Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Bαθμολογία: 4.8378
       
 
37 ψήφοι
dimitra3, 06.08.09

Περιγραφή

Ένα αλλιώτικο γιουβετσάκι!!

Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 φιλετάκια κοτόπουλο
  • 1,1/2 κούπα κριθαράκι μέτριο
  • 3 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κύβο knor μεσογειακό κοτόπουλο
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο
Στα γρήγορα
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα φιλετάκια κομμένα μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  2. Σε ένα ποτήρι βραστό νερό διαλύουμε τον κύβο.Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
  3. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο το βάζουμε μέσα στη γάστρα μαζί με το ελαιόλαδο όπου τριγαρίστηκε,το κριθαράκι,την τριμμένη ντομάτα,τον ζωμό,αλάτι και πιπέρι.
  4. Ψήνουμε στους 200 για 45' περίπου μέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι.
  5. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε χωρίς καπάκι για άλλα 10' να λιώσει το τυρί.

Σχετικές συνταγές

    42 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-8-09  
    Ωραία συνταγή, θα τη δοκιμάσω με το που θα επιστρέψω από διακοπές σίγουρα! Περίμενε πηρούνια!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 14-10-09  
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 20-10-09  
    Πολύ ωραία συνταγή.Γρήγορη και νόστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 4-12-09  
    θα την δοκιμάσω αύριο φαίνεται ευκολη και νόστιμη!!
    #
    Σχόλιο από antonispal, 27-2-10  
    #
    Σχόλιο από xtina887, 11-4-10  
    φαινεται ωραια συνταγη κ ευκολη!μολις τωρα θα κατσω να την φτιαξω και τα πιρουνια.....ερχονται!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 26-4-10  
    dimitra3 σου ειχα βαλει τις φωτο αλλα τωρα πηρα χαμπαρι οτι ειχα ξεχασει να βαθμολογησω!επανορθωνω βαζοντας 5 πηρουνακια καθοτι αυτο το φαγητο ειναι απο τα αγαπημενα μας και συναμα ειναι πολυ νοστιμο και ελαφρυ,αφου βαζουμε μονο φρεσια ντοματουλα και οχι βαριες σαλτσες!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από doreta, 11-10-10  
    απλά τέλειο!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-10-10  
    Από τότε που άρχισα να μαγειρεύω, το γιουβέτσι το φτιάχνω με κοτόπουλο. Προτιμώ αφού το τσιγαρίσω, να το αφήσω να βράσει σε χυμό ντομάτας και, αφού μισομαγειρευτεί, το γυρνάω στο ταψί/γάστρα. Επίσης δεν παραλείπω να βάλω κανέλλα και γαρύφαλλο.
    Πολύ συχνά το κάνω και με χυλοπίτες!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 17-11-10  
    Απ'τα πιο αγαπημένα φαγητά του άντρα μου.
    #
    Σχόλιο από elenimavro, 17-12-10  
    πολυ ωραια συνταγη κ πολυ ευκολη!δεν μπορουσα να πετυχω το γιουβετσι ποτε, δεν ξερω γιατ, και ξεκινησα δειλα δειλα να τν κανω, αλλα τα καταφερα μια χαρα!Μπραβο κ παλι μπραβο!!
    #
    Σχόλιο από spritz, 28-1-11  
    εξαιρετικό! πολύ νόστιμο και γρήγορο!εγώ έβαλα απο πάνω λίγη ξυνομυζήθρα και νομίζω του ταίριαζε σούπερ!!!
    #
    Σχόλιο από AdithetoS, 7-5-11  
    Εξαίρετο...!! Θα λαλίσω!
    Άν ήταν μοσχάρι θα μούγκριζα... από ευχαρίστηση εννοώ! :D
    Το πρώτο μου φαγητό σε γάστρα και το εγκαινίασα με τη δικιά σου γεύση! :)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-6-11  
