Γκιούλμπασι το άπαιχτο!

Bαθμολογία: 4.8696
       
 
23 ψήφοι
ΕΛΛΗ, 11.11.08

Περιγραφή

Μία νοστιμότατη συνταγή με κρέας στη λαδόκολλα για να καταπλήξετε τους πάντες στο τραπέζι σας!
Γκιούλμπασι το άπαιχτο!
photo: xaroula

Συνταγή από:

ΕΛΛΗ

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/ 2 κιλό αρνί κομμένο σε φέτες
  • 1/ 2 κιλό χοιρινό
  • 1/ 2 κιλό μοσχάρι
  • λουκάνικα αν θέλετε
  • 1/ 2 κιλό γραβιέρα πικάντικη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • πράσινες πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη και θυμάρι
  • βούτυρο γάλακτος σε κομμάτια
  • ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Σερβίρει: 8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζω όλα τα υλικά να μαρινάρουν για μία ώρα.
  2. Τα τυλίγω σε 2 ή 3 φύλλα λαδόκολλας και κλείνω καλά με σπάγγο ή τσαλακώνοντας τα φύλλα.
  3. Ψήνω στους 180 για 3 ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σφραγγίστε πολύ καλά την λαδόκολλα έτσι ώστε το κρέας να ψηθεί διατηρώντας όλα τα αρώματα και τα υγρά του. Δεν χρειάζεται καθόλου νερό. Σερβίρετε όπως είναι στη λαδόκολλα και ανοίξτε την στο τραπέζι. Συνοδέψτε με μία ωραία σαλάτα ή με πατάτες φούρνου.

