Γκιούλμπασι στη λαδόκολλα

Bαθμολογία: 4.7778
       
 
18 ψήφοι
johnskord, 08.09.08

Περιγραφή

Ολόκληρα κομμάτια κρέατος στη λαδόκολλα με αλατοπίπερο, κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα και σκόρδο.

Γκιούλμπασι στη λαδόκολλα
photo: fly

Συνταγή από:

johnskord

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά αρνί (ή μοσχάρι ή χοιρινό ή καλύτερα και τα τρία μαζί) μπούτι (ολόκληρο όχι σε κομμάτια).
  • 6-10 Σκελίδες Σκόρδο
  • 300 γρ. Κεφαλογραβιέρα ή Γραβιέρα Αμφιλοχίας
  • Βούτυρο
  • Μουστάρδα (Προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 120' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χρησιμοποιήτε ολόκληρο κομμάτι κρέας και καλύτερα δύο ή και τρία κομμάτια διαφορετικών κρεάτων (π.χ. αρνί με μοσχάρι ή καλύτερα ζυγούρι με μοσχάρι κ.λ.π). Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε αλατοπίπερο. Κατόπιν παίρνουμε ένα μυτερό μαχαίρι και κάνουμε τρύπες στο κρέας μέσα στις οποίες βάζουμε με το δάχτυλό μας αλατοπίπερο και μία σκελίδα σκόρδο. Επίσης τρυπάμε και σε άλλα σημεία το κρέας και βάζουμε στις τρύπες κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα κομμένη σε σφήνες. Η ποσότητα του αλατοπίπερου, του σκόρδου και του τυριού είναι ανάλογη της αρεσκείας σας. Επειδή όμως το κρέας δεν είναι κομμένο σε κομματάκια αλλά ολόκληρο προσέξτε να το τρυπήσετε σε αρξετά σημεία ώστε να αλατιστεί μέχρι μέσα, έχοντας πάντα στο μυαλό σας οτι και η γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα είναι αλμυρή και το κρέας εκτός από το υπέροχο άρωμα του τυριού που θα πάρει, θα αλατιστέι κιόλας.
  3. Αφού τελειώσετε με αυτή τη διαδικασία, ρίξτε ελαφρώς αλατοπίπερο και εξωτερικά. Αλείψτε το κρέας με βούτυρο και μουστάρδα (προαιρετικά). Μετά τυλίξτε σφιχτά το κρέας με 3-4 λαδόκολλες και δέστε το με σπάγκο σφιχτά σταυρωτά.
  4. Τοποθετήστε το σε ένα ταψί και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.Ψήστε το σε αυτή τη θερμοκρασία για 20-30 λεπτά και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς για άλλες 2 ώρες περίπου.
  5. Γυρίστε το πακετάκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος 2-3 φορές ώστε να μην μαζεύονται τα υγρά του στο κάτω μέρος.
  6. Είναι εκλεκτός μεζές για σας και τους φίλους σας, τον οποίο θα πρότεινα να τον γευτείτε συνοδευόμενο με πατάτες φούρνου τις οποίες θα πρότεινα να τις ψήσετε με ζωμό κρέατος και μουστάρδα. Όταν ψηθεί το κρέας κόψτε τον σπάγκο, ανοίξτε με ένα μαχαίρι τη λαδόκολλα στο πάνω μέρος και τυλίξτε τη σιγά-σιγά και γυρώ-γύρω ώστε να δίνει την εντύπωση οτι είναι ένα σκεύος πήλινο, βάλτε το όλο αυτό σε μια πιατέλλα και σερβιρετέ το.

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα πρότεινα για το ψήσιμο να απευθυνθείτε στον φούρναρη της γειτονιάς σας. Εγώ του το δίνω πολύ πρωί ή μερικές φορές από το προηγούμενο βράδυ. Πείτε του επίσης πόσα κιλά είναι το κρέας για να υπολογίσει τον χρόνο. Είμαι σίγουρος οτι αν βρείτε φούρναρη που να είναι μερακλής και να ξέρει, εκεί θα ψηθεί άριστα.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε τη μουστάρδα αν βάλετε
  • χρησιμοποιήστε αυθεντική κεφαλογραβιέρα ελεγμένη.