    κλασσικό και νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από glykoxamogelo, 1-9-11  
    Χθές τη δοκίμασα με κνορ ζωμο κοτας γιατί δεν βρήκα κνορ μεσογειακό!!!Στη γάστρα ήταν τέλειο , πρόσθεσα και λίγο μπαχάρι !!Άρεσε πολύ στον άντρα μου και εμένα φυσικά , είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά το γιουβέτσι κοτόπουλο!!!
    #
    Σχόλιο από matstath, 5-9-11  
    Μιαμμμμ!!!! τέλειο!!!!το εφτιαξα και έβαλα και φώτο!!!το χειμώνα σε ένα δείπνο να το μαγειρέψετε να το συνοδέψετε πίνοντας κόκκινο ημίγλυκο κράσι!!!!μμμμμ!!!!
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 6-9-11  
    #
    Σχόλιο από daphne, 28-9-11  
    Πολύ αγαπημένο φαγητό και πανεύκολο.
    Εγώ το σοτάρισμα του κοτόπουλου με το κρεμμύδι το κάνω στο σκεύος που θα βάλω στο φούρνο. Μόλις σοταριστεί το κοτόπουλο το βάζω στην άκρη του πυρέξ η οποία δεν ακουμπά άμεσα στη φωτιά (το φτιάχνω σε γυάλινη γάστρα) και ρίχνω μια γυροβολιά το κριθαράκι για να σοταριστεί κι αυτό λιγάκι. Έπειτα προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και στο φούρνο να ψηθεί. Γίνεται φανταστικό!
    Με τον ίδιο τρόπο κάνω και κοτόπουλο με ρύζι όπως επίσης και μοσχάρι (το οποίο έχω βράσει προηγουμένως) με ρύζι ή κριθαράκι.
    Γρήγορα και χωρίς να λερώνεις πολλά σκεύη.
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 30-9-11  
    Παω να το φτιαξω τωρα και επιστρεφω με πιρουνακια!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από marjora, 24-10-11  
    Η αλήθεια είναι πω την κάνω κι εγώ αυτή την συνταγή και αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    39 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-8-09  
    Ωραία συνταγή, θα τη δοκιμάσω με το που θα επιστρέψω από διακοπές σίγουρα! Περίμενε πηρούνια!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 14-10-09  
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 20-10-09  
    Πολύ ωραία συνταγή.Γρήγορη και νόστιμη!!!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 4-12-09  
    θα την δοκιμάσω αύριο φαίνεται ευκολη και νόστιμη!!
    #
    Σχόλιο από antonispal, 27-2-10  
    #
    Σχόλιο από xtina887, 11-4-10  
    φαινεται ωραια συνταγη κ ευκολη!μολις τωρα θα κατσω να την φτιαξω και τα πιρουνια.....ερχονται!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 26-4-10  
    dimitra3 σου ειχα βαλει τις φωτο αλλα τωρα πηρα χαμπαρι οτι ειχα ξεχασει να βαθμολογησω!επανορθωνω βαζοντας 5 πηρουνακια καθοτι αυτο το φαγητο ειναι απο τα αγαπημενα μας και συναμα ειναι πολυ νοστιμο και ελαφρυ,αφου βαζουμε μονο φρεσια ντοματουλα και οχι βαριες σαλτσες!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από doreta, 11-10-10  
    απλά τέλειο!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 17-11-10  
    Απ'τα πιο αγαπημένα φαγητά του άντρα μου.
    #
    Σχόλιο από elenimavro, 17-12-10  
    πολυ ωραια συνταγη κ πολυ ευκολη!δεν μπορουσα να πετυχω το γιουβετσι ποτε, δεν ξερω γιατ, και ξεκινησα δειλα δειλα να τν κανω, αλλα τα καταφερα μια χαρα!Μπραβο κ παλι μπραβο!!
    #
    Σχόλιο από spritz, 28-1-11  
    εξαιρετικό! πολύ νόστιμο και γρήγορο!εγώ έβαλα απο πάνω λίγη ξυνομυζήθρα και νομίζω του ταίριαζε σούπερ!!!
