Γκούλας - αυθεντική ουγγρική συνταγή

Bαθμολογία: 4.5455
       
 
11 ψήφοι
Noemi, 02.02.10

Περιγραφή

Αυθεντικό κρεατικό της Ουγγαρίας.

Γκούλας - αυθεντική ουγγρική συνταγή
photo: Ayramizrim

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μικρούς κύβους ψαχνό
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 300 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ κόκκινη πάπρικα (σκόνη)
  • 300 γρ πράσινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια
  • 150 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1500 γρ πατάτες κομμένες. σε μικρούς κύβους
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Κύμινο
  • Μαντζουράνα
  • Ψιλοκομμένος μαιντανός
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μοσχάρι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κουζίνα: Κεν. Ευρώπη
Φτιάχνει: 8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε το κρέας και συνεχείζουμε.
  2. Βάζουμε τη πάπρικα, λίγο νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μισό-μαλακώσει. Πρέπει να μείνει με το ζουμί του. Ρίχνουμε τις πατάτες, πιπεριά, ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, μαντζουράνα, κύμινο, λίγο νερό για να τα καλύπτει και σκεπασμένη την κατσαρόλα
  3. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει.
  4. Πριν το τέλος βάζουμε το τριμμένο σκόρδο και μαιδανό. Δοκιμάζουμε μήπως θέλει ακόμα λίγο αλατοπίπερο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γκούλας πρέπει να μείνει με πυκνή σάλτσα ( δεν είναι σούπα).

Μπορεί να γίνει και από μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο κρέας, Τότε τα κρέατα τα μαγειρεύουμε χωριστά (το χοιρινό μαλακώνει πιο γρήγορα) και προς το τέλος τα ενώνουμε.

Στο αυθεντικό ουγγρικό γκούλας βάζουνε και μακαρόνια σαν χυλόπιτες (σε μικρά κομματάκια).

Σχετικές συνταγές

Γκούλας Γκούλας
4.5
       
       
(2)
Γκουλας με πουρέ πατάτας Γκουλας με πουρέ πατάτας
5
       
       
(3)
Placki ziemniaczane Placki ziemniaczane
4.75
       
       
(8)

    29 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Pireotissa, 9-2-10  
    Καλή συνταγή, αλλά δεν είναι η αυθεντική συνταγή για γκούλας. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το γκούλας είναι σούπα. Πρόσφατα, βρέθηκα στη Βουδαπέστη όπου δοκίμασα κι εγώ για πρώτη φορά την αυθεντική gulash soup στο "For Sail pub" (φημισμένο μαγαζί για το γκούλας του) στο κέντρο της πόλης.
    Φανταστείτε μόνο ότι οι τοίχοι του ήταν γεμάτοι από σημειώματα από τουρίστες από όλον τον κόσμο που έγραφαν για την απίστευτη νοστιμιά της gulash soup του μαγαζιού.
    Επιστρέφοντας έψαξα στο ίντερνετ για την αυθεντική συνταγή, την οποία και βρήκα μεταφρασμένη στα αγγλικά σε ένα ουγγρικό site, την έφτιαξα και ήταν ακριβώς αυτή που έφαγα στην Βουδαπέστη.
    Και πίστεψε με δεν είχε ούτε πιπεριές,ούτε σκόρδο, ούτε μαϊντανό αλλά ούτε και τόσες πατάτες. Είχε καρότα και πατάτες αλλά και ένα είδος ζυμαρικού από αλεύρι και νερό, το οποίο πλάθουν σε λεπτά μακαρόνια και ρίχνουν μικρά κομματάκια του στην σούπα λίγο πριν το τέλος.
    #
    Σχόλιο από Noemi, 10-2-10  
    Χαίρομαι που σ άρεσε η εκδρομή σου στη Βουδαπέστη και πήρες έστω και λίγη γεύση από την Ουγγρική κουζίνα.
    Γλυκιά μου, δεν θα λογομαχήσω μαζί σου, μόνο θέλω να διευκρινίσω ότι στη συνταγή μου δεν αναφέρεται ότι είναι σούπα!
    Το γκουλας που δημοσίευσα είναι συνταγή για gulasch eintopf, (Bogracsgulyas) και όχι gulasch soup , (Gulyasleves) που είναι ίσως πιο γνωστό. Αν διάβασες και το μέρος λίγα μυστικά, τα έχω σημειώσει.
    Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα δύο φαγητά, σε τουρίστες δεν έχει νόημα να κάνουν πολλές εξηγήσεις , έχουν να παρουσιάσουν άλλα ενδιαφέρον αξιοθέατα εκτός μαγειρικής.
    Σαν γκούλας eintopf (συγνώμη αλλά δεν ξέρω κατάλληλη λέξη στα ελληνικά) έχει πολλές παραλλαγές ανά περιοχή και έτσι το όνομά τους διαφέρει. (szegedi gulyas – σεγεδι γκουλας , Kolozsvari g. – κολοζβάρι γκουλας, Alfoldi g.- αλφολδι γκ.,babgulyas –μπαπμγκουλας (φασολια) κλπ.
    Προσωπικά δεν βάζω τόσες πατάτες , γιατί δεν μας αρέσουν, 4 μέτριες είναι αρκετές.
    Εύχομαι να σου δοθεί και άλλη ευκαιρία να επισκεφτείς την Ουγγαρία, και να ανακαλύψεις περισσότερες ωραίες γεύσεις!
    #
    Σχόλιο από Pireotissa, 10-2-10  
    Πίστεψε με ότι κι εγώ το τελευταίο πράγμα που ήθελα ήταν να λογομαχήσω μαζί σου. Απλά ήταν τόσο κοντινό το ταξίδι στη Βουδαπέστη και τόσο χαρακτηριστική η γεύση του γκούλας που δοκίμασα εκεί, που με παρέσυρε βλέποντας τη συνταγή να γράψω την κριτική μου. Το σημαντικό όμως είναι ότι ψάχνοντας πάλι στο ίντερνετ, σήμερα το βράδυ, μετά τη δουλειά, έπεσα επάνω σε μια συνταγή για γκούλας που δεν ήταν γκούλας soup και η οποία έμοιαζε καταπληκτικά με την δική σου! Οπότε όπως καταλαβαίνεις πρέπει να ζητήσω συγγνώμη γιατί βιάστηκα και επιπλέον τώρα πρέπει να φτιάξω και τη συνταγή σου και να επιστρέψω με πηρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από Noemi, 13-2-10  
    Δεκτή η συγγνωμη! Και δυο πιρουνακια μια χαρα ειναι, τα γουστα διαφερουν. Αν θες και αλλες ουγγρικές συνταγές,ρωτα - τα εχω εκ γενετης!
    #
    Σχόλιο από Pireotissa, 16-2-10  
    Και επιστρέφω, όπως υποσχέθηκα αλλά με περισσότερα πηρουνάκια αυτή τη φορά. Noemi έφτιαξα τη συνταγή σου την Κυριακή και τη λατρέψαμε κι εμείς και οι καλεσμένοι μας. Μπράβο, εξαιρετικό πιάτο!
    #
    Σχόλιο από LIANA.M, 4-7-10  
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ !
    #
    Σχόλιο από Noemi, 5-7-10  
    LIANAM χαιρομαι που σας αρεσε!
    #
    Σχόλιο από ren0ux, 20-10-10  
    τώρα που εγώ δεν ξέρω τι είναι η μαντζουράνα και δεν βρήκα στο σούπερ μάρκετ τι να βάλω;;;;
    #
    Σχόλιο από Noemi, 21-10-10  
    αν μπορεις να βρεις μαγαζι με Πολονεζικα η Τσεχικα τροφιμα , εκει εχουν μαντζουρανα, ισως και σε μαγαζι μπαχαρικων. Αλλιως δεν μιαζει με ριγανη!Εχει διαφορετικη μυρωδια.
    #
    Σχόλιο από ren0ux, 14-11-10  
    παρόλο που δεν έβαλα μαντζουράνα και το νεράκι στη δεύτερη φάση με τα λαχανικά μου έπεσε αρκετό και βγήκε κάτι σαν σούπα... η γεύση ήταν απίστευτη, σίγουρα θα την ξανακάνω :):):)
    #
    Σχόλιο από Noemi, 15-11-10  
    Μπραβο ren0ux, χαιρομαι που σου πετυχε, εστω σε παραλλαγη!
    #
    Σχόλιο από Iria.Mo, 4-1-11  
    Geia kai euxaristoume gia ti sintagi. Einai sxedon idia me tis petheras mou, pou einai Ouggareza, mono pou to mosxari pou vazoun den einai sketo psanxo alla exei komatia xigi(prosopika protimo psaxno). I sintagi einai kanonika soupa -bográcsgulyás kai gulyásleves simenei to idio fagito sta ouggrika me ti diafora oti bogrács simainei kazani , diladi to ftiaxnoun se kazani pano apo fotia xilon. genika to touristiko onoma einai goulas allas sta ougrika to "lyá" ptoferete san to diko mas to "geia"
    jó étvágyat!(=kali orexi)
    #
    Σχόλιο από Milady, 6-1-11  
    Η συνταγή σου είναι υπέροχη..
    Λάτρης του συγκεκριμένου φαγητού, το έχω δοκιμάσει και στην Πράγα και στην Βιέννη και στην Βουδαπέστη..
    Δεν μπορώ να ξεχωρίσω που το λάτρεψα περισσότερο, μπορώ να σου πω όμως ότι όταν το μαγείρευα, οι μυρωδιές που ξεχύθηκαν στον αέρα, με "ταξίδεψαν" κατευθείαν στα υπέροχα εκείνα μέρη..
    Το ότι το κατάφεραν, οφείλεται αποκλειστικά σε σένα :)
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 17-6-11  
    Συγνώμη που δεν βαθμολογώ, αλλά δεν έχω δοκιμάσει τη συνταγή...ακόμα...! Απλά ήθελα να ρωτήσω, βλέπω μια εκπομπή μαγειρικής αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση και ένας παίχτης έφτιαξε γκούλας...αλλά έβαλε κοτόπουλο και μπέικον...προσωπικά προτιμώ το κοτόπουλο από το μοσχάρι ή το χοιρινό...αλλά ποια είναι η "σωστή" συνταγή τελικα; Υποθέτω βέβαια ότι αν δεν δοκιμάσω δεν θα μπορέσω να μάθω....
    #
    Σχόλιο από Noemi, 27-6-11  
    Ισως το δοκίμασες και όλας, δεν πρόλαβα να απαντήσω νωρίτερα. Αν όχι, τότε δες λίγο και την ιστοσελίδα στο http://hu.wikipedia.org/wiki/Guly%C3%A1s_(%C3%A9tel) κάν το μετάφραση με google στα Ελληνικά, δυστυχώς δεν το βρίσκω αλλιώς. (έχει στα γερμανικά, γαλλικά, κλπ.)
    Το βασικό είναι, ότι γκουλας μπορείς να φτιάχνεις κατά τα γούστα σου και με άλλα υλικά, (κοτόπουλο- αν το προτιμάς ), ακόλουθα μόνο την διαδικασία της παρασκευής. Γίνεται και με κυνήγι, μανιτάρια κ. α. Όμως το αυθεντικό είναι με μοσχάρι ή βοδινό , γνωστό πριν από το 1787.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από foteinoula, 28-9-11  
    #
    Σχόλιο από sara_neapoli, 11-10-11  
    mpravo sou ,itan poli nostimo,thelo kai alles sintages sou!!!
    #
    Σχόλιο από Noemi, 12-10-11  
    Χαιρομαι που σαρεσε sara_neapoli! Μονο τα πιρουνακια ξεχασες !:-))
    #
    Σχόλιο από OlgakaiKoula, 2-11-11  
    Απαιχτη συνταγή. Εβαλα και το χυλοπιτάκι, δεν είχα όμως ματζουράνα ... την επόμενη φορά !! Γκούλας έχω φάει αρκετές φορές σε διάφορες χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Είναι αλήθεια πως δεν θυμάμαι πράσινες πιπεριές σε καμία , όμως εμπιστεύτηκα την Noemi και δεν βγηκα χαμένη, αντιθέτως μάλιστα!! Πέντε πιρουνάκια κι αν ειχε κι αλλα θα τα εβαζα!!!
    #
    Σχόλιο από Noemi, 3-11-11  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Είναι μια συνταγή που έμαθα από τον αδελφό μου, όποιος ήταν Σεφ, και ταιριάζει πολύ με τις κρύες μέρες του χρόνου.
    Χαίρομαι αφάνταστα που αποκτά περισσότερα φαν.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    29 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Pireotissa, 9-2-10  
    Καλή συνταγή, αλλά δεν είναι η αυθεντική συνταγή για γκούλας. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το γκούλας είναι σούπα. Πρόσφατα, βρέθηκα στη Βουδαπέστη όπου δοκίμασα κι εγώ για πρώτη φορά την αυθεντική gulash soup στο "For Sail pub" (φημισμένο μαγαζί για το γκούλας του) στο κέντρο της πόλης.
    Φανταστείτε μόνο ότι οι τοίχοι του ήταν γεμάτοι από σημειώματα από τουρίστες από όλον τον κόσμο που έγραφαν για την απίστευτη νοστιμιά της gulash soup του μαγαζιού.
    Επιστρέφοντας έψαξα στο ίντερνετ για την αυθεντική συνταγή, την οποία και βρήκα μεταφρασμένη στα αγγλικά σε ένα ουγγρικό site, την έφτιαξα και ήταν ακριβώς αυτή που έφαγα στην Βουδαπέστη.
    Και πίστεψε με δεν είχε ούτε πιπεριές,ούτε σκόρδο, ούτε μαϊντανό αλλά ούτε και τόσες πατάτες. Είχε καρότα και πατάτες αλλά και ένα είδος ζυμαρικού από αλεύρι και νερό, το οποίο πλάθουν σε λεπτά μακαρόνια και ρίχνουν μικρά κομματάκια του στην σούπα λίγο πριν το τέλος.
    #
    Σχόλιο από Noemi, 10-2-10  
    Χαίρομαι που σ άρεσε η εκδρομή σου στη Βουδαπέστη και πήρες έστω και λίγη γεύση από την Ουγγρική κουζίνα.
    Γλυκιά μου, δεν θα λογομαχήσω μαζί σου, μόνο θέλω να διευκρινίσω ότι στη συνταγή μου δεν αναφέρεται ότι είναι σούπα!
    Το γκουλας που δημοσίευσα είναι συνταγή για gulasch eintopf, (Bogracsgulyas) και όχι gulasch soup , (Gulyasleves) που είναι ίσως πιο γνωστό. Αν διάβασες και το μέρος λίγα μυστικά, τα έχω σημειώσει.
    Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα δύο φαγητά, σε τουρίστες δεν έχει νόημα να κάνουν πολλές εξηγήσεις , έχουν να παρουσιάσουν άλλα ενδιαφέρον αξιοθέατα εκτός μαγειρικής.
    Σαν γκούλας eintopf (συγνώμη αλλά δεν ξέρω κατάλληλη λέξη στα ελληνικά) έχει πολλές παραλλαγές ανά περιοχή και έτσι το όνομά τους διαφέρει. (szegedi gulyas – σεγεδι γκουλας , Kolozsvari g. – κολοζβάρι γκουλας, Alfoldi g.- αλφολδι γκ.,babgulyas –μπαπμγκουλας (φασολια) κλπ.
    Προσωπικά δεν βάζω τόσες πατάτες , γιατί δεν μας αρέσουν, 4 μέτριες είναι αρκετές.
    Εύχομαι να σου δοθεί και άλλη ευκαιρία να επισκεφτείς την Ουγγαρία, και να ανακαλύψεις περισσότερες ωραίες γεύσεις!
    #
    Σχόλιο από Pireotissa, 10-2-10  
    Πίστεψε με ότι κι εγώ το τελευταίο πράγμα που ήθελα ήταν να λογομαχήσω μαζί σου. Απλά ήταν τόσο κοντινό το ταξίδι στη Βουδαπέστη και τόσο χαρακτηριστική η γεύση του γκούλας που δοκίμασα εκεί, που με παρέσυρε βλέποντας τη συνταγή να γράψω την κριτική μου. Το σημαντικό όμως είναι ότι ψάχνοντας πάλι στο ίντερνετ, σήμερα το βράδυ, μετά τη δουλειά, έπεσα επάνω σε μια συνταγή για γκούλας που δεν ήταν γκούλας soup και η οποία έμοιαζε καταπληκτικά με την δική σου! Οπότε όπως καταλαβαίνεις πρέπει να ζητήσω συγγνώμη γιατί βιάστηκα και επιπλέον τώρα πρέπει να φτιάξω και τη συνταγή σου και να επιστρέψω με πηρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από Noemi, 13-2-10  
    Δεκτή η συγγνωμη! Και δυο πιρουνακια μια χαρα ειναι, τα γουστα διαφερουν. Αν θες και αλλες ουγγρικές συνταγές,ρωτα - τα εχω εκ γενετης!
    #
    Σχόλιο από Pireotissa, 16-2-10  
    Και επιστρέφω, όπως υποσχέθηκα αλλά με περισσότερα πηρουνάκια αυτή τη φορά. Noemi έφτιαξα τη συνταγή σου την Κυριακή και τη λατρέψαμε κι εμείς και οι καλεσμένοι μας. Μπράβο, εξαιρετικό πιάτο!
    #
    Σχόλιο από LIANA.M, 4-7-10  
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ !
    #
    Σχόλιο από Noemi, 5-7-10  
    LIANAM χαιρομαι που σας αρεσε!
    #
    Σχόλιο από ren0ux, 20-10-10  
    τώρα που εγώ δεν ξέρω τι είναι η μαντζουράνα και δεν βρήκα στο σούπερ μάρκετ τι να βάλω;;;;
    #
    Σχόλιο από Noemi, 21-10-10  
    αν μπορεις να βρεις μαγαζι με Πολονεζικα η Τσεχικα τροφιμα , εκει εχουν μαντζουρανα, ισως και σε μαγαζι μπαχαρικων. Αλλιως δεν μιαζει με ριγανη!Εχει διαφορετικη μυρωδια.
    #
    Σχόλιο από ren0ux, 14-11-10  
    παρόλο που δεν έβαλα μαντζουράνα και το νεράκι στη δεύτερη φάση με τα λαχανικά μου έπεσε αρκετό και βγήκε κάτι σαν σούπα... η γεύση ήταν απίστευτη, σίγουρα θα την ξανακάνω :):):)
    #
    Σχόλιο από Noemi, 15-11-10  
    Μπραβο ren0ux, χαιρομαι που σου πετυχε, εστω σε παραλλαγη!
    #
    Σχόλιο από Iria.Mo, 4-1-11  
    Geia kai euxaristoume gia ti sintagi. Einai sxedon idia me tis petheras mou, pou einai Ouggareza, mono pou to mosxari pou vazoun den einai sketo psanxo alla exei komatia xigi(prosopika protimo psaxno). I sintagi einai kanonika soupa -bográcsgulyás kai gulyásleves simenei to idio fagito sta ouggrika me ti diafora oti bogrács simainei kazani , diladi to ftiaxnoun se kazani pano apo fotia xilon. genika to touristiko onoma einai goulas allas sta ougrika to "lyá" ptoferete san to diko mas to "geia"
    jó étvágyat!(=kali orexi)