Σχετικές συνταγές

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 10-9-08  
    Η συνταγή αυτή έχει ένα ιδιαίτερα γευστικό αποτέλεσμα! Μπράβο για τη διατύπωση και την περιγραφή. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λεπτές λωρίδες πράσινης πιπεριάς.
    #
    Σχόλιο από basil, 14-9-08  
    Πολύ νόστιμη συνταγή.Η μητέρα μου την έκανε σε ειδικές σακούλες για φούρνο και πρόσ8ετε και πατατούλες.Όπως και να έχει τέλεια συνταγή
    #
    Σχόλιο από johnskord, 16-9-08  
    Αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, φοβάμαι πως αν προσθέσεις πατάτες μέσα στη λαδόκολλα θα γίνουν πολύ αλμυρές γιατί η πατάτα έχει την ιδιότητα να απορροφά πολύ αλάτι. Αν ήταν στο ταψί οπου το αλάτι μεταφέρεται και στη σάλτσα ναι, εδώ όμως όλο το αλάτι παραμένει μέσα στη λαδόκολλα.
    #
    Σχόλιο από johnskord, 16-9-08  
    Αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, φοβάμαι πως αν προσθέσεις πατάτες μέσα στη λαδόκολλα θα γίνουν πολύ αλμυρές γιατί η πατάτα έχει την ιδιότητα να απορροφά πολύ αλάτι. Αν ήταν στο ταψί οπου το αλάτι μεταφέρεται και στη σάλτσα ναι, εδώ όμως όλο το αλάτι παραμένει μέσα στη λαδόκολλα.
    #
    Σχόλιο από basil, 16-9-08  
    johnskord στις ειδικές σακούλες ψησίματος δεν εχεις πρόβλημα με το αλάτι αρκεί να μην είναι πολύ αλμυρό το τυρί.
    #
    Σχόλιο από papasef, 5-11-08  
    Από τα αγαπημένα μου φαγητά. Εύγε johnskord!!!!!! Y.Γ. Με ότι κρέας και αν το κάνεις ή όλα μαζί είναι μμμμμμμμμμ!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΑΛΕΞ, 11-11-08  
    Σκώπτομε να την εκτελέσω την Παρασκευή, πιστεύω ότι θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα
    Στο παρελθόν έχω φτιάξη κρέας στη λαδόκολλα ,αλλά δεν το κατάφερα να λιώνει,
    Προτείνεις το μπούτι ; η άλλο κομμάτι
    Και επίσης η δυο ώρες είναι αρκετές ;(για να γίνει μεδούλι)
    #
    Σχόλιο από johnskord, 11-11-08  
    Φίλε Άλεξ όπως γράφω και στη συνταγή, εγώ το πηγαίνω σε φούρναρη. Στο σπίτι το έχω φτιάξει 2 φορές και το έβγαλα στον χρόνο που γράφω και ήταν super. Δοκίμασε να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία και αφησέ το περισσότερο χρόνο. Όσον αφορά στον τύπο του κρέατος εγώ θα πρότεινα μπούτι αλλά, περί ορέξεως...
    #
    Σχόλιο από ΑΛΕΞ, 13-11-08  
    Σήμερα πήρα το μπούτι αρνιού όπως είχα πει, και γραβιέρα Αμφιλοχίας το έχω στο ψυγείο
    Αύριο πρωί πρωί θα αρχίσει η διαδικασία .Μετά αν όλα πάνε καλά θα ψηφίσω την συνταγή .(Μήπως να ετοίμαζα το κρέας από σήμερα και να το έβαζα στο ψυγείο έτοιμο για το φούρνο;)
    #
    Σχόλιο από ΑΛΕΞ, 18-11-08  
    Μπορεί να άργησα λίγο να το μαγειρέψω και να ψηφίσω αλλά άξιζε ο κόπος .
    Το έφτιαξα και το μόνο που θα κάνω την άλλη φορά είναι ότι θα το βάλω λίγο στο γκριλ ή θα δοκιμάσω με άλλο κομμάτι κρέατος .(είμαι λίγο παράξενος με τα παχάκια )
    Κατά τα άλλα σαν γεύση ήταν άπαικτο
    #
    Σχόλιο από kirki, 31-1-09  
    Τί πανδαισία είναι αυτή!!!! Το φτιάξαμε με 3 κρέατα (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί). Φοβήθηκα ότι δε θα ψηθεί το μοσχάρι αλλά όλα έγιναν λουκούμι!!!! Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 1-2-09  
    Μπράβο πολυ νοστιμη και σωστα δωσμενη, Εγω εβαλα χοντρό αλάτι θαλάσσης γιατι το αρνι τραβαει πολυ αλάτι
    #
    Σχόλιο από johnskord, 1-2-09  
    Ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια. Δροσουλίτη, πολύ σωστή παρατήρηση για το χοντρό αλάτι. Παράλειψή μου που δεν το διευκρινίζω στη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Beba, 15-2-09  
    Η περιγραφή σας και ο λόγος σας είναι άψογος!! Συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από johnskord, 16-2-09  
    Ευχαριστώ πολύ beba.
    #
    Σχόλιο από gianoyla, 9-4-09  
    loukoumi to arnaki sou
    #
    Σχόλιο από johnskord, 13-5-09  
    Ευχαριστώ Γιαννούλα.
    #
    Σχόλιο από fly, 17-1-10  
    ΄Αριστα!!!!έβαλα αρνάκι και μοσχαράκι έγινε λουκούμι!Δυστυχώς δεν το σκέφτηκα να βγάλω φωτο με την λαδόκολλα έβγαλα όμως το τελευταίο πιάτο! Η κεφαλογραβιέρα του έδωσε ενα φανταστικό άρωμα!Καθιερώνεται ως εορταστικό!!
    #
    Σχόλιο από ansou, 11-5-10  
    Πιατο σταθερης αξιας!!!Παντα το νοστιμευονται ολοι!!!Παραδοσιακο αλλα και...βολικο αφου ο φουρνος παραμενει καθαρος.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 23-5-10  
    Μας άρεσε πάρα πολύ.
    Το έκανα με χοιρινό κρέας και έβαλα και κομμάτια πιπεριάς και ντομάτας. Και χρησιμοποίσα γραβιέρα Μετσόβου με πιπέρια.
    Έγινε απίθανο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από πατσιλινάκου, 10-9-08  
    Η συνταγή αυτή έχει ένα ιδιαίτερα γευστικό αποτέλεσμα! Μπράβο για τη διατύπωση και την περιγραφή. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λεπτές λωρίδες πράσινης πιπεριάς.
    #
    Σχόλιο από johnskord, 16-9-08  
    Αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, φοβάμαι πως αν προσθέσεις πατάτες μέσα στη λαδόκολλα θα γίνουν πολύ αλμυρές γιατί η πατάτα έχει την ιδιότητα να απορροφά πολύ αλάτι. Αν ήταν στο ταψί οπου το αλάτι μεταφέρεται και στη σάλτσα ναι, εδώ όμως όλο το αλάτι παραμένει μέσα στη λαδόκολλα.
    #
    Σχόλιο από johnskord, 16-9-08  
    Αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, φοβάμαι πως αν προσθέσεις πατάτες μέσα στη λαδόκολλα θα γίνουν πολύ αλμυρές γιατί η πατάτα έχει την ιδιότητα να απορροφά πολύ αλάτι. Αν ήταν στο ταψί οπου το αλάτι μεταφέρεται και στη σάλτσα ναι, εδώ όμως όλο το αλάτι παραμένει μέσα στη λαδόκολλα.
    #
    Σχόλιο από basil, 16-9-08  
    johnskord στις ειδικές σακούλες ψησίματος δεν εχεις πρόβλημα με το αλάτι αρκεί να μην είναι πολύ αλμυρό το τυρί.
    #
    Σχόλιο από papasef, 5-11-08  
    Από τα αγαπημένα μου φαγητά. Εύγε johnskord!!!!!! Y.Γ. Με ότι κρέας και αν το κάνεις ή όλα μαζί είναι μμμμμμμμμμ!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΑΛΕΞ, 13-11-08  
    Σήμερα πήρα το μπούτι αρνιού όπως είχα πει, και γραβιέρα Αμφιλοχίας το έχω στο ψυγείο
    Αύριο πρωί πρωί θα αρχίσει η διαδικασία .Μετά αν όλα πάνε καλά θα ψηφίσω την συνταγή .(Μήπως να ετοίμαζα το κρέας από σήμερα και να το έβαζα στο ψυγείο έτοιμο για το φούρνο;)
    #
    Σχόλιο από ΑΛΕΞ, 18-11-08  
    Μπορεί να άργησα λίγο να το μαγειρέψω και να ψηφίσω αλλά άξιζε ο κόπος .
    Το έφτιαξα και το μόνο που θα κάνω την άλλη φορά είναι ότι θα το βάλω λίγο στο γκριλ ή θα δοκιμάσω με άλλο κομμάτι κρέατος .(είμαι λίγο παράξενος με τα παχάκια )
    Κατά τα άλλα σαν γεύση ήταν άπαικτο
    #
    Σχόλιο από kirki, 31-1-09  
    Τί πανδαισία είναι αυτή!!!! Το φτιάξαμε με 3 κρέατα (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί). Φοβήθηκα ότι δε θα ψηθεί το μοσχάρι αλλά όλα έγιναν λουκούμι!!!! Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 1-2-09  
    Μπράβο πολυ νοστιμη και σωστα δωσμενη, Εγω εβαλα χοντρό αλάτι θαλάσσης γιατι το αρνι τραβαει πολυ αλάτι
    #
    Σχόλιο από johnskord, 1-2-09  
    Ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια. Δροσουλίτη, πολύ σωστή παρατήρηση για το χοντρό αλάτι. Παράλειψή μου που δεν το διευκρινίζω στη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Beba, 15-2-09  
    Η περιγραφή σας και ο λόγος σας είναι άψογος!! Συγχαρητήρια
    #
    Σχόλιο από johnskord, 16-2-09  
    Ευχαριστώ πολύ beba.
    #
    Σχόλιο από gianoyla, 9-4-09  
    loukoumi to arnaki sou
    #
    Σχόλιο από johnskord, 13-5-09  
    Ευχαριστώ Γιαννούλα.
    #
    Σχόλιο από fly, 17-1-10  
    ΄Αριστα!!!!έβαλα αρνάκι και μοσχαράκι έγινε λουκούμι!Δυστυχώς δεν το σκέφτηκα να βγάλω φωτο με την λαδόκολλα έβγαλα όμως το τελευταίο πιάτο! Η κεφαλογραβιέρα του έδωσε ενα φανταστικό άρωμα!Καθιερώνεται ως εορταστικό!!
    #
    Σχόλιο από ansou, 11-5-10  
    Πιατο σταθερης αξιας!!!Παντα το νοστιμευονται ολοι!!!Παραδοσιακο αλλα και...βολικο αφου ο φουρνος παραμενει καθαρος.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 23-5-10  
    Μας άρεσε πάρα πολύ.
    Το έκανα με χοιρινό κρέας και έβαλα και κομμάτια πιπεριάς και ντομάτας. Και χρησιμοποίσα γραβιέρα Μετσόβου με πιπέρια.
    Έγινε απίθανο.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 10-5-11  
    Έτσι ακριβώς το φτιάχνω κι εγώ.
    Πολύ νόστιμη συνταγή, ευχαριστούμε που την ανέβασες!
    #
    Σχόλιο από nikolena, 11-5-11  
    τα πηρουνάκια είναι για τις φωτο και τη συνταγή γιατί δίχως φωτο δύσκολα εκτελείς μια συνταγή. Λοιπόν η ερώτησή μου είναι αν με κάποιο τρόπο μπορώ να βάλω και πατάτες - αν το έχει δοκιμάσει κάποιος- να ψηθούν όλα μαζί δηλαδή. Να βάλω πατ'ατες στο ταψί γύρω γυρω από τη λαδόκολα ή να βάλω ξεχωριστό ταψάκι από κάτω σε άλλη σχάρα του φούρνου και ναι τότε το κρέας θα ψηθεί από κάτω; α και ξέχασα να ρωτήσω ο φούρνος στον αέρα ή όχι;
