Γκιούλμπασι

Bαθμολογία: 4.8025
       
 
81 ψήφοι
καραμέλα, 05.08.08

Περιγραφή

[Τρία είδη κρεάτων με ντομάτα, πιπεριά και τυρί στη γάστρα]

Γκιούλμπασι
photo: mama

Συνταγή από:

καραμέλα

5 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 600 γρ αρνί χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
  • 600 γρ μοσχάρι χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
  • 600 γρ χοιρινό χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μεζέ
  • 4 κόκκινες ντομάτες μέτριες
  • 4 πιπεριές πράσινες μέτριες
  • 350 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας (ή κεφαλοτύρι) κομμένο σε κύβους
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Φούρνου
Σερβίρει: 5-6 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 140' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε όλο σε μια λεκάνη ή ταψάκι όπου του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κατά βούληση και ψιλοκομμένες τις 2 σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε.
  2. Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μας και τις κόβουμε σε άλλο λεκανάκι σε ροδέλες σχετικά λεπτές (όπως στην πίτσα).
  3. Στρώνουμε στη γάστρα τη μισή ποσότητα κρεάτων και τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια τους μισούς κύβους πεκορίνο.
  4. Στρώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κρέατος πρώτα τις μισές πιπεριές ροδέλες και μετά τις μισές ντομάτες ροδέλες. Πάνω από τις ντομάτες καλύπτουμε με το υπόλοιπο κρέας, το τυρί, τις πιπεριές και τις ντομάτες, ακολουθώντας την ίδια σειρά, όπως και παραπάνω.
  5. Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 200ο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χρόνος και οι βαθμοί ψησίματος διαφέρουν από κουζίνα σε κουζίνα γι’ αυτό να έχετε το νου σας στο φαγητάκι σας και να το ελέγχετε ανά μισή ώρα. ΠΡΟΣΟΧΗ εκτός από το κρασί δεν ρίχνουμε αλλά υγρά, γιατί βγάζουν και το κρέας και τα λαχανικά. Μόλις κλείσουμε το φούρνο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό «να πάρει» όλη τη θερμότητα του φούρνου και να ηρεμήσει. Σερβίρεται ζεστό με ό,τι συνοδευτικό μας αρέσει (πατάτες, ρύζι, πουρέ, ακόμη και σκέτη σαλάτα).

Σχετικές συνταγές

    96 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Milena, 6-8-08  
    Είναι πράγματι τέλεια συνταγή !!
    Την φτιάχνω κι εγώ, με τη διαφορά ότι δεν βάζω μοσχάρι.
    Την επόμενη φορά θα την δοκιμάσω και με το μοσχαράκι !!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 7-8-08  
    νοστιμοτατο φαγητο το εχω κανει και ετσι αλλα και με κοτοπουλο στην θεση του αρνιου ,μπραβο καραμελα!!
    #
    Σχόλιο από sefoula, 20-8-08  
    polu wraia suntagh!!! tin eftiaksa xthes...alla anti gia arni (de mas aresei) ebala kotopoulo kai glufane ta daxtula tous....
    euxaristoume karamela gia tin wraia suntagh!! sugxarhthria
    #
    Σχόλιο από Δωρα, 28-9-08  
    Πολυ νοστιμο!!!
    Το ειχα κανει πριν καιρο και εγινε σουπερ. Σηεμρα το ξαναφτιαχνω αλλα επειδη δεν ειχα σκληρο τυρι εβαλα φετα και λιγα κομματακια μπεικον και επειδη βαριεμαι να τηγανιζω πατατες προσθεσα και λιγες πατατουλες...
    Θα σας πω σε λιγο πως εγινε
    #
    Σχόλιο από Μελίνα, 21-12-08  
    Ti κρασί βάζεις λευκό ή κόκκινο???
    #
    Σχόλιο από xaroula, 21-12-08  
    Μελινα γεια σου μολις το εβαλα στο φουρνο
    σημερα τυχαια αυτο μαγειρευω,εγω χρησιμοποιω κοκκινο κρασι και βαζω επισης ροδελες κρεμυδι και καροτο :)
    #
    Σχόλιο από ΑΣΠΑΣΙΑ, 23-12-08  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ Η ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-12-08  
    κυβους Ασπασια μου,οχι πολυ μικρους,γραφει αλλωστε ,σε μεγεθος μεζε
    #
    Σχόλιο από ΑΣΠΑΣΙΑ, 24-12-08  
    OK!ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΥΡΙΟ ΠΩΣ ΠΗΓΕ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΕΙ!
    #
    Σχόλιο από ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, 27-12-08  
    ΑΠΛΑ ΘΕΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!! την εφτιαξα ανημερα Χριστουγεννα και αφησαν την γαλοπουλα και επεσαν με τα μουτρα!!!ευχαριστουμε για τη συνταγη!!!και του χρονου!!!
    #
    Σχόλιο από ΑΣΠΑΣΙΑ, 30-12-08  
    καλο ηταν αλλα ειχε πολλα ζουμια ενω δεν εβαλα καθολου νερο
    #
    Σχόλιο από ΜΜΑΡΙΑ, 30-12-08  
    πρεπει να γινεται φανταστικο,θα το κανω στ μεθαυριανο τραπεζι...ευχαριστω!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 31-12-08  
    Θεϊκό!! Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από inky, 2-2-09  
    Γεια σας
    Να ρωτησω. . . .
    Το χοιρινο και το μοσχαρι που βαζουμε,΄τι κομματια ειναι?
    #
    Σχόλιο από καραμέλα, 2-2-09  
    inky, χρησιμοποιώ μοσχάρι νουά ή ελιά (που ρουφάει ζουμί)
    και χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκκαλο)για να μην έχει πολύ λίπος. Εσύ μπορείς να το φιάξεις με ό, τι προτιμάς, ακόμη και κοτόπουλο μπορείς να βάλεις, παραλείποντας το αρνί, για πιο ελαφρύ! καλή επιτυχία!!!

    Ασπασία, όσο για τα πολλα ζουμιά ... τι να πω. Εμένα με τις αναλογίες που γράφω μου βγαίνει νορμαλ. Δοκίμασε να το ξεσκεπάσεις νωρίτερα, δηλ. πριν κλείσεις το φούρνο, για κανένα 10 λεπτο, αλλά πρόσεχε μη σου αρπάξει από πάνω, ή βάλε καμμιά πατατούλα ανάμεσα στο κρέας να τραβήξει τα ζουμιά, λουκούμι γίνονται!!!!
    #
    Σχόλιο από vetaki, 16-2-09  
    Teleio kai poly geustiko!
    to site exei teleies syntages!
    bravo se olous!
    #
    Σχόλιο από tdaf, 4-3-09  
    Αν και χωρίς γάστρα (αντικαταστάθηκε από πυρέξ και αλουμινόχαρτο) και μόνο με χοιρινό (γιατί αυτό βρισκόταν εύκαιρο) το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Ίσως όμως να ήθελε κάτι λιγότερο από 2 ώρες ψήσιμο, γιατί στις 2 παραστέγνωσε μου φαίνεται. Την επόμενη φορά.
    #
    Σχόλιο από Tinkle, 7-3-09  
    Fantastiki syntagi, to eftiaksa paramoni protoxronias kai magepse!!! exo trapezi avrio kai ksero pos tha vgw asproprwsopi! Sigxaritiria!!
    #
    Σχόλιο από grevageo, 26-3-09  
    καταπληκτική συνταγη. Δεν το περίμενα. Την εφτιαξα χθες στη γιορτή του άντρα μου και όλοι ξετρελαθηκαν!!! Bravo!!!
    #
    Σχόλιο από bmour, 28-3-09  
    Νοστιμοτατο
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    81 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Milena, 6-8-08  
    Είναι πράγματι τέλεια συνταγή !!
    Την φτιάχνω κι εγώ, με τη διαφορά ότι δεν βάζω μοσχάρι.
    Την επόμενη φορά θα την δοκιμάσω και με το μοσχαράκι !!
    #
    Σχόλιο από sefoula, 20-8-08  
    polu wraia suntagh!!! tin eftiaksa xthes...alla anti gia arni (de mas aresei) ebala kotopoulo kai glufane ta daxtula tous....
    euxaristoume karamela gia tin wraia suntagh!! sugxarhthria
    #
    Σχόλιο από Δωρα, 28-9-08  
    Πολυ νοστιμο!!!
    Το ειχα κανει πριν καιρο και εγινε σουπερ. Σηεμρα το ξαναφτιαχνω αλλα επειδη δεν ειχα σκληρο τυρι εβαλα φετα και λιγα κομματακια μπεικον και επειδη βαριεμαι να τηγανιζω πατατες προσθεσα και λιγες πατατουλες...
    Θα σας πω σε λιγο πως εγινε
    #
    Σχόλιο από ΑΣΠΑΣΙΑ, 24-12-08  
    OK!ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΥΡΙΟ ΠΩΣ ΠΗΓΕ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΕΙ!
    #
    Σχόλιο από ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, 27-12-08  
    ΑΠΛΑ ΘΕΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!! την εφτιαξα ανημερα Χριστουγεννα και αφησαν την γαλοπουλα και επεσαν με τα μουτρα!!!ευχαριστουμε για τη συνταγη!!!και του χρονου!!!
    #
    Σχόλιο από ΑΣΠΑΣΙΑ, 30-12-08  
    καλο ηταν αλλα ειχε πολλα ζουμια ενω δεν εβαλα καθολου νερο
    #
    Σχόλιο από ΜΜΑΡΙΑ, 30-12-08  
    πρεπει να γινεται φανταστικο,θα το κανω στ μεθαυριανο τραπεζι...ευχαριστω!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 31-12-08  
    Θεϊκό!! Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από vetaki, 16-2-09  
    Teleio kai poly geustiko!
    to site exei teleies syntages!
    bravo se olous!
    #
    Σχόλιο από tdaf, 4-3-09  
    Αν και χωρίς γάστρα (αντικαταστάθηκε από πυρέξ και αλουμινόχαρτο) και μόνο με χοιρινό (γιατί αυτό βρισκόταν εύκαιρο) το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Ίσως όμως να ήθελε κάτι λιγότερο από 2 ώρες ψήσιμο, γιατί στις 2 παραστέγνωσε μου φαίνεται. Την επόμενη φορά.
    #
    Σχόλιο από Tinkle, 7-3-09  
    Fantastiki syntagi, to eftiaksa paramoni protoxronias kai magepse!!! exo trapezi avrio kai ksero pos tha vgw asproprwsopi! Sigxaritiria!!
    #
    Σχόλιο από grevageo, 26-3-09  
    καταπληκτική συνταγη. Δεν το περίμενα. Την εφτιαξα χθες στη γιορτή του άντρα μου και όλοι ξετρελαθηκαν!!! Bravo!!!
    #
    Σχόλιο από bmour, 28-3-09  
    Νοστιμοτατο
    #
    Σχόλιο από patty, 4-7-09  
    Εξαιρετικό σε γεύση και πολύ εύκολο στην παρασκευή του!!!
    Το έκανα σύμφωνα με τις οδηγίες, όμως στο τέλος είχε πολλά ζουμιά. ίσως να φταίει ο φούρνος αερίου που χρησιμοποίησα, θα δοκιμάσω την επόμενη φορά να ανοίξω τη γάστρα νωρίτερα.
    #
    Σχόλιο από viki_thess, 13-8-09  
    το εφτιαξα χτες που ειχαμε τραπεζι κατι φιλους μας και περιττο να πω οτι ξετρελαθηκαν ολοι!!!! εγω ομως δεν εβαλα αρνι εβαλα κοτοπουλο μοσχαρι και χοιρινο για πιο ελαφρυ καθως και το αρνι δεν μας τρελαινει κιολας. εγινε τελειο απλα!!!!!! παρε 5 πηρουνακια!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 7-9-09  
    Μπράβο.
    #
    Σχόλιο από common, 22-9-09  
    Πολύ ωραίο! Στο φούρνο μου χρειάστηκε 2 ώρες, την πρώτη ώρα σκεπασμένο και τη δεύτερη χωρίς καπάκι. Μείνανε αρκετά ζουμιά και πάλι, αλλά δεν πειράζει, αύριο που θα το ξαναζεστάνω θα είναι τέλειο. Μπράβο για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από patty, 21-11-09  
    ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό!! μπράβο για την υπέροχη συνταγή! Πέντε πηρουνάκια είναι λίγα!!! πολύ απλή στην παρασκευή της και εύγευστη συνταγή.
    είχε πάλι πολλά ζουμιά, παρ' ότι το έβαλα σε ταψί αυτή τη φορά σκεπασμένο την πρώτη ώρα και τελείως ξεσκέπαστο τη δεύτερη ώρα. πολύ νόστιμο και ζουμερό το κρέας παρόλα αυτά.
    #
    Σχόλιο από adamantia, 22-11-09  
    Φαινεται ποολυ ωραιο. Ηθελα ομως να ρωτησω ποια μερη τν διαφορων κρεατων εινια καλο να χρησιμοποιησει κανεις για να ειναι πολυ μαλακο αφου ψηθει. Οι δικοι μου εχουν μανια με το μαλακο κρεας
    #
    Σχόλιο από ansou, 22-11-09  
    Παρα πολυ ωραιο φαγακι.Το σκεφτομαι για τα Χριστουγεννα!!!Τα κρεατακια λιωνουν και γινεται λουκουμι.Μαλλον με ρεγκατο τυρι που στεκεται καλυτερα.Το ετοιμαζω αποβραδυς και ειναι ο μισος κοπος για το τραπεζι εκεινη τη μερας.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Μελίνα, 21-12-08  
    Ti κρασί βάζεις λευκό ή κόκκινο???
    #
    Σχόλιο από xaroula, 21-12-08  
    Μελινα γεια σου μολις το εβαλα στο φουρνο
    σημερα τυχαια αυτο μαγειρευω,εγω χρησιμοποιω κοκκινο κρασι και βαζω επισης ροδελες κρεμυδι και καροτο :)
    #
    Σχόλιο από ΑΣΠΑΣΙΑ, 23-12-08  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ Η ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
    #
    Σχόλιο από xaroula, 23-12-08  
    κυβους Ασπασια μου,οχι πολυ μικρους,γραφει αλλωστε ,σε μεγεθος μεζε
    #
    Σχόλιο από inky, 2-2-09  
    Γεια σας
    Να ρωτησω. . . .
    Το χοιρινο και το μοσχαρι που βαζουμε,΄τι κομματια ειναι?
    #
    Σχόλιο από καραμέλα, 2-2-09  
    inky, χρησιμοποιώ μοσχάρι νουά ή ελιά (που ρουφάει ζουμί)
    και χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκκαλο)για να μην έχει πολύ λίπος. Εσύ μπορείς να το φιάξεις με ό, τι προτιμάς, ακόμη και κοτόπουλο μπορείς να βάλεις, παραλείποντας το αρνί, για πιο ελαφρύ! καλή επιτυχία!!!

