Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Bαθμολογία: 4.7887
       
 
213 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Νόστιμα γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο.

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 750 γρ. κιμά
  • ½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ½ φλ. ρύζι
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 αβγά
  • 3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες , Σούπες
Εποχιακά: Χειμωνιάτικη
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Περιέχει: Ρύζι , Αβγά
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 17' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2
2)

Τα ζυμώνουμε καλά.

Βήμα 3
3)

Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.

Βήμα 4
4)

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 5
5)

Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.

Βήμα 6
6)

Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα

Βήμα 7
7)

και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.

Βήμα 8
8)

Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη να βάλετε ελαιόλαδο. Επίσης πολλοί περνάνε τα γιουβαρλάκια με αλεύρι πριν τα βάλουν στην κατσαρόλα. Χυλώνει το ζουμάκι πιο πολύ έτσι.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • Χρησιμοποιήστε βούτυρο ή μαργαρίνη χωρίς προσμίξεις
  • Ελέγξτε το ρύζι που θα χρησιμοποιήσετε.

Σχετικές συνταγές

    257 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από grandchef, 1-8-08  
    Τι ρύζι βάζετε? Νομίζω το γλασέ του πάει αλλά δεν είμαι σίγουρη :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-8-08  
    Εμείς βάζουμε το ρύζι που βάζουμε και στη σούπα(νομίζω ίδιο με το γλασέ είναι ή όχι;).
    #
    Σχόλιο από MARA!, 11-11-08  
    πεντανοστιμα!! οτι επρεπε για σημερα με το κρυο!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 11-11-08  
    Πολυ ωραιο φαγητο, για τον χειμωνα.Εγω το φτιαχνω συχνα αλλα αντι για μαιντανο βαζω ανιθο.Επισης, επειδη μαγειρευω παντα απο το βραδυ για την αλλη μερα λογω δουλειας, τα αυγοκοβω χωριστα και φυλαω την σαλτσα χωρια.Ετσι δεν κινδυνευω να την πιουν, ουτε να μαλακωσει το ρυζι.
    #
    Σχόλιο από ROSA, 12-11-08  
    πολύ ωραίο φαγητό για τα κρύα του χειμώνα εγω στο ζουμ΄κι καθώς βράζουν βάζω δυό πατάτες και δυό καρότα κομένα σε κύβους και γείνεται πολύ ωραία και χυλώνει το ζουμάκι τους
    #
    Σχόλιο από Mia, 19-11-08  
    Δεν κινδυνεύουν να σκορπίσουν? Βλέπω τη μαμά μου που αφού τα ζυμώσει τα ρίχνει στο καυτό νερό χωρίς να τα περάσει στο βουτυράκι... :S έπαθα μια σύγχιση τώρα
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-11-08  
    Μia δεν ξέρω γιατί έπαθες τη σύγχυση! Πάντως σου εγγυώμαι πως τα γιουβαρλάκια δεν διαλύονται αν τα κάνεις έτσι. Μόνο το νεράκι πρέπει να προσέξεις πως το βάζεις στην κατσαρόλα, να το ρίχνεις ζεστό και σιγά σιγά από την άκρη, για να μην πέσει πάνω στα γιουβαρλάκια και τα διαλύσει. Φυσικά μπορείς πάντα να ακολουθήσεις τη μέθοδο της μαμάς σου!
    #
    Σχόλιο από zetoula, 25-11-08  
    Bravo, bravo, bravo!!!
