Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Bαθμολογία: 4.7222
       
 
36 ψήφοι
KΡΙΣΤΑ, 11.10.08

Περιγραφή

Νόστιμο και χορταστικό φαγητό! Μια συνταγή με ρίζες από τη Μικρά Ασία.

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 με 5 μέτριες πατάτες
  • 3 με 4 μέτρια καρότα
  • 1 ποτήρι λάδι (όχι γεμάτο - κρατάτε 1 με 2 "δάχτυλα")
  • 1,5 κρασοπότηρο περίπου σάλτσα pummaro
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό όσο χρειασθεί

    Για τα γιουβαρλάκια :
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ και λίγο παραπάνω ρύζι καρολίνα (για γεμιστά)
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
  • λίγο νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες , Σούπες
Εποχιακά: Χειμωνιάτικη
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κουζίνα: Μικρασιατική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβουμε, τα μεν καρότα σε μακρόστενα κομμάτια ή σε ροδέλες, τις δε πατάτες σε τέταρτα ή "κυδωνάτες" (το τέταρτο στη μέση).
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 με 3 ποτήρια νερό, το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια με τα υπόλοιπα υλικά (κιμά, κρεμμύδι, ρύζι, μαϊντανό και ελάχιστο αλάτι) και τα πλάθουμε μπαλάκια, προσθέτοντας με τη χούφτα μας τόσο νερό όσο χρειάζεται ώστε το μίγμα να γίνει μαλακό (όχι νερουλό προσοχή).
  4. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια (σιγά - σιγά) στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τα καρότα και προσέχουμε να μην λιώσουν. Τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Στη συνέχεια, μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, ρίχνουμε τη σάλτσα pummaro, αλάτι (με ρέγουλα !! και δοκιμή), λίγο πιπέρι και κουνάμε την κατσαρόλα προσεκτικά ώστε το αλάτι και το πιπέρι να πάνε παντού.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 40 περίπου λεπτά (προσθέτοντας κατά διαστήματα όσο νερό χρειασθεί) ώστε να "πιεί" τα υγρά του και να μείνει με τη σάλτσα του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν στο συγκεκριμένο φαγητό να μη χρησιμοποιήσουμε καθόλου κουτάλα, αλλά να κουνάμε την κατσαρόλα. Όλα τα παραπάνω υλικά είναι πολύ ευαίσθητα στο βράσιμο και μπορεί πολύ εύκολα να χαλάσει η εικόνα του φαγητού και να φύγει το ρύζι από τα γιουβαρλάκια, με αποτέλεσμα το φαγητό μας να χυλώσει. Προσοχή λοιπόν !!

Σχετικές συνταγές

    70 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Domania, 15-1-09  
    Τα έφτιαξα εχθές ευκολη συνταγή
    δεν λες όμως πότε μπαινει το λάδι
    και κατα την γνωμη μου ειναι πάρα πολύ
    εγω έβαλα λιγότερο και έβαλα από την αρχη με τις πατάτες.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 15-1-09  
    Eγω το καλοκαιρι δεν φτιαχνω ποτε αυγολεμονο γιουβαρελακια αλλα κοκκινα. Βεβαια εχω καποιες διαφορες με την παραπανω συνταγη.Κατ' αρχας δεν χρησιμοποιω μαιντανο αλλα ανιθο.Δευτερον δεν βαζω ουτε καροτα ουτε πατατες γιατι πιστευω πως αλλοιωνουν την γευση του φαγητου.Στην χυτρα μου ριχνω κρεμμυδι, το τσιγαριζω ελαφρως και το σβηνω με τον τοματοχυμο.(καλυτερη μακραν η φρεσκια τοματα το καλοκαιρι).Το βαζω στη φωτια και μολις παρει βρασει ριχνω και τα γιουβαρελακια.Προσθετω και νερο τοσο ωστε να καλυπτεται το φαγητο και ισως και λιγο παραπανω.Εικοσι λεπτα στη χυτρα ειναι αρκετα για μια χυλωμενη σαλτσα κια πολυ μαλακα γιουβαρελακια.
