Γιουβαρλάκια

40 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 λεπτά
4 άτομα
  1. 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
  2. 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  3. Χυμός από 1-2 λεμόνια
  4. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  5. Άνηθος ψιλοκομμένος
  6. Αλάτι
  7. Πιπέρι
  8. Ελαιόλαδο
  9. Ξίδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

  2. 2

    Σ' ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη μισή ποσότητα του ρυζιού και τους κρόκους), ζυμώνουμε και πλάθουμε μπαλάκια.

  3. 3

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 4 κούπες νερό και μόλις βράσει, ρίχνουμε αλάτι και το υπόλοιπο ρύζι. Μετά, βάζουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για ½ ώρα.

  4. 4

    Αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά, παίρνουμε μία κουτάλα ζωμού και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

  5. 5

    Αργότερα, σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα