Γύρος στο ταψί
Recipe by vasiliki ver
Υλικά
-
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο δύο φορές από τη μηχανή του κρεοπώλη
-
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες στο μούλτι
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 πατάτα μεγάλη κομμένη στα τέσσερα
-
3 πιπεριές πράσινες γλυκές, κέρατο σε ροδέλες
-
1 ντομάτα μεγάλη κομμένη στα τέσσερα
-
1 φλ. ντομάτα τριμμένη ή χυμό
-
1 κ.γ. κύμινο
-
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
αλατοπίπερο
-
1 κ.γ. μαργαρίνη
-
1/2 φλ. λάδι
-
Πίτες για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, το μπέικιν πάουντερ, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό ντομάτας, ή τις τριμμένες ντομάτες, το κύμινο, το μισό ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Πρέπει να ζυμωθεί πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους καλά και να αφρατέψει το μείγμα.
-
2
Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε τον κιμά.
-
3
Από πάνω ακτινωτά και εναλλάξ τοποθετούμε τις πατάτες, τις πιπεριές και τις ντομάτες. Το πάχος του γύρου πρέπει να μην ξεπερνά τα 3 εκ.
-
4
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180β.
-
5
Κόβουμε τον γύρο ζεστό σε τριγωνικά κομμάτια και το σερβίρουμε με τις πατατούλες και τις πιπεριές πάνω σε πίτα για σουβλάκια.
Σχόλια (40)