    Πρώτη φορά επιχείρησα να κάνω γιουβαρλάκια και ήταν υπέροχα!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ ήταν πάρα πολύ καλή η συνταγή σας... :)
    #
    Σχόλιο από tdaf, 31-12-08  
    Επειδή είμαι αρχάριος, πόση ώρα περίπου τα βράζετε; Και όταν λέτε μέτρια φωτιά, εννοείτε το μάτι της κουζίνας στο 2, έτσι;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-1-09  
    Θα δεις ότι είναι έτοιμα, όταν το ρύζι σου "σκάσει", δηλαδή δεν είναι πια λείο στην επιφάνειά του. Δεν θέλουν πολύ ώρα πάντως, γύρω στο μισάωρο. Ανάλογα κιόλας με το πόσο μεγάλα θα τα φτιάξεις. Όσο για τη μέτρια φωτιά, εξαρτάται από την κουζίνα σου και τα μάτια που έχεις. Ούτε δυνατή, ούτε πολυ σιγανή, εάν σε εσένα αυτό είναι το 2, τότε ναι.
    #
    Σχόλιο από zanice, 12-1-09  
    Μπράβο πολύ ωραία συνταγή!!!
    Την έκανα μόλις τώρα και ήταν τέλεια!!!
    Το μόνο που δεν έβαλα ήταν το βούτυρο, τοποθέτησα τα γιουβαρλάκια απευθείας στο νερό που έβραζε, και αφού είχα βάλει στο νερό λίγο λάδι.Έγιναν το ίδιο νόστιμα. Ιδανικό φαγητό για σήμερα που κάνει τόσο κρύο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΏΩΩ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ASTARTI, 2-2-09  
    einai paneykoli kai nostimotati, ta eftiaksa simera mias k eimai spiti..paneykoli kai pentanostimi, mpravo!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από princes, 22-2-09  
    πολυ ωραια συνταγη!!εγω το καροτο δεν το εβαλα στο ζουμι αλλα πολυ ψιλοκομενο στα γιουβαρλακια τα οποια πριν ριξω στο νερο τα τυλιξα σε αλευρι.βοηθα να χυλωσει η σουπα.α!εριξα και λιγο ρυζι στο ζουμι.
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 2-3-09  
    πολλυ καλη συνταγη...................εξαφανιστηκαν
    #
    Σχόλιο από Front242, 4-4-09  
    Τέλεια η συνταγή! Αλλά μου μύριζε λιγο ο κιμάς...
    #
    Σχόλιο από ΕΛΣΑΚΙ, 4-4-09  
    παιδια... μου διαλυθηκανε!!! γιατι??? το εκανα κατα γραμμα
    #
    Σχόλιο από Esme, 4-4-09  
    Για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια, αφού τα πλάσω και πρίν τα ρίξω στην κατσαρόλα τα περνάω απο αλευράκι το οποίο βοηθάει αργότερα στο δέσιμο του ζουμιού με το αυγολέμονο. Ονειρεμένα!
    #
    Σχόλιο από Nadiaki, 17-5-09  
    Δεν βλεπω κανεναν να αντιδραει αλλα εγω θα το πω...
    Επανω στη Θεσσαλονικη τα γιουβαρλακια ειναι σουπα ρε παιδια! Με καροτακια και πατατουλες και πολυ πηχτο ζουμακι που τα γιουβαρλακια κολυμπανε μεσα... Οσο καιρο ειμαι φοιτητρια στην Αθηνα το εχω δει δυο φορες οπως στην συνταγη αυτη και εσκασα στα γελια... Δε ξερω ποιο ειναι το σωστο αλλα για μενα που εχω μαθει αλλιως μου φαινετε τραγικο..
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-5-09  
    Nadiaki σε κάθε περιοχή τα φαγητά τα φτιάχνουν με διαφορετικό τρόπο. Εγώ τα έχω μάθει από τη γιαγιά μου, μα κι εδώ στην Καλαμάτα πάλι έτσι τα φτιάχνουν. Αντί να γελάς λοιπόν μπορείς απλώς να μας δώσεις την δική σου εκδοχή.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 18-5-09  
    Επειδή και εμείς τα φτιάχνουμε όπως η Σίτρο, θα ήθελα πολύ να μάθω πώς γίνονται σούπα. Κάνετε δηλαδή πιο μικρά τα γιουβαρλάκια και απλά βάζετε περισσότερο νερό? Σαν σούπα αυγοκομμένη ας πούμε?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>

