κύρια φωτογραφία συνταγής Γιουβέτσι της Σμυρνιάς στο πήλινο
linmak88
linmak88 @cook_8458896
img src="http://lby",

Είναι ένα γιουβέτσι διαφορετικό από το συνηθισμένο που όλοι κάνουμε. Θα σας αρέσει πολύ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά της κανέλας, απλώς παραλείψτε την!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
  1. 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  2. 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  3. 1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 1 μελιτζάνα φλάσκα, καθαρισμένη από τη φλούδα της & κομμένη σε κύβους
  6. 1/2 ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  7. 1 κύβο λαχανικών
  8. 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  9. 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  10. 1/2 φλυτζ. Ελαιόλαδο
  11. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  12. 200 γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
  13. 1 ξυλαράκι κανέλα
  14. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους κύβους της μελιτζάνας.

  2. 2

    Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι και σιγοβράζουμε.

  3. 3

    Όταν μαλακώσει το κρέας, το ρίχνουμε μαζί με τη σάλτσα του σε πήλινο σκέυος μαζί με 2 φλυτζ. ζεστό νερό και το κριθαράκι. Από πάνω ρίχνουμε και το κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια, σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 200°C, για μισή ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

TRIANA43
TRIANA43 @cook_8455484
Φοβερή φαίνεται η συνταγή σου και σίγουρα θα την μαγειρέψω το ΣΒ!! \r\nΘέλω να ρωτήσω κάτι όμως, επειδή αναφέρεις \"....της Σμυρνιάς\". \r\nΟι Σμυρνιές εκείνης της εποχής όταν μαγείρευαν το γιουβέτσι, κατά τέτοιο τρόπο, μήπως ξέρεις τι χρησιμοποιούσαν αντί για την κέτσαπ (που είναι μοντέρνα και Αμερικάνικη εφεύρεση);;\r\nΕυχαριστώ

Από

linmak88
linmak88 @cook_8458896
στις
img src="http://lby",