κύρια φωτογραφία συνταγής Γιουβέτσι κοτόπουλο στην κατσαρόλα

Γιουβέτσι κοτόπουλο στην κατσαρόλα

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
γιώργος-κ
γιώργος-κ @cook_8513150

Γευστικό κριθαράκι με κύβους φιλέτου κοτόπουλου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 3-4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  2. 2 κούπες κριθαράκι μέτριο
  3. 3 κρεμμύδια ξερά
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 5-6 κόκκους μπαχάρι
  6. 2 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
  7. 2 ντοματάκια
  8. 2-3 φρέσκιες ντομάτες
  9. αλάτι, πιπέρι
  10. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά ετοιμάζουμε τα υλικά. Κόβουμε τα φιλέτα σε κύβους, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τρίβουμε τις ντομάτες, κόβουμε τα ντοματάκια στα δυο και σε ένα τιγάνι τσιγαρίζουμε σε λίγο βούτυρο το κριθαράκι.

  2. 2

    Σε μιά κατσαρόλα μεγάλου μεγέθους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τους κύβους κοτόπουλο. Όταν το κοτόπουλο αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε.

  3. 3

    Όταν τα υλικά μας έχουν τσιγαριστεί, προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, την κέτσαπ και τα ντοματάκια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι όλα τα υλικά να έχουν πάρει κόκκινο χρώμα απο την κέτσαπ.

  4. 4

    Αφήνουμε για δύο λεπτά, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε στο τιγάνι σε χαμηλή φωτιά περίπου ένα τέταρτο.

  5. 5

    Προσθέτουμε το κριθαράκι, και 4-4.5 κούπες νερό.

  6. 6

    Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι το κριθαράκι να παρει τα υγρά.

  7. 7

    Τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατέβουμε. (προεραιτικά πριν το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλικομμένο βασιλικό).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

γιώργος-κ
γιώργος-κ @cook_8513150
στις