    #
    Σχόλιο από johnskord, 11-5-11  
    Αγαπητή nikolena, οι φωτογραφίες - οι οποίες δεν είναι δικές μου αλλά από άλλους χρήστες και τους ευχαριστώ γι'αυτό - είναι χρήσιμες αλλά το κυριότερο είναι η συνταγή την οποία αν εκτελέσεις σωστά θα έχεις καλό αποτέλεσμα. Όσο για τις πατάτες, θα πρέπει να τις βάλεις μαζί με το κρέας μέσα στη λαδόκολλα για να μαγειρευτούν. Στη συγκεκριμένη συνταγή οι πατάτες δεν μπαίνουν πουθενά αλλού. Για τον φούρνο μπορείς και στον αέρα αλλά εγώ προτιμώ φούρνο πάνω-κάτω. Ευχαριστώ και ότι άλλο χρειασθείς εδώ είμαστε.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΑΛΕΞ, 11-11-08  
    Σκώπτομε να την εκτελέσω την Παρασκευή, πιστεύω ότι θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα
    Στο παρελθόν έχω φτιάξη κρέας στη λαδόκολλα ,αλλά δεν το κατάφερα να λιώνει,
    Προτείνεις το μπούτι ; η άλλο κομμάτι
    Και επίσης η δυο ώρες είναι αρκετές ;(για να γίνει μεδούλι)
    #
    Σχόλιο από johnskord, 11-11-08  
    Φίλε Άλεξ όπως γράφω και στη συνταγή, εγώ το πηγαίνω σε φούρναρη. Στο σπίτι το έχω φτιάξει 2 φορές και το έβγαλα στον χρόνο που γράφω και ήταν super. Δοκίμασε να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία και αφησέ το περισσότερο χρόνο. Όσον αφορά στον τύπο του κρέατος εγώ θα πρότεινα μπούτι αλλά, περί ορέξεως...
    #
    Σχόλιο από froso84, 14-1-11  
    Johnskord, επειδή έχω ήδη κόψει το αρνάκι μου σε μερίδες, γίνεται και με κομμάτια αυτή η συνταγή;
    #
    Σχόλιο από johnskord, 14-1-11  
    Η αλήθεια είναι οτι γι'αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε ολόκληρα κομμάτια κρέατος, αλλά νομίζω οτι θα βγει αρκετά καλή και σε μερίδες. Προσπάθησε όταν θα το τυλίγεις με τη λαδόκολλα να ενώσεις όσο γίνεται τα καμμάτια κρέας μεταξύ τους σα να ήταν ένα ενιαίο. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από femcook, 13-8-11  
    η συνταγή φαίνεται εξαιρετική.. Μπορεί να γίνει και με μικρά κομμάτια από 3 κρέατα σε ατομικά πακέτα λαδόκολλας?
    #
    Σχόλιο από johnskord, 20-12-12  
    Αμ το άλλο πάλι... που βάζουνε σάλτσα στα μακαρόνια??? Τσ τσ τσ... Τί να πεις... Ευχαριστώ πάντως για την παρατήρηση... κάποτε έπρεπε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο...
    #
    Σχόλιο από johnskord, 14-3-13  
