mele
mele @cook_8455357
,

Γιουβαρλάκια από τη γιαγιά μου, χωρίς αυγά και αυγολέμονο, γευστικότατα και εύκολα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ό,τι πρέπει για το χειμωνιάτικο κρύο και φυσικά ταιριάζει πολύ με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί για βουτιές στο ωραίο ζουμάκι!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

37 Minutes
3 - 4 άτομα
  1. 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  2. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  3. αλατοπίπερο
  4. ελαιόλαδο
  5. προαιρετικά άνηθο
  6. 1-2 κύβους βοδινού
  7. 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. 1 λεμόνι στιμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, λίγο πάνω από τη μέση της κατσαρόλας, ρίχνουμε λίγο λάδι και τους κύβους βοδινού και το βάζουμε να βράσει.

  2. 2

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, αλατοπίπερο, το τρμμένο κρεμμύδι και (αν βάλουμε) τον άνηθο. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και πλάθουμε μπαλίτσες σαν μεγαλούτσικα κεφτεδάκια.

  3. 3

    Όταν το νερό πάρει πολύ καλά βράση ρίχνουμε τα "κεφτεδάκια" και σε τρία λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μείνει με το ζουμάκι η σούπα.

  4. 4

    Όταν δούμε ότι έμεινε με το ζουμί, βάζουμε σε ποτήρι ζουμί από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει το αλεύρι.

  5. 5

    Ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση (για λίγο) και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

Marylin Zoe
Marylin Zoe @cook_mommyMary25
Την έκανα σήμερα, λόγω ότι το λατρεύουμε οικογενειακώς σας φαγητό αλλα και λόγω καιρού ! Βγήκε πεντανόστιμο!

Από

mele
mele @cook_8455357
στις
,