Γιουβαρλάκια σούπα
Λίγα μυστικά ακόμα
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μαϊντανό στα υλικά που ζυμώνουμε τα γιουβαρλάκια.Αν θέλουμε να δέσει λίγο το ζουμί μπορούμε, πριν ρίξουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα, να διαλύσουμε σε λίγο νερό ή σε λίγο ζουμί απο τα γιουβαρλάκια μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και να το ρίξουμε μέσα στη σούπα. Τέλος μπορούμε να πολτοποιήσουμε το καρότο και την πατάτα και τα προσθέσουμε και αυτά στην σούπα πριν ρίξουμε τα γιουβαρλάκια
Υλικά
-
0.5 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
1 αυγό
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
-
1 πατάτα
-
1 καρότο
-
1 κύβο λαχανικών
-
λάδι
-
Για το αυγολέμονο
-
1-2 αυγά
-
λίγο ζουμί απο την κατσαρόλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το αυγό, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό αρκετό και βράζουμε την πατάτα και το καρότο μαζί με λίγο αλάτι πιπέρι, τον κύβο και το λάδι.
-
3
Αφού βράσουν αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
-
4
Τα αφήνουμε ώσπου να βράσουν, περίπου μισή ώρα.
-
5
Τέλος, για το αυγολέμονο χτυπάμε στην αρχή το ασπράδι, προσθέτουμε μετά τον κρόκο και τέλος το λεμόνι. Αφού χτυπηθούν μαζί αυτά προσθέτουμε και λίγο ζουμι από την κατσαρόλα και χτυπάμε πάλι.
-
6
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σούπα και ρίχνουμε μετά το αυγολέμονο.
Σχόλια (16)