    @argiro70 Καταρχήν, 3 κιλά κρέας ήθελε οπωσδήποτε περισσότερο χρόνο ψησίματος. Πιστεύω οτι ήθελε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά και άλλες 3 ώρες και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Πάντα έχουμε στο μυαλό μας οτι οι χρόνοι ψησίματος είναι διαφορετικοί από φούρνο σε φούρνο. Επίσης αναφέρεις οτι το τοποθέτησες σε γάστρα. Ήταν τυλιγμένο το κρέας σε λαδόκολες; Είχες κλείσει τη γάστρα με το καπάκι της; Ακολούθησες πιστά τη συνταγή και οι μόνες αλλαγές ήταν η αφαίρεση του τυριού και η προσθήκη θυμαριού, δεντρολίβανου και πιπεριάς; Απάντησέ μου και εννοείται οτι πολύ ευχαρίστως θα βοηθήσω αν μπορώ. Κλείνοντας να σου πω οτι γενικώς το σκληρό κρέας σημαίνει οτι δεν ψήθηκε όσο έπρεπε και όπως έπρεπε. Το άνοστο σημαίνει οτι δεν το αλατοπιπέρωσες αρκετά και δεν έβαλες ίσως αρκετό σκόρδο. Να ξέρεις πάντως οτι σε αυτή τη συνταγή τουλάχιστον το 40% είναι η χρησιμοποίηση καλής γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας. Αναμένω να μου πεις και τα ξαναλέμε.
    #
    Σχόλιο από johnskord, 3-6-14  
    - Απαντώ στην argiro70 (ζητώ συγνώμη που δεν απάντησα εγκαιρως - είχα πάρα πολύ καιρό να μπω στο site και προφανώς τότε που έλαβα το e-mail για το σχόλιο ίσως να το έσβησα κατά λάθος) αλλά και σε όποιον έχει τις ίδιες απορίες: Ο τρόπος που λες οτι έψησες το κρέας είναι εντελώς λάθος για τον εξής λόγο: ΔΕΝ έπρεπε να βάλεις το τυλιγμένο σε λαδόκολες κρέας μέσα στη γάστρα. Στη συγκεκριμένη συνταγή οι λαδόκολες παίζουν τον ρόλο της γάστρας. Απλώς τοποθετούμε το πακέτο σε ένα ταψί - δίσκο φούρνου ή και πάνω στη σχάρα. Ουσιαστικά με αυτό που έκανες "αρρώστησε" το κρέας. Ή θα το κάνεις στη λαδόκολα ή μέσα στη γάστρα χωρίς να το τυλίξεις. Επίσης η γάστρα και η λαδόκολα δεν θέλουν υψηλές θερμοκρασίες. Θέλουν πολλές ώρες και θερμοκρασία 180 βαθμούς το πολύ.
    - Όσον αφορά στις σακούλες ψησίματος που αναφέρουν πολλοί φίλοι, δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, οπότε δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα. Γνωρίζω όμως πολύ καλά πώς φωτίζονται τα πρόσωπα των φίλων μας (ή των παιδιών μας) όταν θα σχίσεις πάνω στο τραπέζι την τσουρουφλισμένη λαδόκολα και θα ξεπροβάλλει το αχνιστό κρεατάκι. Αυτό είναι που όχι μόνο θα νοστιμίσει τον ουρανίσμο μας αλλά θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα, τις καρδιές μας, θα ανασύρει μνήμες και θα γεμίσει τα ποτήρια μας με κόκκινο κρασί. Αυτό κάνει η λαδόκολα... αυτό κάνουν οι μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν το μεράκι σου γι'αυτό που έφτιαξες... (Συγνώμη για το e-book)

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από basil, 14-9-08  
    Πολύ νόστιμη συνταγή.Η μητέρα μου την έκανε σε ειδικές σακούλες για φούρνο και πρόσ8ετε και πατατούλες.Όπως και να έχει τέλεια συνταγή

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένα φαγητά
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της dcroula
    ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    χριστουγεννιατικα
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της marilou1976
    Τα
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της maromaro