    Ασπασία, όσο για τα πολλα ζουμιά ... τι να πω. Εμένα με τις αναλογίες που γράφω μου βγαίνει νορμαλ. Δοκίμασε να το ξεσκεπάσεις νωρίτερα, δηλ. πριν κλείσεις το φούρνο, για κανένα 10 λεπτο, αλλά πρόσεχε μη σου αρπάξει από πάνω, ή βάλε καμμιά πατατούλα ανάμεσα στο κρέας να τραβήξει τα ζουμιά, λουκούμι γίνονται!!!!
    #
    Σχόλιο από sfour00, 3-12-10  
    Καλησπέρα
    Να ρωτήσω: Το μοσχάρι πρέπει να το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια από τα άλλα κρέατα; Γιατί γενικά μαλακώνει δυσκολότερα. Ή επειδή είναι σε μέγεθος μεζέ είναι ΟΚ;
    Πρόσφατα αυτοσχεδίασα με κοτόπουλο μόνο κι ήταν πολύ καλό. Φαντάζομαι αυτό που έχει κι άλλο κρέας πόσο καλό θα είναι.
    Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από Δεσποινούλα !, 4-12-10  
    Ξέχασα να βοηθήσω την sfoor00,δεν χρειάζεται να κόψεις το μοσχαράκι πιο μικρό,αρκεί να πάρεις μαλακό κομμάτι ( είναι πολύ ωραία η ελιά,ο λαιμός,η ουρά και η σπάλα).Με τη σειρά που σου τα γράφω το 1ο είναι το πιο μαλακό και πάει λέγωντας. Καλή σου επιτυχία!!!!
    #
    Σχόλιο από frinie, 30-3-14  
    Για πόσα άτομα ειναι η παραπάνω συνταγη???
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 30-3-14  
    Αν δεις δίπλα από τα υλικά, γράφει ότι είναι για 5-6 άτομα.