    #
    Σχόλιο από Elbel, 17-3-09  
    ΠΑΛΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ:ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΑΓΟΛΕΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ 2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΕΙΣ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ:ΝΑΙ, Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΔΕΝΕΙ ΑΠΙΘΑΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ! ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 23-9-09  
    Δεν είχα ξαναφάει κοκκινιστά τα γιουβαρλάκια, και ομολογώ ότι μου άρεσαν! Και τους πήγαινε και η πατάτα! Θα τα ξαναφτιάξω σίγουρα, ίσως λίγο πιο πικάντικα όμως.
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 23-9-09  
    Ναυσικάκι μου, χαίρομαι που σου άρεσαν. Είναι μια συνταγή που τη φτιάχνουν και στην Πόλη και την έμαθα από την πεθερά μου.
    Αν θέλεις μα πιο πικάντικη γεύση (μεταξύ μας…και εγώ την προτιμώ) βάλε δυόσμο (ξερό ή φρέσκο) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αυτό στο βαζάκι, που έχει κόκκους άσπρου, μαύρου, ροζ κλ.π. πιπεριού). Βάλε, τέτοιο πιπέρι, και στα γιουβαρλάκια…και ρίξε και στο υπόλοιπο φαγητό.
    Δοκίμασέ το και έτσι…και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει περισσότερο !
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 23-9-09  
    Θα ήθελα να σου πω, Ναυσικά μου, ως συνέχεια στην προηγούμενη απάντησή μου, ότι καλό θα ήταν σε περίπτωση που βάλεις δυόσμο...να μην βάλεις μαϊντανό ! Εγώ τουλάχιστον, έτσι το κάνω ! Ή το ένα...ή το άλλο. Δεν το έχω δοκιμάσει και με τα δυο ! Βρε μήπως είναι ώρα να το κάνω ;
    #
    Σχόλιο από MANE, 5-10-09  
    πολυ ωραια απλη και νοστιμη συνταγη
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-10-09  
    Καλημέρα! Εμένα δε μ'αρέσουν τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια...(προς Θεού, δε λέω για τη συνταγή σου, γενικά!! )Είδα όμως στη Μενεγάκη τις προάλλες τη νέα μαγείρισσα που έπλασε τα γιουβαρλάκια, έφτιαξε τη σάλτσα και τα έβαλε μαζί στο φούρτο. Θα τα δοκιμάσω κι έτσι, ίσως θυμίζουν σουτζουκάκια και είναι καλύτερα!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-10-09  
    Εχμμμ τι είναι το "φούρτο" είπαμε;χαχαχα Στο ΦΟΥΡΝΟ εννοώ :)
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 6-10-09  
    ΜΑΝΕ, σ΄ ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσαν. Όπως, ακριβώς, το είπες ένα απλό και νόστιμο (κατά τη γνώμη μου, φαγητό).
    Ρηνιώ μου, καμία σχέση δεν έχουν τα γιουβαρλάκια, που λέω παραπάνω με τα σουτζουκάκια. Καμία σχέση !!! Και στο φούρνο να τα βάλεις, σουτζουκάκια δεν θα γίνουν ποτέ - ποτέ. Άλλη συνταγή τα σουτζουκάκια, άλλη συνταγή τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια. Υπάρχουν συνταγές μέσα στο site για σουτζουκάκια, και μάλιστα με αρκετό κύμινο (αυτό δίνει τη νοστιμιά !)...
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 18-10-09  
    Καλέ, σίγουρα καμμία σχέση μεταξύ τους τα δυο φαγητά! Αυτό που εννοούσα ήταν ότι στο φούρνο ίσως δέσει καλύτερα η σάλτσα και μου αρέσουν περισσότερο, γιατί αυτή η κόκκινη σούπα δε μ'άρεσε ποτέ...
