Γιουβέτσι με μπιφτέκια στη γάστρα
Ένας διαφορετικός τρόπος να φάμε τα μπιφτέκια μας και να τα διατηρίσουμε ζουμερά. Ωραία πρόταση για κυριακάτικο τραπέζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δούμε ότι το μίγμα για τα μπιφτέκια δεν είναι αρκετά σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Δεν χρειάζεται να κλείσουμε το καπάκι της γάστρας κατά το ψήσιμο.
Υλικά
-
250 γρ. κριθαράκι
-
1 ποτήρι νερό
-
Για τα μπιφτέκια
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
-
1 αυγό
-
3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς κόρα)
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
πάπρικα
-
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
-
Για τη σάλτσα
-
3 ντομάτες πολτοποιημένες
-
2 κύβους μυρωδικών
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ζάχαρη
-
λάδι
-
1 ποτήρι νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύουμε το ψωμί με λίγο κόκκινο κρασί, το αφήνουμε 1-2' και μετά το στύβουμε.
-
2
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά (και το ψωμί) και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
3
Παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μίγμα, πλάθουμε ισομεγέθη μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
-
4
Σε μια λεκανίτσα ή μπωλ βάζουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, το νερό, λίγο λάδι και ανακατεύουμε.
-
5
Περιχύνουμε με αυτή τα μπιφτέκια, προσθέτουμε τους κύβους μυρωδικών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25'.
-
6
Μετά τα 25', προσθέτουμε το κριθαράκι και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να μην κολλήσει.
-
7
Το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν το κριθαράκι φουσκώσει.
Σχόλια (29)