    #
    Σχόλιο από AdithetoS, 7-5-11  
    Εξαίρετο...!! Θα λαλίσω!
    Άν ήταν μοσχάρι θα μούγκριζα... από ευχαρίστηση εννοώ! :D
    Το πρώτο μου φαγητό σε γάστρα και το εγκαινίασα με τη δικιά σου γεύση! :)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-6-11  
    κλασσικό και νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από glykoxamogelo, 1-9-11  
    Χθές τη δοκίμασα με κνορ ζωμο κοτας γιατί δεν βρήκα κνορ μεσογειακό!!!Στη γάστρα ήταν τέλειο , πρόσθεσα και λίγο μπαχάρι !!Άρεσε πολύ στον άντρα μου και εμένα φυσικά , είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά το γιουβέτσι κοτόπουλο!!!
    #
    Σχόλιο από matstath, 5-9-11  
    Μιαμμμμ!!!! τέλειο!!!!το εφτιαξα και έβαλα και φώτο!!!το χειμώνα σε ένα δείπνο να το μαγειρέψετε να το συνοδέψετε πίνοντας κόκκινο ημίγλυκο κράσι!!!!μμμμμ!!!!
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 6-9-11  
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 30-9-11  
    Παω να το φτιαξω τωρα και επιστρεφω με πιρουνακια!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από marjora, 24-10-11  
    Η αλήθεια είναι πω την κάνω κι εγώ αυτή την συνταγή και αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια.
    #
    Σχόλιο από karavour, 26-10-11  
    όταν λεμε 3 φιλετάκια, εννοούμε στήθος? Και πόσο περίπου βγαίνει το βάρος τους?
    #
    Σχόλιο από DINAVAM, 8-12-11  
    το πρωτο μου γιουβετσι....τελειο!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Sof_aki, 10-2-13  
    Φαίνεται εξαιρετικό! έχω μία απορία! στο σπίτι έχουμε άτομο με δυσανεξία στη γλουτένη. Δυσκολεύομαι να βρω κριθαράκι ελεύθερο γλουτένης, αντιθέτως μπορώ να βρω πιο εύκολα μικρά ζυμαρικά στο μέγεθος ενός κοφτού μακαρονιού. Γίνεται να κάνω το γιουβέτσι με αυτό; Πείτε μου σας παρακαλώ τη γνώμη σας! Ευχαριστώ!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-10-10  
    Από τότε που άρχισα να μαγειρεύω, το γιουβέτσι το φτιάχνω με κοτόπουλο. Προτιμώ αφού το τσιγαρίσω, να το αφήσω να βράσει σε χυμό ντομάτας και, αφού μισομαγειρευτεί, το γυρνάω στο ταψί/γάστρα. Επίσης δεν παραλείπω να βάλω κανέλλα και γαρύφαλλο.
    Πολύ συχνά το κάνω και με χυλοπίτες!
    #
    Σχόλιο από daphne, 28-9-11  
    Πολύ αγαπημένο φαγητό και πανεύκολο.
    Εγώ το σοτάρισμα του κοτόπουλου με το κρεμμύδι το κάνω στο σκεύος που θα βάλω στο φούρνο. Μόλις σοταριστεί το κοτόπουλο το βάζω στην άκρη του πυρέξ η οποία δεν ακουμπά άμεσα στη φωτιά (το φτιάχνω σε γυάλινη γάστρα) και ρίχνω μια γυροβολιά το κριθαράκι για να σοταριστεί κι αυτό λιγάκι. Έπειτα προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και στο φούρνο να ψηθεί. Γίνεται φανταστικό!
    Με τον ίδιο τρόπο κάνω και κοτόπουλο με ρύζι όπως επίσης και μοσχάρι (το οποίο έχω βράσει προηγουμένως) με ρύζι ή κριθαράκι.
    Γρήγορα και χωρίς να λερώνεις πολλά σκεύη.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της liaval13
    κοτόπουλο
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της pensador maldito
    Τι θα φάμε σήμερα
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της ekaths_4
    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της Adamantia 88