Maria Mas
Maria Mas @cook_8498939

Ένα κεκάκι για να συνοδέψει τα γιορτινά πρωινά μας ή τον καφέ μας το απόγευμα. Ακόμα μπορεί να αποτελέσει μια όμορφη πρόταση σε κάποιο γιορτινό, φιλικό κάλεσμα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 μαργαρίνη σε θερμ. δωμ.
  2. 1 κούπα ζάχαρη
  3. 1 κούπα γάλα
  4. 1/2 κούπα καρύδια ολόκληρα
  5. 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές (πασπαλισμένες με αλεύρι για να μην κάτσουν στον πάτο του γλυκού)
  6. 1/2 κούπα κάστανα βρασμένα και χοντροκομμένα
  7. 150 gr κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί
  8. Το ξύσμα και τον χυμό από ένα πορτοκάλι
  9. 1 φαρίν απ 500 gr. (κοσκινισμένο)
  10. 2 βανίλιες
  11. Γλάσο και τρούφα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα και τα καρύδια.

  3. 3

    Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5΄ ακόμα.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα κέικ. Αδειάζουμε το μισό μείγμα μέσα και σκορπάμε τις σταφίδες από πάνω.

  5. 5

    Στο υπόλοιπο μείγμα, ανακατεύουμε την λιωμένη κουβερτούρα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε και τα κάστανα.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40' περίπου, μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό.

  7. 7

    Αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε με γλάσο και τρούφα σοκολάτας ή με ότι άλλο μας αρέσει!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Από

Maria Mas
Maria Mas @cook_8498939
στις