    217 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MARA!, 11-11-08  
    πεντανοστιμα!! οτι επρεπε για σημερα με το κρυο!
    #
    Σχόλιο από zetoula, 25-11-08  
    Bravo, bravo, bravo!!!
    Πρώτη φορά επιχείρησα να κάνω γιουβαρλάκια και ήταν υπέροχα!!! Ευχαριστώ πάρα πολύ ήταν πάρα πολύ καλή η συνταγή σας... :)
    #
    Σχόλιο από tdaf, 31-12-08  
    Επειδή είμαι αρχάριος, πόση ώρα περίπου τα βράζετε; Και όταν λέτε μέτρια φωτιά, εννοείτε το μάτι της κουζίνας στο 2, έτσι;
    #
    Σχόλιο από zanice, 12-1-09  
    Μπράβο πολύ ωραία συνταγή!!!
    Την έκανα μόλις τώρα και ήταν τέλεια!!!
    Το μόνο που δεν έβαλα ήταν το βούτυρο, τοποθέτησα τα γιουβαρλάκια απευθείας στο νερό που έβραζε, και αφού είχα βάλει στο νερό λίγο λάδι.Έγιναν το ίδιο νόστιμα. Ιδανικό φαγητό για σήμερα που κάνει τόσο κρύο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΏΩΩ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ASTARTI, 2-2-09  
    einai paneykoli kai nostimotati, ta eftiaksa simera mias k eimai spiti..paneykoli kai pentanostimi, mpravo!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από princes, 22-2-09  
    πολυ ωραια συνταγη!!εγω το καροτο δεν το εβαλα στο ζουμι αλλα πολυ ψιλοκομενο στα γιουβαρλακια τα οποια πριν ριξω στο νερο τα τυλιξα σε αλευρι.βοηθα να χυλωσει η σουπα.α!εριξα και λιγο ρυζι στο ζουμι.
    #
    Σχόλιο από τουιτι, 2-3-09  
    πολλυ καλη συνταγη...................εξαφανιστηκαν
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 18-5-09  
    Επειδή και εμείς τα φτιάχνουμε όπως η Σίτρο, θα ήθελα πολύ να μάθω πώς γίνονται σούπα. Κάνετε δηλαδή πιο μικρά τα γιουβαρλάκια και απλά βάζετε περισσότερο νερό? Σαν σούπα αυγοκομμένη ας πούμε?
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 17-9-09  
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 21-9-09  
    Καλέ, έχω στείλει φωτο και δεν έχω ψηφίσει;! Έτσι τα κάνουμε κι εμείς (με λιγότερο κιμά και ένα μόνο αυγό στη σάλτσα όμως) και είναι απ'τα αγαπημένα μου!
    #
    Σχόλιο από maria86c, 24-9-09  
    #
    Σχόλιο από golfo, 30-9-09  
    γιουβαρλακια τα αγαπημενα μου απο μικρο παιδακι μου αρεσαν,γυρνωντας απο το σχολειο μοσχοβολουσε η κουζινα που τα φτιαχνε η γιαγια μου .
    #
    Σχόλιο από assimak, 7-10-09  
    τέλεια!! κι εγώ έτσι τα κάνω, όπως μου τα έμαθε η μαμά μου..το βίντεο φοβερό! πολύ κατατοπιστικό για κάποιον που τα κάνει πρώτη φορά! μπράβο!
    #
    Σχόλιο από Intelligentia, 8-10-09  
    Αγαπημένο φαγητό! Επειδή και εμένα η οικογένεια μου είναι από τη Θεσσαλονίκη δε νομίζω ότι τα κάνουμε με διαφορετικό τρόπο. Οι μόνες διαφορές που μπορώ να εντοπίσω είναι ότι βάζουμε περισσότερο νερό και η γιαγιά μου πάντα βάζει και επιπλέον ρύζι στη σούπα για να χυλώσει. Αντί για το κορν φλάουρ που αναφέρει η Σιτρονέλλα.
    #
