Γιουβαρλακια D.N.A

Bαθμολογία: 4.4138
       
 
29 ψήφοι
τσιγαρο, 31.12.06

Περιγραφή

Ευκολα, νοστιμα, σταθερη αξια της Ελληνικης κουζινας
Γιουβαρλακια D.N.A
photo: ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 gr κιμα μοσχαρισιο
  • 1 κρασοποτηρο ρυζι νυχακι (6 κουταλιες σουπας)
  • 1 κρεμυδι μετριο τριμμενο
  • 1 χουφτα μαιντανο
  • 2 αυγα
  • αλατι
  • πιπερι
  • 1/2 κουταλακι ΚΥΜΙΝΟ
  • 2 λεμονια μεσαια
  • 1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σούπες , Κιμάδες
Εποχιακά: Χειμωνιάτικη
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Κουζίνα: Ελληνική
Δυσκολία: Γρήγορο
Περιέχει: Αβγά , Ρύζι
Σερβίρει: 3-5 ατομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια λεκανη βαζουμε τον κιμα, αλατι (2-3 πρεζες) πιπερι, το κυμινο, το ρυζι, τον ψιλοκομμενο μαιντανο, το τριμμενο κρεμυδι και ενα αυγο.
  2. Αναμιγνυουμε καλα ολα τα υλικα, και τα βαζουμε στο ψυγειο (συντηρηση) μιση με μια ωρα.
  3. Σε μια κατσαρολα, μεγαλη, βραζουμε νερο, προσθετοντας αλατι και την μιση κουπα με το λαδι.
  4. Πλαθουμε τον κιμα σε μετρια μπαλακια, και καθως το νερο εχει παρει βραση, τα τοποθετουμε μεσα. Τα αφηνουμε να βρασουν 25 λεπτα σε μετρια φωτια.
  5. Χαμηλωνουμε τη φωτια, σε ενα μπωλ, χτυπαμε ενα αυγο και αμεσως μετα προσθετουμε τον χυμο απο τα λεμονια (συνεχιζοντας το χτυπημα). Παιρνουμε την κουταλα, και προσθετουμε 3-5 κουταλες απο την ζεστη σουπα πολυ αργα για να μη κοψει το αυγολεμονο, χτυπωντας το μιγμα με γρηγορες κινησεις.
  6. Κατοπιν, ριχνουμε το αυγολεμονο μεσα στη σουπα, ανακατευοντας με απαλες κινησεις, αυξανοντας παλι την φωτια (μεσαια σκαλα). Αφηνουμε να παρει μια βραση λιγο παραπανω απο 5 λεπτακια

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορουμε να βαλουμε περισσοτερο μαιντανο, αλατι ο κιμας "τραβαει", οποτε χαλαρα 3 πρεζες.
Μπορουμε να μην βαλουμε το μιγμα στο ψυγειο, αλλα ετσι απλωνονται καλυτερα τα μυρωδικα.
Αλλοι βαζουν 60-40 κιμα μοσχαρισιο-χοιρινο

 

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • Ελέγξτε τα μπαχαρικά και το ρύζι.