    #
    Σχόλιο από Milady, 6-1-11  
    Η συνταγή σου είναι υπέροχη..
    Λάτρης του συγκεκριμένου φαγητού, το έχω δοκιμάσει και στην Πράγα και στην Βιέννη και στην Βουδαπέστη..
    Δεν μπορώ να ξεχωρίσω που το λάτρεψα περισσότερο, μπορώ να σου πω όμως ότι όταν το μαγείρευα, οι μυρωδιές που ξεχύθηκαν στον αέρα, με "ταξίδεψαν" κατευθείαν στα υπέροχα εκείνα μέρη..
    Το ότι το κατάφεραν, οφείλεται αποκλειστικά σε σένα :)
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 17-6-11  
    Συγνώμη που δεν βαθμολογώ, αλλά δεν έχω δοκιμάσει τη συνταγή...ακόμα...! Απλά ήθελα να ρωτήσω, βλέπω μια εκπομπή μαγειρικής αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση και ένας παίχτης έφτιαξε γκούλας...αλλά έβαλε κοτόπουλο και μπέικον...προσωπικά προτιμώ το κοτόπουλο από το μοσχάρι ή το χοιρινό...αλλά ποια είναι η "σωστή" συνταγή τελικα; Υποθέτω βέβαια ότι αν δεν δοκιμάσω δεν θα μπορέσω να μάθω....
    #
    Σχόλιο από Noemi, 27-6-11  
    Ισως το δοκίμασες και όλας, δεν πρόλαβα να απαντήσω νωρίτερα. Αν όχι, τότε δες λίγο και την ιστοσελίδα στο http://hu.wikipedia.org/wiki/Guly%C3%A1s_(%C3%A9tel) κάν το μετάφραση με google στα Ελληνικά, δυστυχώς δεν το βρίσκω αλλιώς. (έχει στα γερμανικά, γαλλικά, κλπ.)
    Το βασικό είναι, ότι γκουλας μπορείς να φτιάχνεις κατά τα γούστα σου και με άλλα υλικά, (κοτόπουλο- αν το προτιμάς ), ακόλουθα μόνο την διαδικασία της παρασκευής. Γίνεται και με κυνήγι, μανιτάρια κ. α. Όμως το αυθεντικό είναι με μοσχάρι ή βοδινό , γνωστό πριν από το 1787.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από foteinoula, 28-9-11  
    #
    Σχόλιο από sara_neapoli, 11-10-11  
    mpravo sou ,itan poli nostimo,thelo kai alles sintages sou!!!
    #
    Σχόλιο από Noemi, 12-10-11  
    Χαιρομαι που σαρεσε sara_neapoli! Μονο τα πιρουνακια ξεχασες !:-))
    #
    Σχόλιο από OlgakaiKoula, 2-11-11  
    Απαιχτη συνταγή. Εβαλα και το χυλοπιτάκι, δεν είχα όμως ματζουράνα ... την επόμενη φορά !! Γκούλας έχω φάει αρκετές φορές σε διάφορες χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Είναι αλήθεια πως δεν θυμάμαι πράσινες πιπεριές σε καμία , όμως εμπιστεύτηκα την Noemi και δεν βγηκα χαμένη, αντιθέτως μάλιστα!! Πέντε πιρουνάκια κι αν ειχε κι αλλα θα τα εβαζα!!!
    #
    Σχόλιο από Noemi, 3-11-11  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Είναι μια συνταγή που έμαθα από τον αδελφό μου, όποιος ήταν Σεφ, και ταιριάζει πολύ με τις κρύες μέρες του χρόνου.
    Χαίρομαι αφάνταστα που αποκτά περισσότερα φαν.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Τα κομμάτια του μοσχαριού
    Να που υπάρχει ένα ποντίκι που τρώγεται...Μάθετε ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Κυριακάτικο τραπέζι
    Ένα βιβλίο 191 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Μοσχάρι - Αρνί
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    ΜΟΣΧΑΡΙ
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της VIVIΚΑ
    ξενόφερτα
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της nickostro