    Σχόλιο από Amanda, 9-10-09  
    Sitronella κοπέλα μου, τι υπέροχη συνταγή ήταν αυτή! :-) Τα έκανα εχθές και μουγκρίζαμε όλοι μας από ευχαρίστηση!
    Το φαγάκι αυτό καθιερώθηκε στα πολυαγαπημένα μας! Να' σαι καλά κοπέλα μου και...1000 μπράβο! :-)
    #
    Σχόλιο από jennoula555, 9-10-09  
    Kλασσική χειμωνιάτικη συνταγή κι από τη δική μου μαμά και γιαγιά! Μόνο που για να μην διαλύονται τα γιουβαρλάκια,η γιαγιά μου τα ΑΛΕΥΡΩΝΕ και μετά τα τοποθετούσε στην κατσαρόλα!
    Επίσης στο μείγμα του κιμά εβαζε πάντα και ένα αυγο!
    5 πηρουνάκια κι από μενα γι αυτο το υπέροχο χειμωνιατικο φαγητό! xxxxx
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-10-09  
    Σας ευχαριστώ όλες και χαίρομαι που το βιντεάκι ήταν κατατοπιστικό. Είναι ένα πιάτο απλό, νόστιμο, εύκολο και γρήγορο.
    Χαίρομαι που είναι αγαπημένο τόσων και χαίρομαι ακόμα περισσότερο αν άρεσε και σε όσους το έφτιαξαν για πρώτη φορά :)
    #
    Σχόλιο από Gatita, 11-10-09  
    Σ' ευχαριστώ πολύ για το βίντεο, άντε να γλυτώσουμε απο την κιμαδόπιτα
    #
    Σχόλιο από Gatita, 11-10-09  
    κιμαδόσουπα εννοούσα
    #
    Σχόλιο από MamaOf2, 14-10-09  
    Τέλεια συνταγή. Ο άντρας μου με ρωτούσε πως τα έφτιαξα τόσο πετυχημένα, ο γιος μου έλεγε τέλειο φαγητό, τέλειο, θα το φάω όλο στο σχολείο αύριο. Τι άλλο να πω. 5 πηρουνάκια
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από grandchef, 1-8-08  
    Τι ρύζι βάζετε? Νομίζω το γλασέ του πάει αλλά δεν είμαι σίγουρη :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-8-08  
    Εμείς βάζουμε το ρύζι που βάζουμε και στη σούπα(νομίζω ίδιο με το γλασέ είναι ή όχι;).
    #
    Σχόλιο από Mia, 19-11-08  
    Δεν κινδυνεύουν να σκορπίσουν? Βλέπω τη μαμά μου που αφού τα ζυμώσει τα ρίχνει στο καυτό νερό χωρίς να τα περάσει στο βουτυράκι... :S έπαθα μια σύγχιση τώρα
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-11-08  
    Μia δεν ξέρω γιατί έπαθες τη σύγχυση! Πάντως σου εγγυώμαι πως τα γιουβαρλάκια δεν διαλύονται αν τα κάνεις έτσι. Μόνο το νεράκι πρέπει να προσέξεις πως το βάζεις στην κατσαρόλα, να το ρίχνεις ζεστό και σιγά σιγά από την άκρη, για να μην πέσει πάνω στα γιουβαρλάκια και τα διαλύσει. Φυσικά μπορείς πάντα να ακολουθήσεις τη μέθοδο της μαμάς σου!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-1-09  
    Θα δεις ότι είναι έτοιμα, όταν το ρύζι σου "σκάσει", δηλαδή δεν είναι πια λείο στην επιφάνειά του. Δεν θέλουν πολύ ώρα πάντως, γύρω στο μισάωρο. Ανάλογα κιόλας με το πόσο μεγάλα θα τα φτιάξεις. Όσο για τη μέτρια φωτιά, εξαρτάται από την κουζίνα σου και τα μάτια που έχεις. Ούτε δυνατή, ούτε πολυ σιγανή, εάν σε εσένα αυτό είναι το 2, τότε ναι.
    #
    Σχόλιο από ΕΛΣΑΚΙ, 4-4-09  
    παιδια... μου διαλυθηκανε!!! γιατι??? το εκανα κατα γραμμα
    #
    Σχόλιο από Esme, 4-4-09  