Σχετικές συνταγές

    31 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από elen_a, 10-1-07  
    Δοκίμασε την ίδια συνταγή αλλά αντι να τα αυγοκόψεις τα γιουβαρλάκια,ετοίμασε μια σάλτσα και αφού τα "πλάσεις" ρίξε τα μέσα στην σάλτσα να βράσουν.Είναι μια ωραία παραλλαγή που συνοδεύεται ΄τέλεια με φέτα.Δοκίμασε τη αν θες και περιμένω σχόλια.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 4-6-08  
    Ωραιοτατα.Εγω αντι για μαιντανο βαζω ανιθο και τα αυγοκοβω οπως εσυ. Τωρα το καλοκαιρι ομως, τα φτιαχνω με φρεσκαι τοματα,δηλαδη τριβω στον τριφτη τοματα, προσθετω λιγο νερο, αναλογως τη τοματα, λαδι και ριχνω τα γιουβαρελακια να βρασουν και να μεινουν με σαλτσα.
    #
    Σχόλιο από mama, 23-10-08  
    Πολύ καλή!!! Ευχαριστώ τσιγαρούλη!!! :o)
    #
    Σχόλιο από christina.f, 23-10-08  
    Τέλειο το φαγάκι τσιγάρο.
    Όποιος θέλει μπορεί 10 λεπτά μετά που θα βάλει τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα να προσθέσει και 1 φλυτζακάκι του καφέ ρύζι. Τέλος μαζί με το αυγοκόψιμο αν προσθέσουμε και λίgο αλεύρι η σουπίτσα χυλώνει και είναι super!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-10-08  
    με την ευκαιρια του οτι τα εφτιαξα σημερα ειπα να σου βαλω τα πιρουνακια σου εγω ομως δεν εχω βαλει ποτε αυγο στο κιμα δεν νομιζω οτι χρειαζεται, τα υλικα δενουν και χωρις αυγο
    #
    Σχόλιο από evapap, 3-1-09  
    πολυ καλη!εγω τα κανω με δυοσμο κ ειναι εξισου καλα!
    #
    Σχόλιο από almavraki, 4-2-09  
    polu oraia vgike i diki mou prospatheia,evala kai patatoules opos kanei i mama,ithela na rotiso ti christina pou eipe oti vazei aleuri,pote akrivos?evala meta pou prosthesa to nero alla emeine adialuto ki etsi to paratisa
    #
    Σχόλιο από pennyit, 22-2-09  
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 28-4-09  
    Μια χαράαααααααααααααα! Αντί για μαϊντανό έβαλα άνιθο και αφαίρεσα το κύμινο που δε μου αρέσει. Ήταν ωραιότατα! Α, και έριξα μαζί και κομματάκια λάχανο για να μοιάσει το φαι σε λαχανοντολμά!
    #
    Σχόλιο από diana, 21-9-09  
    Πολύ νόστιμη και χορτάτη συνταγή! Εγώ προσθέτω επίσης στο ζουμάκι και λίγη πατατούλα σε κύβους και χοντροκομμένο σέλινο και καρότο για να είναι και σαν μια ευκαιρία να φάει περισσότερα λαχανικά το παιδί μου. Δοκιμάστε το.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 21-9-09  
    Τα καλύτερα γιουβαρλάκια που έχω φάει ποτέ μου!!!Πρόσθεσα και άνιθο και λίγες ψιλοκομμένες πατατούλες.
    #
    Σχόλιο από popitsa1978, 13-10-09  
    eftiaksa kai egw simera giouvarlakia kai eginan fantastika! (h prwth mou fora)
    ena mikro problima me to aygolemono mono alla telika ta katafera! next time better
    #
    Σχόλιο από Ginger, 7-11-09  
    Πολύ ωραία τα γιουβαρλάκια! Μόνο που παρέλειψα το κύμινο.
    #
    Σχόλιο από ΜάρωΜάρω, 8-11-09  
    Απο τις πιο αγαπημενες μου σουπες!