Σχετικές συνταγές

    39 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από lacceti, 4-1-09  
    ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΜΑΡΗΝΑΡΗΣΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΘΑ ΠΑΘΗ ΤΙΠΟΤΑ?
    #
    Σχόλιο από la cuoca, 6-1-09  
    Lacetti, αν το αφήσεις στο μαρινάρισμα μια ολόκληρη νύχτα, καλά είναι να το βάλεις στο ψυγείο. Δεν παθαίνει τίποτα, μάλλον καλύτερο γίνεται!Καλή επιτυχία!!!!
    #
    Σχόλιο από ΕΛΛΗ, 6-1-09  
    Σωστά! Αν είναι στο ψυγείο, ίσως και να είναι καλύτερα να το αφήσεις μια ολόκληρη νύχτα! Και σίγουρα θα είναι μούρλια!
    #
    Σχόλιο από χανια, 31-7-09  
    ηταν καταπληκτικο αλλα ειχαμε ενα ατυχημα διοτι το εβαλα στο ξυλοφουρνο και επιασε φωτια η λαδοκολλα να μην σου πω τι εγινε .. το βγαλαμε γρηγορα τα καθαρισαμε απο το χαρτι και τα τυλιξαμε σε αλουμινοχαρτο και τα ξαναβαλαμε στο φουρνο μπορω να πω οτι ηταν καταπληκτικο ,κρατησε ολο το ζουμι και δεν στεγνωσε απλα λαδοκολα και ξυλοφουρνος δεν πανε μαζι ακομα και οταν εχει λιγη πυρα....
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 31-7-09  
    Σου βάζω πέντε για τα τέλεια υλικά. Φτιάχνω συχνά γκιούλμπασι και ξέρω πόσο νόστιμο γίνεται, όχι όμως με τόσα υλικά. Θα το κάνω σύντομα, είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο.
    #
    Σχόλιο από dino, 10-9-09  
    Σκοπεύω να το κάνω άμεσα.Για τη Χάνια λέω οτι το κόλπο να νην πάρει φωτιά η λαδοκολλα ειναι να την ραντισεις με νερό πριν τη βάλεις στόν φούρνο.Αυτό κάνω εγώ πάντα.
    #
    Σχόλιο από φουσκιτσα, 22-10-09  
    θέλω να ρωτήσω αν τα κρέατα είναι κομμένα σε κομμάτια η ολόκληρα
    #
    Σχόλιο από φουσκιτσα, 22-10-09  
    Αν μπορείς Ελλη απαντησέ μου σύντομα γιατί θέλω να το φτιάξω αύριο.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από joannaa, 23-12-09  
    Τι μερος χοιρινου/μοσχαριου αγοραζουμε?
    #
    Σχόλιο από kostas, 24-4-10  
    φουσκιτσα το λει η κοπελα κομμενο σε φετες,αρε κομμενο σε κομματια ειναι .joannaa ρωτα καλυτερα το χασαπη σου να σου πει για φουρνο πια κομματια γεινονται καλυτερα
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-6-10  
    δεν εβαλα αρνι αλλα κοτοπουλο ,προσθεσα μουσταρδα,κρασι,καροτα και τα μαριναρισα αρκετες ωρες πριν το ψησω το φαγητο.Θεικη γευση!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ, 27-12-10  
    πολυ ωραια συνταγη!!!!!
    #
    Σχόλιο από kaymak, 2-2-11  
    Εύκολο και νόστιμο! Το έφτιαξα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το έψησα στη γάστρα και επειδή οι περισσότεροι από τους καλεσμένους μου προσέχουν τη διατροφή τους, δεν έβαλα αρνί, λουκάνικο, τυρί και βούτυρο. Παρ' όλα αυτά βγήκε πάρα πολύ καλό και άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Tsakonas, 9-4-11  
    Αρκετά καλή συνταγή και το δοκίμασα με ολονύχτιο μαρινάρισμα και έγινε πραγματικά πολύ ζουμερό. Το μόνο που θα πρότεινα είναι λίγο παραπάνω βαθμοί ψησίματος 200 ας πούμε
    #
    Σχόλιο από vir, 16-5-11  
    είκοσι πέντε μπορώ να βάλω???? Εύκολο και πιο νόστιμο δεν γίνεται.
    #
    Σχόλιο από nadiaouzou, 16-12-11  
    πολυ καλο φαινεται και ευκολο.θα το κανω την ημερα των χριστουγεννων γιατι δεν ειμαστε και πολυ της γαλοπουλας. ηθελα ομως να ρωτησω δεν 8α ειναι καλτερα να ανοιξουμε λιγο στο τελος τη λαδοκολα και να το αφσουμε να παρει λιγο χρωμα?
    #
    Σχόλιο από ΕΛΛΗ, 16-12-11  
    Nadiaouzou, δεν χρειάζεται να το ανοίξεις καθόλου, ξεροψήνονται όλα μια χαρά και τυλιγμένα ... έχε μου εμπιστοσύνη! Το θέμα είναι να το ανοίξεις επιτόπου κι εκεί να δεις κάτι μυρωδιές!!!!
    Πάντως πολύ χαίρομαι που το γκιούλμπασί μου έχει κάνει τέτοια θραύση στην παρέα! Πάντα κάνει και θραύση στα τραπεζώματα, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες δοκιμάστε το, είναι ότι πρέπει!
    Πολλές ευχές σε όλους!
    #
    Σχόλιο από vir, 16-12-11  
    καν'το και θα γλύφουν τα δάχτυλα τους. Εγώ το κάνω πια σχεδόν σε κάθε τραπέζι, γιατί το ζητάει το κοινό. Υπολόγησε μόνο τις 3 ώρες, για να το σερβίρεις ζεστό. Το λέω γιατί όταν είναι ζεστό λιώνει το τυρί, ενώ αν σου κρυώσει, θα ξαναπήξει.
    #
    Σχόλιο από zelda887, 22-12-11  
    Συγνώμη επειδή είμαι και αρχάρια, όταν λέτε βάζουμε τα υλικά να μαριναριστούν...σε τι τα βάζουμε;; Στο ελαιόλαδο; Γιατί δεν βλέπω κάποιο άλλο υγρό υλικό...συγνώμη αν είναι άσχετο αυτό που ρωτάω, αλλά λόγω απειρίας...καταλαβαίνετε...:-)
    #
    Σχόλιο από nadiaouzou, 23-12-11  
    Καλησπερα! zelda887 σε μπολ ή σε σακουλα φαγητου θα βαλεις ολα τα υλικα(λαδι,σκορδο,ριγανη..κλπ) μαζι με το κρεας, ετσι επιτρεπεις στα αρρωματα και στισ γευσεις να ανακατεφουν και να εχουμε ενα υπεροχο αποτελεσμα. Η τεχνικη με τη σακουλα ειναι πολυ ευκολη και βολικη,δειτε τη στη συνταγη του Ακη (στο Πρωινο Μου) "Τσίπς γλυκοπατάτας και πανσέτα" στισ 9/12/2011
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    35 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από lacceti, 4-1-09  
    ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΜΑΡΗΝΑΡΗΣΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΘΑ ΠΑΘΗ ΤΙΠΟΤΑ?
    #
    Σχόλιο από la cuoca, 6-1-09  
    Lacetti, αν το αφήσεις στο μαρινάρισμα μια ολόκληρη νύχτα, καλά είναι να το βάλεις στο ψυγείο. Δεν παθαίνει τίποτα, μάλλον καλύτερο γίνεται!Καλή επιτυχία!!!!
    #
    Σχόλιο από ΕΛΛΗ, 6-1-09  
    Σωστά! Αν είναι στο ψυγείο, ίσως και να είναι καλύτερα να το αφήσεις μια ολόκληρη νύχτα! Και σίγουρα θα είναι μούρλια!
    #
    Σχόλιο από χανια, 31-7-09  
    ηταν καταπληκτικο αλλα ειχαμε ενα ατυχημα διοτι το εβαλα στο ξυλοφουρνο και επιασε φωτια η λαδοκολλα να μην σου πω τι εγινε .. το βγαλαμε γρηγορα τα καθαρισαμε απο το χαρτι και τα τυλιξαμε σε αλουμινοχαρτο και τα ξαναβαλαμε στο φουρνο μπορω να πω οτι ηταν καταπληκτικο ,κρατησε ολο το ζουμι και δεν στεγνωσε απλα λαδοκολα και ξυλοφουρνος δεν πανε μαζι ακομα και οταν εχει λιγη πυρα....
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 31-7-09  
    Σου βάζω πέντε για τα τέλεια υλικά. Φτιάχνω συχνά γκιούλμπασι και ξέρω πόσο νόστιμο γίνεται, όχι όμως με τόσα υλικά. Θα το κάνω σύντομα, είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο.
    #
    Σχόλιο από dino, 10-9-09  
    Σκοπεύω να το κάνω άμεσα.Για τη Χάνια λέω οτι το κόλπο να νην πάρει φωτιά η λαδοκολλα ειναι να την ραντισεις με νερό πριν τη βάλεις στόν φούρνο.Αυτό κάνω εγώ πάντα.
    #
    Σχόλιο από φουσκιτσα, 22-10-09  
    θέλω να ρωτήσω αν τα κρέατα είναι κομμένα σε κομμάτια η ολόκληρα
    #
    Σχόλιο από φουσκιτσα, 22-10-09  
    Αν μπορείς Ελλη απαντησέ μου σύντομα γιατί θέλω να το φτιάξω αύριο.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από joannaa, 23-12-09  
    Τι μερος χοιρινου/μοσχαριου αγοραζουμε?
    #
    Σχόλιο από kostas, 24-4-10  
    φουσκιτσα το λει η κοπελα κομμενο σε φετες,αρε κομμενο σε κομματια ειναι .joannaa ρωτα καλυτερα το χασαπη σου να σου πει για φουρνο πια κομματια γεινονται καλυτερα
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-6-10  
    δεν εβαλα αρνι αλλα κοτοπουλο ,προσθεσα μουσταρδα,κρασι,καροτα και τα μαριναρισα αρκετες ωρες πριν το ψησω το φαγητο.Θεικη γευση!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ, 27-12-10  
    πολυ ωραια συνταγη!!!!!
    #
    Σχόλιο από kaymak, 2-2-11  
    Εύκολο και νόστιμο! Το έφτιαξα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το έψησα στη γάστρα και επειδή οι περισσότεροι από τους καλεσμένους μου προσέχουν τη διατροφή τους, δεν έβαλα αρνί, λουκάνικο, τυρί και βούτυρο. Παρ' όλα αυτά βγήκε πάρα πολύ καλό και άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Tsakonas, 9-4-11  
    Αρκετά καλή συνταγή και το δοκίμασα με ολονύχτιο μαρινάρισμα και έγινε πραγματικά πολύ ζουμερό. Το μόνο που θα πρότεινα είναι λίγο παραπάνω βαθμοί ψησίματος 200 ας πούμε
    #
    Σχόλιο από vir, 16-5-11  
    είκοσι πέντε μπορώ να βάλω???? Εύκολο και πιο νόστιμο δεν γίνεται.
    #
    Σχόλιο από ΕΛΛΗ, 16-12-11  
    Nadiaouzou, δεν χρειάζεται να το ανοίξεις καθόλου, ξεροψήνονται όλα μια χαρά και τυλιγμένα ... έχε μου εμπιστοσύνη! Το θέμα είναι να το ανοίξεις επιτόπου κι εκεί να δεις κάτι μυρωδιές!!!!
    Πάντως πολύ χαίρομαι που το γκιούλμπασί μου έχει κάνει τέτοια θραύση στην παρέα! Πάντα κάνει και θραύση στα τραπεζώματα, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες δοκιμάστε το, είναι ότι πρέπει!
    Πολλές ευχές σε όλους!
    #
    Σχόλιο από vir, 16-12-11  
    καν'το και θα γλύφουν τα δάχτυλα τους. Εγώ το κάνω πια σχεδόν σε κάθε τραπέζι, γιατί το ζητάει το κοινό. Υπολόγησε μόνο τις 3 ώρες, για να το σερβίρεις ζεστό. Το λέω γιατί όταν είναι ζεστό λιώνει το τυρί, ενώ αν σου κρυώσει, θα ξαναπήξει.
    #
    Σχόλιο από nadiaouzou, 23-12-11  
    Καλησπερα! zelda887 σε μπολ ή σε σακουλα φαγητου θα βαλεις ολα τα υλικα(λαδι,σκορδο,ριγανη..κλπ) μαζι με το κρεας, ετσι επιτρεπεις στα αρρωματα και στισ γευσεις να ανακατεφουν και να εχουμε ενα υπεροχο αποτελεσμα. Η τεχνικη με τη σακουλα ειναι πολυ ευκολη και βολικη,δειτε τη στη συνταγη του Ακη (στο Πρωινο Μου) "Τσίπς γλυκοπατάτας και πανσέτα" στισ 9/12/2011
    #
    Σχόλιο από nadiaouzou, 12-1-12  
    Υπεροχο! ! ! οχι 5 αλλα 15 πιρουνακια αξιζει. εκανα 2 πακετακια για 10 ατομα και δεν εμνε τιποτα. με εβγαλε ασπροπροσωπη, σε ευχαριστω που ανεβασες τοσο υπεροχη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 12-1-12  
    πω πω πω τι φαγακι ειναι αυτο...... τρελαθηκα απο της φωτογραφιες.. εχω και ενα μειγμα μπαχαρικων -αρωματικα βοτανα απο ελλαδα απο την περιοχη μου.. θα το φτιαξω την κυριακη... και μονο απο της φωτο δινω 5 πιρουνακια !!!! οσο απο γευση θα επιστρεψω για πιο πολλα οταν το φτιαξω....
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από nadiaouzou, 16-12-11  
    πολυ καλο φαινεται και ευκολο.θα το κανω την ημερα των χριστουγεννων γιατι δεν ειμαστε και πολυ της γαλοπουλας. ηθελα ομως να ρωτησω δεν 8α ειναι καλτερα να ανοιξουμε λιγο στο τελος τη λαδοκολα και να το αφσουμε να παρει λιγο χρωμα?
    #
    Σχόλιο από zelda887, 22-12-11  
    Συγνώμη επειδή είμαι και αρχάρια, όταν λέτε βάζουμε τα υλικά να μαριναριστούν...σε τι τα βάζουμε;; Στο ελαιόλαδο; Γιατί δεν βλέπω κάποιο άλλο υγρό υλικό...συγνώμη αν είναι άσχετο αυτό που ρωτάω, αλλά λόγω απειρίας...καταλαβαίνετε...:-)
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 15-3-12  
    έχω μερικές ερωτήσεις: στις σακούλες ψησίματος γίνεται? επίσης το βούτυρο είναι απαραίτητο και αν ναι το βάζουμε και αυτό στο μαρινάρισμα? και τέλος μπορούμε να τυλίξουμε και πατάτες μέσα στη λαδόκολλα(ή σακούλα) ή μήπως θα λιώσουν? συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά θέλω να το φτιάξω στο κυριακάτικο τραπέζι
    #
    Σχόλιο από oeo1977, 17-5-14  
    αύριο σκοπεύω να κάνω την συνταγή και θέλω να ρωτήσω πόσες πιπεριές, πόσο βούτυρο και πόσο ελαιόλαδο να βάλω ? αν κάποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει θα είμουν ευγνώμων !!!!!!!!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται...Μάθετε ...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό του ψ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Διάφορα κυρίως πιάτα
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της basiam
    ΦΑΓΗΤΑ
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της adala965
    Κρεατάκια
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της kanelitsa
    χριστουγεννιατικα
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou