Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Νόστιμα γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο.
Μπορείτε αντί για ελαιόλαδο να βάλετε βούτυρο ή μαργαρίνη. Επίσης πολλοί περνάνε τα γιουβαρλάκια με αλεύρι πριν τα βάλουν στην κατσαρόλα. Χυλώνει το ζουμάκι πιο πολύ έτσι.
https://www.youtube.com/watch?v=fmXRTsHGkWg
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αυγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
-
2
Τα ζυμώνουμε καλά.
-
3
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια να είναι έτοιμα.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεστάνει και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. -
4
Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να «σκάσει» το ρύζι. Προσοχή όταν ρίχνετε το νερό να το κάνετε σιγά σιγά και στην άκρη της κατσαρόλας, για να μη διαλυθούν τα γιουβαρλάκια.
-
5
Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού. Σιγά σιγά προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και να μην ψηθεί το αυγό όταν το προσθέσουμε στην κατσαρόλα.
-
6
Το ρίχνουμε στα γιουβαρλάκια.
-
7
Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα. Έτοιμα!
Σχόλια (305)