    Εγω τα βραζω σε ζωμο λαχανικων που φτιαχνω με κρεμμυδι,πατατα,καρότο,λιγο μαιδανό και κολοκυθακι αν υπαρχει.
    Τα λαχανικα (εκτος απο το κρεμμυδι)μπορουν να σερβιριστουν ως βραστη σαλατα με οποιο ντρεσσινγκ σας αρεσει ή να κοπουν σε κομματια και να μπουν στη σουπα τα τελευταία 5 λεπτα του βρασίματος.
    #
    Σχόλιο από dspdspdsp, 21-12-09  
    θα συμφωνήσω με το κίμινο, το δοκίμασα ακριβώς όπως η συνταγή, και κατέληξα πως μάλλον έπρεπε να λείπει .. κατα τ' άλλα, υπέροχο.
    #
    Σχόλιο από Shadow, 18-1-10  
    Φοβερά τα γιουβαρλάκια!!!
    Κύμινο δεν έβαλα, γιατί δεν το ξέρω καν αυτό το μπαχαρικό, αλλά και πάλι έγιναν τέλεια!
    5 πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 18-2-10  
    Μολις τα κατεβασα απο τη φωτια και δοκιμασα....ειναι πεντανοστιμα!!! Παρελειψα και εγω το κυμινο γιατι δεν μας αρεσει καθολου!!!! Αλλα και παλι υπεροχα μπραβο Τσιγαρο!!!!
    #
    Σχόλιο από vana-63, 22-3-10  
    Αν και το κανω πρωτη φορα ηταν απαιχτο το φαγακι.
    #
    Σχόλιο από kessy, 22-3-10  
    νοστιμότατα γιουβαρλάκια!Εγώ δεν βάζω κύμινο, κι αν έχω ρίχνω στην σουπίτσα καμιά πατάτα ή και καροτάκι.
    #
    Σχόλιο από tsampika, 15-5-10  
    synxaritiria ebala poli ligo maintano kai prosthesa anti gia kimino anitho kai patates exei gini yperoxo molis fagame kai o 5xronos guos mou pou den troh giourbalakia efage olo to piato kai rotise mama poti tha to ksanakaneis na se kala thanks!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 23-10-08  
    Πολύ καλή!!! Ευχαριστώ τσιγαρούλη!!! :o)
    #
    Σχόλιο από christina.f, 23-10-08  
    Τέλειο το φαγάκι τσιγάρο.
    Όποιος θέλει μπορεί 10 λεπτά μετά που θα βάλει τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα να προσθέσει και 1 φλυτζακάκι του καφέ ρύζι. Τέλος μαζί με το αυγοκόψιμο αν προσθέσουμε και λίgο αλεύρι η σουπίτσα χυλώνει και είναι super!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-10-08  
    με την ευκαιρια του οτι τα εφτιαξα σημερα ειπα να σου βαλω τα πιρουνακια σου εγω ομως δεν εχω βαλει ποτε αυγο στο κιμα δεν νομιζω οτι χρειαζεται, τα υλικα δενουν και χωρις αυγο
    #
    Σχόλιο από evapap, 3-1-09  
    πολυ καλη!εγω τα κανω με δυοσμο κ ειναι εξισου καλα!
    #
    Σχόλιο από almavraki, 4-2-09  
    polu oraia vgike i diki mou prospatheia,evala kai patatoules opos kanei i mama,ithela na rotiso ti christina pou eipe oti vazei aleuri,pote akrivos?evala meta pou prosthesa to nero alla emeine adialuto ki etsi to paratisa
    #
    Σχόλιο από pennyit, 22-2-09  
    #
    Σχόλιο από diana, 21-9-09  
    Πολύ νόστιμη και χορτάτη συνταγή! Εγώ προσθέτω επίσης στο ζουμάκι και λίγη πατατούλα σε κύβους και χοντροκομμένο σέλινο και καρότο για να είναι και σαν μια ευκαιρία να φάει περισσότερα λαχανικά το παιδί μου. Δοκιμάστε το.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 21-9-09  
    Τα καλύτερα γιουβαρλάκια που έχω φάει ποτέ μου!!!Πρόσθεσα και άνιθο και λίγες ψιλοκομμένες πατατούλες.
    #
    Σχόλιο από popitsa1978, 13-10-09  
    eftiaksa kai egw simera giouvarlakia kai eginan fantastika! (h prwth mou fora)
    ena mikro problima me to aygolemono mono alla telika ta katafera! next time better
    #
    Σχόλιο από Ginger, 7-11-09  
    Πολύ ωραία τα γιουβαρλάκια! Μόνο που παρέλειψα το κύμινο.
    #
    Σχόλιο από ΜάρωΜάρω, 8-11-09  
    Απο τις πιο αγαπημενες μου σουπες!

