Γκόγκλιες
Τοπικό ζυμαρικό της νότιας Εύβοιας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συντάγη είναι της μαμάς μου πάει πολύ με όλα τα κοκκινιστά (κόκορας, μοσχάρι, αρνί) όμως τρώγονται και σκέτα.Πρέπει να τα βράσουμε πολύ λίγο επειδή όσο βράζουν σκληραίνουνΤους πάνε πολύ τα χωριάτικα τυριά.Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με νερό όμως γίνονται πολύ βαριά για το στομάχι και δεν ξαναζεσταίνονται.Το βέβαιο είναι ότι πρόκειτε για μια θαύμασια παραδοσιακή λιχουδιά.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και ρίχνουμε τοσο γαλα όσο να έχουμε μια ζύμη σφιχτή.
-
2
Το ζυμώνουμε καλα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
-
3
Παίρνουμε τη ζύμη λίγη λίγη και κάνουμε κορδόνια.
-
4
Κόβουμε σε κάθε κορδόνι μικρά κομματάκια κι αυτά τα πιέζουμε με το δάχτυλο μας να στρίψει και να γίνει κουφωτό.
-
5
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό αλατισμένο και τα ρίχνουμε μέσα. Οταν τα ρίξουμε αυτά θα πάνε στον πάτο, αλλά όταν το νερό θα αρχίσει να ξαναβράζει ανεβάινουν στην επιφάνεια και το πολυ σε πέντε λεπτά τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
-
6
Ζεσταίνουμε βούτυρο και τα περιχύνουμε και ρίχνουμε τυράκι της αρεσκείας μας.
Σχόλια (12)