    Για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια, αφού τα πλάσω και πρίν τα ρίξω στην κατσαρόλα τα περνάω απο αλευράκι το οποίο βοηθάει αργότερα στο δέσιμο του ζουμιού με το αυγολέμονο. Ονειρεμένα!
    #
    Σχόλιο από common, 18-10-09  
    Εξαιρετικό φαγητό, κλασσικό για τα κρύα του χειμώνα, και απλή η συνταγή. Το βίντεο όντως βοηθά πολύ.
    Είχα όμως κι εγώ το ίδιο πρόβλημα όπως και ο/η Front242: μύριζε λίγο ο κιμάς... Τι κιμά θέλει η συνταγή, χοιρινό ή μοσχαρίσιο; Δεν αναφέρεται. Εγώ έβαλα σκέτο χοιρινό κιμά. Μήπως φταίει αυτό;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-10-09  
    Εγώ χρησιμοποιώ παντού μοσχαρίσιο κιμά. Δεν το έχω δοκιμάσει με άλλου είδους κιμά.
    #
    Σχόλιο από giotak1, 12-1-10  
    Είναι τέλεια,και γώ απο Θεσσαλονίκη είμαι έτσι τα ξέρω τα γιουβαρλάκια,δεν είναι κακό να δοκιμάζουμε συνταγές κ απο άλλα μέρη της Ελλάδας πιστεύω.
    Το κόλπο με το αλεύρι δεν το ήξερα...γιατί τις περισσότερες φορές μου διαλύονται?βάζω μισό κιλό κιμά περίπου ίσως κ 400 γρ. με ένα αυγό,μήπως θέλει λιγότερο απο το ένα αυγό?
    Τι να φταίει?
    #
    Σχόλιο από geotek, 10-1-11  
    να ρωτησω κατι???αν πχ κανω τα μπαλακια (ζυμη)απο σημερα τα βαλω σε ενα δισκο ψυγειο, και συνεχισω τη διαδιακσια αυριο λετε να πειράζει????
    επισης το βουτυρο μπορω να το αντικαταστησω με ελαιολαδο???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-1-11  
    Απλώς να τα κλείσεις καλά με μεμβράνη στο ψυγείο και δε θα πάθουν τίποτα. Το βούτυρο μπορείς άνετα να το αντικαταστήσεις με ελαιόλαδο, εγώ το κάνω συνέχεια :)
    #
    Σχόλιο από domdina, 4-10-11  
    #
    Σχόλιο από Goldie T, 16-1-12  
    Πέντε πιρουνάκια, για τα υπέροχα γιουβαρλάκια! Ως νέα νοικοκυρά, την προηγούμενη φορά που τα έκανα (ήταν και η πρώτη), έπαθα πλάκα γιατί ήταν φοβερά! Τα κάνω σούπα κι εγώ. Μου ήρθε μία ιδέα, αλλά δεν ξέρω αν είναι λογική. Μπορώ να τα περάσω από corn flour αντί για αλεύρι, πριν τα βάλω στην κατσαρόλα; Μου αρέσουν με πολύ πηχτό ζουμάκι, αλλά θα ήθελα τη συμβουλή σας...
    #
    Σχόλιο από caRbonaki, 1-2-12  
    Για πόσα άτομα είναι οι συγκεκριμενη συνταγή?
    Βλέπω τη συνταγή και μου τρέχουν τα σάλια και λέω αύριο να πειραματιστώ και να τα φτιάξω για 1η φορά μιας και είναι από τα αγαπημένα μου φαγητα..
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-2-12  
    Αν δεις στις πληροφορίες της συνταγής, γράφει πως σερβίρει 4. Φυσικά εξαρτάται από το πόσο τρώνε αυτοί οι 4!!!
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Giorgos Akasis, 1-2-14  
    anti gia vouthro xrhsimopoiw elaiolado pirazei?..gia peite mou th gnwmh sas noikokures..
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-2-14  
    Γιωργο αν δεις το βιντεάκι θα δεις πως κι εγώ λάδι χρησιμοποιώ πλεον. Κανένα πρόβλημα.

