Η_μαμά_της_Ζέφυς
Η_μαμά_της_Ζέφυς @cook_8468834

Δεν είναι η αυθεντική συνταγή, όμως είναι μια πολύ ωραία, δροσερή καλοκαιρινή σούπα, με ήπια γεύση. Μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο σε ένα γεύμα ή να αποτελέσει μόνη της ένα ελαφρύ δείπνο, καθώς αυτή η εκδοχή περιέχει και πρωτεϊνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κόκκινο πιπέρι σε σπόρια έχει ένα πολύ ωραίο λουλουδίσιο άρωμα ( στην πραγματικότητα δεν είναι πιπέρι αλλά είθισται να το ονομάζουμε έτσι). Χαρίζει πλούσιο άρωμα στην συνταγή. Επίσης το ασπρο πιπέρι είναι μάλλον καυτερό, δίνοντας ένα επιπλέον ενδιαφέρον στην συνταγή που το μαύρο απο μόνο του δε προκαλεί. Μή βάλετε πολύ σέλινο, γιατί ίσως πικρίσει η συνταγή, προτιμήστε πάντως το ελληνικό σέλινο απο το σέλερυ, καθώς το ελληνικό είναι πολύ πιο αρωματικό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 - 4 άτομα
  1. 1 γιαούρτι ( παραδοσιακό )
  2. 2 ντομάτες
  3. 1 μέτριο αγγουράκι
  4. 1 πιπεριά, κατα προτίμηση πράσινη
  5. 1 σκελίδα σκόρδο
  6. 1 κρεμμύδι (ξερό)
  7. λίγο μαιντανό ή και σέλινο
  8. λαδάκι κατα βούληση, πάντως λίγο, 2 κουταλιές της σούπας είναι μάλλον αρκετό
  9. 3-4 σπόρια κόκκινο πιπέρι
  10. αλατάκι και ασπρο - μαύρο πιπεράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο μπλέντερ βάζουμε ξεφλουδισμένες τις τομάτες, καθαρισμένο το αγγουράκι, την πιπεριά, ένα κλαράκι σέλινο, το κόκκινο πιπέρι το σκόρδο και το κρεμμύδι.

  2. 2

     Κόβουμε τα υλικά κατα βούληση (άλλοι προτιμάνε τα υλικά να γίνουν αλοιφή και άλλοι να είναι μικρά κομματάκια, προσωπικά βρίσκω πιο ενδιαφέρον να είναι λίγο χοντροκομμένα τα υλικά, και όχι εντελώς αλοιφή, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν να αφήνουν τα υλικά να πολτοποιηθούν εντελώς).

  3. 3

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλάτι.

  4. 4

    Παγώνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες. Σερβίρουμε με φυλλαράκια μαιντανό ή σέλινο και φρεσκοτριμμένο ασπρο - μαύρο πιπεράκι.

Αντιδράσεις

Από

Η_μαμά_της_Ζέφυς
στις