά άρθρα που υπάρχουν στο σάιτ για τα μπισκότα!
    #
    Σχόλιο από milva, 11-12-10  
    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μελάσσα με κάτι άλλο; Ισως με μέλι;
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 11-12-10  
    Πολύ καλό και κατάλληλο για κατασκευές! Έβαλα μέλι αντί για μελάσα και άσπρη ζάχαρη.;)
    #
    Σχόλιο από velona1, 12-12-10  
    τελεια συνταγη!!!!μονο που εγω εβαλα μελι αντι μελασσα.τα μπισκοτα τα εκανα με τρυπουλες και τα κρεμασα στο δεντρο μου.εγραψα τα αρχικα γραμματα πανω σε καθε μπισκοτο και το εβαλα πανω απο καθε δωρο!μυρισε χριστουγεννα!!!!ευχαριστω Αννα1973!!!
    #
    Σχόλιο από felisia, 12-12-10  
    τα εφτιαξα ακριβώς όπως η συνταγή τα μπισκοτάκια και μου βγήκαν πικρά γιατί τι έκανα λάθως?μηπως το τζίτζερ φταίει η μήπως είναι έτσι η συνταγή?
    #
    Σχόλιο από milva, 13-12-10  
    Αντί για μελάσσα έβαλα μέλι τελικά.Μοσχοβόλησε όλο το σπίτι! Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αφήνουν μια ελαφριά πικρίλα στη γλώσσα που όμως δεν μας πείραξε καθόλου.Μήπως φταιει το τζιντζερ ή έκανα εγώ καποιο λάθος; Πάντως είναι κάτι διαφορετικό απο τα συνηθισμένα και πραγματικά αξίζουν!
    #
    Σχόλιο από karavour, 18-12-10  
    Μήπως τόσο πολύ αλάτι είναι υπερβολικό? Εγώ έβαλα 1 κουταλάκι αντί για 1 1/2 και πάλι αλμυρό μου φάνηκε. Επίσης αντικατέστησα τη μισή δόση μελάσας με μέλι. Μου βγήκαν τραγανά τα μπισκοτάκια, δεν ξέρω αν έπρεπε να μου βγουν μαλακά...Πάντως από εμφάνιση σκίζουν!
    #
    Σχόλιο από lukumina, 23-12-10  
    Έγιναν υπέροχα...μοσχομύρισε το σπίτι. Ακόμα και μετά από μέρες είναι το ίδιο φρέσκα. Σίγουρη επιτυχια!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    32 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από anna1973, 26-11-08  
    #
    Σχόλιο από Thomi, 21-12-08  
    pragmatika gingerbreads.polu kali suntagi molis tin ekana!!
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 14-12-09  
    Πολύ ωραία τα gingerbread, άρεσαν στο γιο μου και τους φίλους του αλλά και στους πιο μεγάλους. Εκανα και ένα γλάσο με άχνη για να τα κάνω πιο Χριστουγεννιάτικα
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 15-12-09  
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 26-12-09  
    Πολύ ωραίο μπράβο!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 11-12-10  
    Πολύ καλό και κατάλληλο για κατασκευές! Έβαλα μέλι αντί για μελάσα και άσπρη ζάχαρη.;)
    #
    Σχόλιο από velona1, 12-12-10  
    τελεια συνταγη!!!!μονο που εγω εβαλα μελι αντι μελασσα.τα μπισκοτα τα εκανα με τρυπουλες και τα κρεμασα στο δεντρο μου.εγραψα τα αρχικα γραμματα πανω σε καθε μπισκοτο και το εβαλα πανω απο καθε δωρο!μυρισε χριστουγεννα!!!!ευχαριστω Αννα1973!!!
    #
    Σχόλιο από felisia, 12-12-10  
    τα εφτιαξα ακριβώς όπως η συνταγή τα μπισκοτάκια και μου βγήκαν πικρά γιατί τι έκανα λάθως?μηπως το τζίτζερ φταίει η μήπως είναι έτσι η συνταγή?
    #
    Σχόλιο από milva, 13-12-10  
    Αντί για μελάσσα έβαλα μέλι τελικά.Μοσχοβόλησε όλο το σπίτι! Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αφήνουν μια ελαφριά πικρίλα στη γλώσσα που όμως δεν μας πείραξε καθόλου.Μήπως φταιει το τζιντζερ ή έκανα εγώ καποιο λάθος; Πάντως είναι κάτι διαφορετικό απο τα συνηθισμένα και πραγματικά αξίζουν!
    #
    Σχόλιο από karavour, 18-12-10  
    Μήπως τόσο πολύ αλάτι είναι υπερβολικό? Εγώ έβαλα 1 κουταλάκι αντί για 1 1/2 και πάλι αλμυρό μου φάνηκε. Επίσης αντικατέστησα τη μισή δόση μελάσας με μέλι. Μου βγήκαν τραγανά τα μπισκοτάκια, δεν ξέρω αν έπρεπε να μου βγουν μαλακά...Πάντως από εμφάνιση σκίζουν!
    #
    Σχόλιο από lukumina, 23-12-10  
    Έγιναν υπέροχα...μοσχομύρισε το σπίτι. Ακόμα και μετά από μέρες είναι το ίδιο φρέσκα. Σίγουρη επιτυχια!!!!