    22 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από roulaan, 11-11-08  
    Πολυ ωραιο φαγητο, για τον χειμωνα.Εγω το φτιαχνω συχνα αλλα αντι για μαιντανο βαζω ανιθο.Επισης, επειδη μαγειρευω παντα απο το βραδυ για την αλλη μερα λογω δουλειας, τα αυγοκοβω χωριστα και φυλαω την σαλτσα χωρια.Ετσι δεν κινδυνευω να την πιουν, ουτε να μαλακωσει το ρυζι.
    #
    Σχόλιο από ROSA, 12-11-08  
    πολύ ωραίο φαγητό για τα κρύα του χειμώνα εγω στο ζουμ΄κι καθώς βράζουν βάζω δυό πατάτες και δυό καρότα κομένα σε κύβους και γείνεται πολύ ωραία και χυλώνει το ζουμάκι τους
    #
    Σχόλιο από Front242, 4-4-09  
    Τέλεια η συνταγή! Αλλά μου μύριζε λιγο ο κιμάς...
    #
    Σχόλιο από Nadiaki, 17-5-09  
    Δεν βλεπω κανεναν να αντιδραει αλλα εγω θα το πω...
    Επανω στη Θεσσαλονικη τα γιουβαρλακια ειναι σουπα ρε παιδια! Με καροτακια και πατατουλες και πολυ πηχτο ζουμακι που τα γιουβαρλακια κολυμπανε μεσα... Οσο καιρο ειμαι φοιτητρια στην Αθηνα το εχω δει δυο φορες οπως στην συνταγη αυτη και εσκασα στα γελια... Δε ξερω ποιο ειναι το σωστο αλλα για μενα που εχω μαθει αλλιως μου φαινετε τραγικο..
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-5-09  
    Nadiaki σε κάθε περιοχή τα φαγητά τα φτιάχνουν με διαφορετικό τρόπο. Εγώ τα έχω μάθει από τη γιαγιά μου, μα κι εδώ στην Καλαμάτα πάλι έτσι τα φτιάχνουν. Αντί να γελάς λοιπόν μπορείς απλώς να μας δώσεις την δική σου εκδοχή.
    #
    Σχόλιο από nasia.., 6-10-09  
    Και εμείς θεσσαλονίκη σουπίτσα τα τρώμε!βάζω περισσότερο νεράκι με αλεσμένο καροτάκι και μόλις γίνουν τα γιουβαρλάκια τα βγάζω σε ένα πιατάκι και ρίχνω ρυζάκι γλασέ και πατατούλες!και μετά όταν είναι έτοιμα μπλούμ τα γιουβαρλάκια ξανά μέσα!δοκίμασα και αυτήν τη συνταγή και είναι πολύ ωραία, δεν εχει πολύ διαφορά!
    #
    Σχόλιο από Gatita, 11-10-09  
    κ εγώ απο την Θεσσαλονίκη είμαι. Εγώ τα έχω δει μέχρι στιγμής σε 3 παραλλαγές. Η μια είναι όπως της Σΐτρονέλλα απλά με περισσότερο νερό κ λίγο ρύζι γλασσέ χύμα μέσα. Η άλλη είναι με καρότο κ πατάτα κ φιδέ ψιλοκομμένο στο ζουμί, κ η τριτη που δεν ξέρω πως ακριβώς γίνονται είναι κόκκινη γιουβαρλόσουπα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-10-09  
    Παρακαλώ Gatita :) Ελπίζω να σου πετύχουν την επόμενη φορά. Περιμένω ενημέρωση :)
    Όσο για τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια, νομίζω έχουμε μια τέτοια συνταγή μέσα στο site για όποιον ενδιαφέρεται. Δείτε τις σχετικές συνταγές.
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 5-4-11  
    καταπληκτικά!εγω χρησιμοποιώ φρεσκοτριμέννο πιπέρι και ειναι μούρλια!
    #
    Σχόλιο από vikpats, 16-10-11  
    παιδια εγω βαζω και χοντροκομενο λαχανο μεσα στην κατσαρολα γινεται ΤΕΛΕΙΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από DemHad, 5-11-11  
    Σε πολλά φαγητά βάζω κόλιανδρο, έτσι έβαλα και στα γιουβαρλάκια. Το έκανα μέσα σε ψηλή κατσαρόλα και χρησιμοποίησα πιο λίγο κειμά. Επίσης έβαλα και αλεύρι. Αφού έβαλα τις μπαλίτσες μέσα, γέμισα την κατσαρόλα μέχρι επάνω με νερό και έβαλα κυβάκια καρρότο και πατάτες, και 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών. Στο τέλος έριξα και 1 κ.σ. Corn Flour. Όταν το σερβίρετε βάζετε πιο πολύ χυλό, όπως σερβίρετε τη σούπα... Πολλά φιλιά από Κύπρο, ευχαριστώ για τη συνταγή και τις παραλλαγές