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 7-8-08  
    νοστιμοτατο φαγητο το εχω κανει και ετσι αλλα και με κοτοπουλο στην θεση του αρνιου ,μπραβο καραμελα!!
    #
    Σχόλιο από Tania, 4-5-09  
    Καραμέλα τα συγχαρητήρια μου για τη συνταγη σου! Την άλλαξα λιγάκι ανάλογα με το τι είχα σπίτι και έβαλα, χοιρινά σουβλάκια, μοσχαρίσιες μπριζολίτσες σε κομματάκια και λίγο χωριάτικο λουκάνικο που μείνανε από το ψήσιμο της πρωτομαγιάς, με λίγο ημίγλυκο κρασάκι έγινε υπέροχο στο πήλινο!
    #
    Σχόλιο από ΣΜΑΡΑΓΔΑ, 7-11-09  
    Ετσι το κανω και εγω, με τη διαφορα μελις τελειωσω με τα υλικα τα σκεπαζω με μια μπολια αρνισια. Αυτο το απογειωνει.
    #
    Σχόλιο από tzeni.masterchef, 11-4-11  
    εγω προσθετω και πιπερια φλωρινης ,ενα κρεμμυδι ολοκληρο ριζουλες μαιντανου,2 καροτα και στο τελος δενω τη σαλτσουλα με κορν φλαουρ ,λεμονι και λιγη μουσταρδα.ετσι εχουμε πεντανοστιμη σαλτσα για πιλαφι.
    #
    Σχόλιο από kessy, 8-5-11  
    Τελεια γευση!!Εβαλα μοσχαρι,χοιρινο και ολα τα υπολοιπα υλικα εκτος απο τυρι γιατι δεν το τρωνε.Δεν ειχα προβλημα με ζουμια.Επειδη διαβασα τα σχετικα σχολια, στην αρχη το εψησα σκεπασμενο με αλουμινοχαρτο και 30΄ πριν γινει εβαλα το καπακι.Μαλιστα προσθεσα και λιγο νερακι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται...Μάθετε ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό του ψ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Φαγητά   διάφορες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της αρετουλα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της fatma
    φαγητά
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της Conna
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της ursula