    #
    Σχόλιο από DanaeAng, 24-12-10  
    δεν βρηκα μελασσα κ εβαλα μελι, μου βγηκαν καπως αφρατα-αν τα αφηνα κ αλλο θα καιγονταν- περιμενα να βγουν πιο επιπεδα και πιο τραγανα, αλλα επειδη εκανα την παραλλαγη με το μελι ισως να φταιει αυτο..δεν ξερω. παντως ειναι πεντανοστιμα, σιγα μην τα βαλω στο δεντρο ;)
    μου εμεινε μια μπαλα ζυμης, μπορω να την βαλω καταψυξη κ να τη χρησιμοποιησω την αλλη εβδομαδα;
    ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από katenick, 5-1-11  
    φετος που ομικρος μου ειναι 2 1/2 στολισα το δεντρο με μπισκοτα για εκεινον,περιττο να πω οτι στην αρχη μου τα δαγκωνε ετσι οπως ηταν κρεμασμενα!ευτυχως που η συναγη βγαζει πολλα!οποιος ειδε το δεντρο μου ενθουσιαστηκε!!!
    #
    Σχόλιο από nancy88, 13-12-11  
    ποσο καιρο διατηρουνται;
    #
    Σχόλιο από anna1973, 13-12-11  
    τα μπισκοτα πρεπει να ειναι τραγανα προσοχη στο ψησιμο οταν βγαινουν απο το φουνο ειναι μαλακα και μετα σκληραινουν αν τα παραψησετε θα πικριζουν , διατειρουνται αρκετες μερες οπως ολα τα μπισκοτα
    #
    Σχόλιο από nancy88, 13-12-11  
    ευχαριστω πολυ! θα τα δοκιμασω συντομα!
    #
    Σχόλιο από mar81, 14-12-11  
    teleio!!
    #
    Σχόλιο από nancy88, 17-12-11  
    Καλημερα κοριτσια! Μολισ εβαλα τη ζυμη στο ψυγειο αλλα κολλαει παρα πολυ στα χερια! Ετσι πρεπει να ειναι; Αν μπορει καποια ασ μου απαντησει!
    #
    Σχόλιο από LIXOUDIES, 17-12-11  
    Και η δικιά μου ζύμη κολούσε στην αρχή, αλλά μετά αφού την έβγαλα απο το ψυγείο την έπλασα μια χαρά. Αντί για μεμβράνη χρησιμοποίησα διαφανές μουσαμά και το φύλλο ζύμης άνοιξε πολύ πιο εύκολα!
    #
    Σχόλιο από nancy88, 17-12-11  
    Ευχαριστω πολυ για τη γρηγορη απαντηση LIXOUDIES!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 25-11-08  
    Την μελάσα που μπορούμε να την βρούμε;
    #
    Σχόλιο από anna1973, 3-2-09  
    τη μελασσα τη βρισκω στο σουπερ μαρκετ μαζι με τη ζαχαρη ή το μελι
    #
    Σχόλιο από pelina, 20-11-09  
    mporw na balw kai fresko ginger? na to tripsw?
    #
    Σχόλιο από anna1973, 26-11-09  
    δεν γνωριζω αν γινεται με φρεσκο τζιντζερ νομιζω οχι ομως γιατι το ενα ειναι σκονη και το αλλο θα εχει υγρα που θα αλλαξει υφη
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 11-12-09  
    Σκέφτομαι να τα κάνω. Πόσα μπισκότα σου βγαίνουν περίπου;
    #
    Σχόλιο από anna1973, 11-12-09  
    αναλογα με το κουπ πατ, βγαινουν περιπου στα 40
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 22-11-10  
    Μήπως γνωρίζετε, πόσο καιρό μπορώ να διατηρήσω μπισκοτάκια με τη συγκεκριμένη συνταγή? Δηλαδή για πόσες μέρες μπορώ να τα προσφέρω άφοβα, στο παιδάκι μου? (εννοήται ότι πρόκειται να τα φτιάξω άμεσα, και είμαι σίγουρη ότι θα επιστρέψω με πολλά πολλά πιρουνάκια!) ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 22-11-10  
    aggalexa τα συγκεκριμένα δεν τα έχω φτιάξει αλλά επειδή έχουν αυγό μέσα (και επειδή θέλεις να τα δώσεις στο παιδάκι σου) προσωπικά θα τα διατηρούσα μετά τη 2η μέρα στο ψυγείο ή θα τα έβαζα στη κατάψυξη (εάν είχα πολλά)! Διάβασε και τα 2 σχετικά άρθρα που υπάρχουν στο σάιτ για τα μπισκότα!
    #
    Σχόλιο από milva, 11-12-10  
    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μελάσσα με κάτι άλλο; Ισως με μέλι;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ShadowWave, 14-12-11  
    Πραγματικά πολύ μυρωδάτα μπισκότα...αν και ως είθισται έκανα κάποιες τροποποιήσεις.

    Βέβαια "το κερασάκι στην τούρτα" ήταν το γλάσο λεμονιού που έκανα και κάλυψα τα μπισκότα(+χρωματιστή τρούφα για πιο εορταστική ατμόσφαιρα :p)... απογειώθηκαν τα μπισκοτάκια και ας μοιάζει φαινομενικά αταίριαστη η γεύση του λεμονιού.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της elli17
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 111 αγαπημένων συνταγών, του/της ΒΑΡΒΙ
    κουλουράκια & μπισκότα
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της danai1983
    Τζίντζερ και κανέλα
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    Μπισκότα/κουλουράκια
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1