Γύρος κοτόπουλο με μανιτάρια a la crème
Μια συνταγή γρήγορη, εύκολη και πάνω απ’ όλα νόστιμη και χορταστική.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος light και γιαούρτι 2% για να γίνει πιο ελαφρύ, δεν αλλάζει σημαντικά.
Υλικά
-
1 μερίδα γύρος κοτόπουλο
-
8-10 μανιτάρια φρέσκα.
-
1 γιαούρτι στραγγιστό
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
50 γρ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. κάρυ
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει.
-
2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε σε φέτες (ψιλές, χοντρές ή όπως σας αρέσει). Τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
-
3
Μόλις μαλακώσουν τα μανιτάρια ρίχνουμε τον γύρο, το κάρυ, το πιπέρι, αλάτι αν χρειάζεται και ανακατεύουμε για δύο λεπτά.
-
4
Μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε το γιαούρτι. Μόλις πάρει και αυτό μια βράση, αφαιρούμε από το μάτι και ρίχνουμε την μουστάρδα.
-
5
Ανακατεύουμε συχνά.
Σχόλια (4)