Γιουβέτσι της Σμυρνιάς στο πήλινο
Είναι ένα γιουβέτσι διαφορετικό από το συνηθισμένο που όλοι κάνουμε. Θα σας αρέσει πολύ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά της κανέλας, απλώς παραλείψτε την!
Υλικά
-
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
-
500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
-
1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 μελιτζάνα φλάσκα, καθαρισμένη από τη φλούδα της & κομμένη σε κύβους
-
1/2 ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
-
1 κύβο λαχανικών
-
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
-
1/2 φλυτζ. Ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
200 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
-
1 ξυλαράκι κανέλα
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους κύβους της μελιτζάνας.
-
2
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι και σιγοβράζουμε.
-
3
Όταν μαλακώσει το κρέας, το ρίχνουμε μαζί με τη σάλτσα του σε πήλινο σκέυος μαζί με 2 φλυτζ. ζεστό νερό και το κριθαράκι. Από πάνω ρίχνουμε και το κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια, σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 200°C, για μισή ώρα.
Σχόλια (12)