    Εγω τα βραζω σε ζωμο λαχανικων που φτιαχνω με κρεμμυδι,πατατα,καρότο,λιγο μαιδανό και κολοκυθακι αν υπαρχει.
    Τα λαχανικα (εκτος απο το κρεμμυδι)μπορουν να σερβιριστουν ως βραστη σαλατα με οποιο ντρεσσινγκ σας αρεσει ή να κοπουν σε κομματια και να μπουν στη σουπα τα τελευταία 5 λεπτα του βρασίματος.
    #
    Σχόλιο από dspdspdsp, 21-12-09  
    θα συμφωνήσω με το κίμινο, το δοκίμασα ακριβώς όπως η συνταγή, και κατέληξα πως μάλλον έπρεπε να λείπει .. κατα τ' άλλα, υπέροχο.
    #
    Σχόλιο από Shadow, 18-1-10  
    Φοβερά τα γιουβαρλάκια!!!
    Κύμινο δεν έβαλα, γιατί δεν το ξέρω καν αυτό το μπαχαρικό, αλλά και πάλι έγιναν τέλεια!
    5 πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 18-2-10  
    Μολις τα κατεβασα απο τη φωτια και δοκιμασα....ειναι πεντανοστιμα!!! Παρελειψα και εγω το κυμινο γιατι δεν μας αρεσει καθολου!!!! Αλλα και παλι υπεροχα μπραβο Τσιγαρο!!!!
    #
    Σχόλιο από vana-63, 22-3-10  
    Αν και το κανω πρωτη φορα ηταν απαιχτο το φαγακι.
    #
    Σχόλιο από kessy, 22-3-10  
    νοστιμότατα γιουβαρλάκια!Εγώ δεν βάζω κύμινο, κι αν έχω ρίχνω στην σουπίτσα καμιά πατάτα ή και καροτάκι.
    #
    Σχόλιο από tsampika, 15-5-10  
    synxaritiria ebala poli ligo maintano kai prosthesa anti gia kimino anitho kai patates exei gini yperoxo molis fagame kai o 5xronos guos mou pou den troh giourbalakia efage olo to piato kai rotise mama poti tha to ksanakaneis na se kala thanks!
    #
    Σχόλιο από Conna, 14-12-10  
    Θα προτιμούσα πιο βελουτέ την υφή της σούπας. Κύμινο έριξα στη μύτη ... σαν γεύση μέσα δεν με χάλασε. Το λάδι όμως ηταν αρκετο σε ποσότητα και φαινόταν στη σούπα ..δεν ειχε ομογενοποιηθεί. Νομίζω αξίζει να ξαναδοκιμαστεί και να κάνω κάποιες βελτιώσεις !!!
    #
    Σχόλιο από giorgia7s, 23-1-11  
    Τελεια συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από lixouda, 9-10-11  
    Κάπως έτσι τα κάνω κι εγώ, με λιγότερο όμως λάδι το οποίο ρίχνω στον κιμά στο ζύμωμα. Επίσης δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ με κύμινο, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά από περιέργεια! Πάντως ειδικά για χειμώνα είναι από τα πιο νόστιμα φαγάκια!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από annitanguera, 28-10-11  
    Συγγνώμη, το DNA πού κολλάει;

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από elen_a, 10-1-07  
    Δοκίμασε την ίδια συνταγή αλλά αντι να τα αυγοκόψεις τα γιουβαρλάκια,ετοίμασε μια σάλτσα και αφού τα "πλάσεις" ρίξε τα μέσα στην σάλτσα να βράσουν.Είναι μια ωραία παραλλαγή που συνοδεύεται ΄τέλεια με φέτα.Δοκίμασε τη αν θες και περιμένω σχόλια.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 4-6-08  
    Ωραιοτατα.Εγω αντι για μαιντανο βαζω ανιθο και τα αυγοκοβω οπως εσυ. Τωρα το καλοκαιρι ομως, τα φτιαχνω με φρεσκαι τοματα,δηλαδη τριβω στον τριφτη τοματα, προσθετω λιγο νερο, αναλογως τη τοματα, λαδι και ριχνω τα γιουβαρελακια να βρασουν και να μεινουν με σαλτσα.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 28-4-09  
    Μια χαράαααααααααααααα! Αντί για μαϊντανό έβαλα άνιθο και αφαίρεσα το κύμινο που δε μου αρέσει. Ήταν ωραιότατα! Α, και έριξα μαζί και κομματάκια λάχανο για να μοιάσει το φαι σε λαχανοντολμά!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κλασσικές Συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα
    Σούπες
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Κρεατικά/Με κιμά
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της despinal
     ΚΡΕΑΤΑ  ΚΑΙ  ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΚΙΜΑΣ
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    <3
    Ένα βιβλίο 104 αγαπημένων συνταγών, του/της MarwMew