Γιορτινό Glogg (γκλόγκι)
Έρχονται γιορτές και πρέπει να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά. Μια συνταγή κατάλληλη για ρεβεγιόν!
Υλικά
-
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
-
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
-
λίγες σταφίδες και ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
-
2 μπαστουνάκια κανέλα
-
5-6 γαρύφαλλα
-
φλούδα ενός πορτοκαλιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
-
2
Ανακατεύετε καλά και βάζετε το κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το ποτό σας να αχνίσει και όχι να βράσει.
-
3
Δοκιμάζετε και αν θέλετε προσθέτετε λίγη επιπλέον ζάχαρη.
-
4
Διατηρήστε το ζεστό.
-
5
Πριν σερβίρετε,προσθέστε λίγη βότκα αν επιθυμείτε.
-
6
Σερβίρετε ζεστό σε φλυτζάνια από πυρίμαχο γυαλί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)