    #
    Σχόλιο από dancingelf, 26-11-09  
    Πολύ ωραία συνταγή! Κατά λάθος έβαλα παραπάνω ρύζι και όταν άνοιξα την κατσαρόλα να ρίξω την τομάτα, τα γιουβαρλάκια είχαν γίνει σαν αχινοί! Περιττό να πώ τι γέλιο έριξα!
    Μία ερώτηση μόνο: τα άφησα όλα απλά να βράζουν, χωρίς να ανακατεύω για να μη χαλάσουν και στο τέλος που έβαλα να φαω είδα ότι κάποια καρότα και πατάτες είχαν καεί κάτω κάτω.. είχε αρκετό νερό η κατσαρόλα, οπότε τί έκανα λάθος;;;
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 27-11-09  
    dancingelf, κατ΄ αρχήν σ΄ ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.
    Αυτό που έγινε, οφείλεται στο παραπάνω ρύζι. Το ρύζι "τραβάει" αρκετό νερό και ενώ επάνω - επάνω φάνηκε ότι υπάρχει νερό στην κατσαρόλα σου στο κάτω μέρος δεν υπήρχε αρκετό, με αποτέλεσμα το φαγητό να "χυλώσει" παραπάνω απ΄ ό,τι έπρεπε.
    Την επόμενη φορά, αν θέλεις, με μια ξύλινη κουτάλα και πολύ απαλά μπορείς να ελέγχεις αν κόλλησαν τα καρότα ή οι πατάτες στον πάτο της κατσαρόλας.
    Το άλλο που μπορείς να κάνεις, είναι να γύρεις ελαφρά την κατσαρόλα σου, στο πλάι και ανασηκώνοντάς την λίγο, να ελένξεις το νερό που βρίσκεται σ΄ αυτή...


    #
    Σχόλιο από dancingelf, 5-12-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ Κριστα για τις συμβουλές!! Θα την ξαναφτιάξω σύντομα τη συνταγή (αφού άρεσε και στον άντρα μου) και θα τις ακολουθήσω!! :)
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 16-12-09  
    ΚΡΙΣΤΑ μου σε εμπιστεύτηκα για το σημερινό φαγητό.
    Πολύ νόστιμη η συνταγή σου! Οι πατάτες και τα καρότα πάνε πολύ ωραία, και όντως κάνουν πιο χορταστικό το φαγητό.
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 16-12-09  
    Σ΄ ευχαριστώ, πολύ, Αργυρή μου...
    Χαίρομαι που σου άρεσε, η συνταγή...
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 7-1-10  
    Τα έφτιαξα σήμερα και είμαι ενθουσιασμένη! Βασικά δεν έβαλα καρότο και πατάτα. Τσιγάρισα το κρεμμύδι και έριξα pumarro, τα γιουβαρλάκια, νερό να τα σκεπάζει και μαϊντανό έξτρα. Στα γιουβαρλάκια έβαλα και λίγο κύμινο.
    Πάντως έγιναν θαυμάσια! Σίγουρα θα τα τρώω και έτσι πλέον!
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 7-1-10  
    Ρηνιώ μου, την άλλη φορά βάλε αν θέλεις πατάτα. Δεν θα "αλλοιωθεί" η γεύση του φαγητού, ίσα - ίσα θα είναι πιο "γλυκό" και πιο χυλωμένη η σαλτσούλα.
    Σ΄ ευχαριστώ...
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 8-1-10  
    Τα έφτιαξα σήμερα!Μου έγιναν πολύ ωραία!Μόνο έβαλα δυόσμο αντί για μαϊντανό μπουκοβο και λίγο ρύζι στο ζουμάκι για να χυλώσει. Ευχαριστώ για τη ωραία συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 8-1-10  
    Κωνσταντίνα...σ΄ ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσε !
    Εγώ θα σας έλεγα, πάντως, αν δεν έχετε βάλει πατάτες και καρότα να το κάνετε...χωρίς να τα "φοβηθείτε" ! Δεν αλλοιώνετε η γεύση...
    Εκτός του ότι το φαγητό "χυλώνει" ταιριάζουν, γευστικά, και με το λίγο ρυζάκι...που βγαίνει απ΄ τα γιουβαρλάκια..
    Και πάλι, ευχαριστώ...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    66 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Domania, 15-1-09  
    Τα έφτιαξα εχθές ευκολη συνταγή
    δεν λες όμως πότε μπαινει το λάδι
    και κατα την γνωμη μου ειναι πάρα πολύ
    εγω έβαλα λιγότερο και έβαλα από την αρχη με τις πατάτες.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 23-9-09  
    Δεν είχα ξαναφάει κοκκινιστά τα γιουβαρλάκια, και ομολογώ ότι μου άρεσαν! Και τους πήγαινε και η πατάτα! Θα τα ξαναφτιάξω σίγουρα, ίσως λίγο πιο πικάντικα όμως.
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 23-9-09  
    Ναυσικάκι μου, χαίρομαι που σου άρεσαν. Είναι μια συνταγή που τη φτιάχνουν και στην Πόλη και την έμαθα από την πεθερά μου.
    Αν θέλεις μα πιο πικάντικη γεύση (μεταξύ μας…και εγώ την προτιμώ) βάλε δυόσμο (ξερό ή φρέσκο) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αυτό στο βαζάκι, που έχει κόκκους άσπρου, μαύρου, ροζ κλ.π. πιπεριού). Βάλε, τέτοιο πιπέρι, και στα γιουβαρλάκια…και ρίξε και στο υπόλοιπο φαγητό.
    Δοκίμασέ το και έτσι…και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει περισσότερο !
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 23-9-09  
    Θα ήθελα να σου πω, Ναυσικά μου, ως συνέχεια στην προηγούμενη απάντησή μου, ότι καλό θα ήταν σε περίπτωση που βάλεις δυόσμο...να μην βάλεις μαϊντανό ! Εγώ τουλάχιστον, έτσι το κάνω ! Ή το ένα...ή το άλλο. Δεν το έχω δοκιμάσει και με τα δυο ! Βρε μήπως είναι ώρα να το κάνω ;
    #
    Σχόλιο από MANE, 5-10-09  
    πολυ ωραια απλη και νοστιμη συνταγη
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-10-09  
    Καλημέρα! Εμένα δε μ'αρέσουν τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια...(προς Θεού, δε λέω για τη συνταγή σου, γενικά!! )Είδα όμως στη Μενεγάκη τις προάλλες τη νέα μαγείρισσα που έπλασε τα γιουβαρλάκια, έφτιαξε τη σάλτσα και τα έβαλε μαζί στο φούρτο. Θα τα δοκιμάσω κι έτσι, ίσως θυμίζουν σουτζουκάκια και είναι καλύτερα!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-10-09  
    Εχμμμ τι είναι το "φούρτο" είπαμε;χαχαχα Στο ΦΟΥΡΝΟ εννοώ :)
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 6-10-09  
    ΜΑΝΕ, σ΄ ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσαν. Όπως, ακριβώς, το είπες ένα απλό και νόστιμο (κατά τη γνώμη μου, φαγητό).
    Ρηνιώ μου, καμία σχέση δεν έχουν τα γιουβαρλάκια, που λέω παραπάνω με τα σουτζουκάκια. Καμία σχέση !!! Και στο φούρνο να τα βάλεις, σουτζουκάκια δεν θα γίνουν ποτέ - ποτέ. Άλλη συνταγή τα σουτζουκάκια, άλλη συνταγή τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια. Υπάρχουν συνταγές μέσα στο site για σουτζουκάκια, και μάλιστα με αρκετό κύμινο (αυτό δίνει τη νοστιμιά !)...