    #
    Σχόλιο από ursula, 17-11-11  
    #
    Σχόλιο από sweetie90, 9-1-12  
    πολύ ωραία συνταγή , εγώ προσθέτω κάνα δύο πραγματάκια :
    βάζω και μπόλικο άνηθο γιατί λατρεύω την μυρωδιά ,
    βάζω και λίγο νερό στη ζύμη για να αφρατέψουν ,
    πριν τα βάλω στην κατσαρόλα τα τσιγαρίζω ελαφριά σε αντικολλητικό τηγάνι ,
    αντί για νερό στην κατσαρόλα προσπαθώ να έχω ζωμό κρέατος -φυλαγμένο από καμμιά σούπα μοσχάρι-
    γιατί παίρνουν άλλη νοστιμιά και ,
    αν το θέλετε πιο χυλωμένο , υπάρχει και η λύση του κορν-φλάουερ στο αυγολέμονο.
    Καλή σας όρεξη!!!!!
    #
    Σχόλιο από J.A., 28-1-12  
    Ginane teleia!!!!Se euxaristw. Egw ekana mia mikri paralagi kai petuxe. Ekana opws grafeis ta gioubarlakia kai afou ta ebala sto boutiro eriksa neraki pou tin proigoumeni mera eixa brasei kotopoulo, sto opoi eixa riksei ligo ladaki, alati kai piperi(polu ligo)eriksa kai epipleon nero kai ta ebrasa mexri ta gioubarlakia na aneboun stin epifaneia, meta eriksa mia xoufta ruzaki kai to ebrasa gia kanena 15lepto akomi kai meta ta abgokopsa. Dokimaste to!!!
    #
    Σχόλιο από littlefairy, 6-2-12  
    Τέλεια συνταγή. Τη δοκίμασα και ξετρελάθηκαν όλοι στο σπίτι. Εγώ επίσης πρόσθεσα στον κιμά λίγο τυρί τριμμένο και λίφη φρυγανιά τριμμένη. Τέλος, αντικατέστησα το αλάτι με κύβο λαχανικών σε σκόνη και έβαλα και χοντροκομμένο λάχανο. Απλά απερίγραπτα σε νοστιμιά και πολύ αφράτα. Επίσης, έφτιαξα την ίδια συνταγή με κιμά κοτόπουλου και η μπέμπα μου έφαγε μια ολόκληρη γαβάθα. Θα μπορούσε να είναι μια παραλλαγή για πιο ελεφριά αλλά εξίσου νόστιμη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 7-2-12  
    Βάζω 4 πιρουνάκια γιατί νομίζω πως πάει περισσότερο ο άνιθος παρά ο μαϊντανός. Στη δική μου παραλαγή αντί για μαϊντανό βάζω άνιθο, λίγο δυόσμο και λίγη τριμμένη ντομάτα μέσα στον κιμά. Επίσης τα κάνω πιχτή μεν, αλλά σούπα. Τα γιουβαρλάκια δεν τα ρίχνω στο βούτυρο, αλλά τα ρίχνω αλευρωμένα σε νερό που κοχλάζει. Μερικές φορές ρίχνω στη σούπα και ψιλοκομμένο κολοκυθάκι! Ταιριάζει τέλεια!
    #
    Σχόλιο από personna, 14-2-12  
    #
    Σχόλιο από tortilla, 9-3-13  
    Για άλλη μια φορά έγιναν μοναδικά. Αυτή τη φορά, αντί για μαϊντανό, έβαλα φρέσκο δυόσμο και κόλιανδρο για μικρές εκρήξεις γεύσης!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 22-3-13  
    Ήμουν σίγουρη ότι είχα βαθμολογήσει. Έτσι τα κάνω με τη διαφορά ότι βάζω άνιθο και λάδι.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 22-10-13  
    Έτσι τα φτιάχνω και εγώ με την διαφορά ότι προσθέτω στο ζουμάκι πατατούλες, καρότο και 1 κουταλιά corn flour.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 119 αγαπημένων συνταγών, του/της haracorfu
    meat
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της angel29476
    κυρίος πιατο
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της gogo09
    soupes
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    Δοκιμασμένες Συνταγές
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της ursula