Γιορτινό κέικ
Ένα κεκάκι για να συνοδέψει τα γιορτινά πρωινά μας ή τον καφέ μας το απόγευμα. Ακόμα μπορεί να αποτελέσει μια όμορφη πρόταση σε κάποιο γιορτινό, φιλικό κάλεσμα!
Υλικά
-
1 μαργαρίνη σε θερμ. δωμ.
-
1 κούπα ζάχαρη
-
3 αυγά
-
1 κούπα γάλα
-
1 γιαούρτι 2%
-
1/2 κούπα καρύδια ολόκληρα
-
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές (πασπαλισμένες με αλεύρι για να μην κάτσουν στον πάτο του γλυκού)
-
1/2 κούπα κάστανα βρασμένα και χοντροκομμένα
-
150 gr κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί
-
Το ξύσμα και τον χυμό από ένα πορτοκάλι
-
1 φαρίν απ 500 gr. (κοσκινισμένο)
-
2 βανίλιες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα και τα καρύδια.
-
3
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5΄ ακόμα.
-
4
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα κέικ. Αδειάζουμε το μισό μείγμα μέσα και σκορπάμε τις σταφίδες από πάνω.
-
5
Στο υπόλοιπο μείγμα, ανακατεύουμε την λιωμένη κουβερτούρα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε και τα κάστανα.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40' περίπου, μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό.
-
7
Αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε με γλάσο και τρούφα σοκολάτας ή με ότι άλλο μας αρέσει!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)