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 18-10-09  
    Καλέ, σίγουρα καμμία σχέση μεταξύ τους τα δυο φαγητά! Αυτό που εννοούσα ήταν ότι στο φούρνο ίσως δέσει καλύτερα η σάλτσα και μου αρέσουν περισσότερο, γιατί αυτή η κόκκινη σούπα δε μ'άρεσε ποτέ...
    #
    Σχόλιο από dancingelf, 5-12-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ Κριστα για τις συμβουλές!! Θα την ξαναφτιάξω σύντομα τη συνταγή (αφού άρεσε και στον άντρα μου) και θα τις ακολουθήσω!! :)
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 16-12-09  
    ΚΡΙΣΤΑ μου σε εμπιστεύτηκα για το σημερινό φαγητό.
    Πολύ νόστιμη η συνταγή σου! Οι πατάτες και τα καρότα πάνε πολύ ωραία, και όντως κάνουν πιο χορταστικό το φαγητό.
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 16-12-09  
    Σ΄ ευχαριστώ, πολύ, Αργυρή μου...
    Χαίρομαι που σου άρεσε, η συνταγή...
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 7-1-10  
    Τα έφτιαξα σήμερα και είμαι ενθουσιασμένη! Βασικά δεν έβαλα καρότο και πατάτα. Τσιγάρισα το κρεμμύδι και έριξα pumarro, τα γιουβαρλάκια, νερό να τα σκεπάζει και μαϊντανό έξτρα. Στα γιουβαρλάκια έβαλα και λίγο κύμινο.
    Πάντως έγιναν θαυμάσια! Σίγουρα θα τα τρώω και έτσι πλέον!
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 7-1-10  
    Ρηνιώ μου, την άλλη φορά βάλε αν θέλεις πατάτα. Δεν θα "αλλοιωθεί" η γεύση του φαγητού, ίσα - ίσα θα είναι πιο "γλυκό" και πιο χυλωμένη η σαλτσούλα.
    Σ΄ ευχαριστώ...
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 8-1-10  
    Τα έφτιαξα σήμερα!Μου έγιναν πολύ ωραία!Μόνο έβαλα δυόσμο αντί για μαϊντανό μπουκοβο και λίγο ρύζι στο ζουμάκι για να χυλώσει. Ευχαριστώ για τη ωραία συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 8-1-10  
    Κωνσταντίνα...σ΄ ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσε !
    Εγώ θα σας έλεγα, πάντως, αν δεν έχετε βάλει πατάτες και καρότα να το κάνετε...χωρίς να τα "φοβηθείτε" ! Δεν αλλοιώνετε η γεύση...
    Εκτός του ότι το φαγητό "χυλώνει" ταιριάζουν, γευστικά, και με το λίγο ρυζάκι...που βγαίνει απ΄ τα γιουβαρλάκια..
    Και πάλι, ευχαριστώ...
    #
    Σχόλιο από jennoula555, 21-1-10  
    Yπεροχο φαγακι ΚΡΙΣΤΑ μου,το εχω μαθει κι εγω ακριβως ετσι απο την μητερα μου και τη Μικρασιατισσα γιαγια μου! Το θυμαμαι να μας το φτιαχνει τα καλοκαιρια μα ειναι πεντανοστιμο καθε εποχη!
    Η προσθηκη πατατας σαφως και το κανει πιο πληρες και πιο χορταστικο!
    Συγχαρητηρια και παλι xxxx
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 21-1-10  
    Jennoula555...σ΄ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια !
    Έτσι...έτσι ! Και εγώ έμαθα, το συγκεκριμένο φαγητό, πριν 17 χρόνια, απ΄ την Πολίτισσα πεθερούλα μου...
    Αλλά, έκανα την "αναμενόμενη" αλλαγή ! Έβαλα μόνο λάδι...και καθόλου βούτυρο...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 9-2-10  
    παρολο που εβαλα το χερακι μου και εκανα τις αλλαγουλες μου θελω να πω οτι φαγαμε πρωτη φορα κοκκινιστα γιουβαρλακια και μας αρεσε παρα πολυ!! Μπραβο Χριστινα μου :)
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 9-2-10  
    Σ΄ ευχαριστώ, πάρα πολύ, Χαρούλα μου...
    Χαίρομαι, ιδιαίτερα, που σας άρεσαν !
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dancingelf, 26-11-09  
    Πολύ ωραία συνταγή! Κατά λάθος έβαλα παραπάνω ρύζι και όταν άνοιξα την κατσαρόλα να ρίξω την τομάτα, τα γιουβαρλάκια είχαν γίνει σαν αχινοί! Περιττό να πώ τι γέλιο έριξα!
    Μία ερώτηση μόνο: τα άφησα όλα απλά να βράζουν, χωρίς να ανακατεύω για να μη χαλάσουν και στο τέλος που έβαλα να φαω είδα ότι κάποια καρότα και πατάτες είχαν καεί κάτω κάτω.. είχε αρκετό νερό η κατσαρόλα, οπότε τί έκανα λάθος;;;
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 27-11-09  
    dancingelf, κατ΄ αρχήν σ΄ ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.
    Αυτό που έγινε, οφείλεται στο παραπάνω ρύζι. Το ρύζι "τραβάει" αρκετό νερό και ενώ επάνω - επάνω φάνηκε ότι υπάρχει νερό στην κατσαρόλα σου στο κάτω μέρος δεν υπήρχε αρκετό, με αποτέλεσμα το φαγητό να "χυλώσει" παραπάνω απ΄ ό,τι έπρεπε.
    Την επόμενη φορά, αν θέλεις, με μια ξύλινη κουτάλα και πολύ απαλά μπορείς να ελέγχεις αν κόλλησαν τα καρότα ή οι πατάτες στον πάτο της κατσαρόλας.
    Το άλλο που μπορείς να κάνεις, είναι να γύρεις ελαφρά την κατσαρόλα σου, στο πλάι και ανασηκώνοντάς την λίγο, να ελένξεις το νερό που βρίσκεται σ΄ αυτή...


    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από roulaan, 15-1-09  
    Eγω το καλοκαιρι δεν φτιαχνω ποτε αυγολεμονο γιουβαρελακια αλλα κοκκινα. Βεβαια εχω καποιες διαφορες με την παραπανω συνταγη.Κατ' αρχας δεν χρησιμοποιω μαιντανο αλλα ανιθο.Δευτερον δεν βαζω ουτε καροτα ουτε πατατες γιατι πιστευω πως αλλοιωνουν την γευση του φαγητου.Στην χυτρα μου ριχνω κρεμμυδι, το τσιγαριζω ελαφρως και το σβηνω με τον τοματοχυμο.(καλυτερη μακραν η φρεσκια τοματα το καλοκαιρι).Το βαζω στη φωτια και μολις παρει βρασει ριχνω και τα γιουβαρελακια.Προσθετω και νερο τοσο ωστε να καλυπτεται το φαγητο και ισως και λιγο παραπανω.Εικοσι λεπτα στη χυτρα ειναι αρκετα για μια χυλωμενη σαλτσα κια πολυ μαλακα γιουβαρελακια.
    #
    Σχόλιο από Elbel, 17-3-09  
    ΠΑΛΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ:ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΑΓΟΛΕΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ 2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΕΙΣ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ:ΝΑΙ, Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΔΕΝΕΙ ΑΠΙΘΑΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ! ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Συμβουλές για νόστιμες σούπες
    Οι σούπες γίνονται όταν βράζουμε κάποιο στερεό ...
    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σουπιτσες
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της ThanasisZ
    Κιμάς
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ΦΑΓΗΤΑ
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της adala965
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της rooneyjon