κύρια φωτογραφία συνταγής Γκούλας - αυθεντική ουγγρική συνταγή

Γκούλας - αυθεντική ουγγρική συνταγή

Noemi
Noemi @cook_8466376
,GR

Αυθεντικό κρεατικό της Ουγγαρίας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γκούλας πρέπει να μείνει με πυκνή σάλτσα ( δεν είναι σούπα). Μπορεί να γίνει και από μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο κρέας, Τότε τα κρέατα τα μαγειρεύουμε χωριστά (το χοιρινό μαλακώνει πιο γρήγορα) και προς το τέλος τα ενώνουμε. Στο αυθεντικό ουγγρικό γκούλας βάζουνε και μακαρόνια σαν χυλόπιτες (σε μικρά κομματάκια).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μικρούς κύβους ψαχνό
  2. 100 γρ ελαιόλαδο
  3. 300 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  4. 1-2 σκελίδες σκόρδο
  5. 20 γρ κόκκινη πάπρικα (σκόνη)
  6. 300 γρ πράσινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια
  7. 150 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
  8. 1500 γρ πατάτες κομμένες. σε μικρούς κύβους
  9. Αλάτι – πιπέρι
  10. Κύμινο
  11. Μαντζουράνα
  12. Ψιλοκομμένος μαιντανός

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε το κρέας και συνεχείζουμε.

  2. 2

    Βάζουμε τη πάπρικα, λίγο νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μισό-μαλακώσει. Πρέπει να μείνει με το ζουμί του. Ρίχνουμε τις πατάτες, πιπεριά, ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, μαντζουράνα, κύμινο, λίγο νερό για να τα καλύπτει και σκεπασμένη την κατσαρόλα

  3. 3

    Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει.

  4. 4

    Πριν το τέλος βάζουμε το τριμμένο σκόρδο και μαιδανό. Δοκιμάζουμε μήπως θέλει ακόμα λίγο αλατοπίπερο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (28)

Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
Καλή συνταγή, αλλά δεν είναι η αυθεντική συνταγή για γκούλας. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το γκούλας είναι σούπα. Πρόσφατα, βρέθηκα στη Βουδαπέστη όπου δοκίμασα κι εγώ για πρώτη φορά την αυθεντική gulash soup στο \"For Sail pub\" (φημισμένο μαγαζί για το γκούλας του) στο κέντρο της πόλης. \r\nΦανταστείτε μόνο ότι οι τοίχοι του ήταν γεμάτοι από σημειώματα από τουρίστες από όλον τον κόσμο που έγραφαν για την απίστευτη νοστιμιά της gulash soup του μαγαζιού.\r\nΕπιστρέφοντας έψαξα στο ίντερνετ για την αυθεντική συνταγή, την οποία και βρήκα μεταφρασμένη στα αγγλικά σε ένα ουγγρικό site, την έφτιαξα και ήταν ακριβώς αυτή που έφαγα στην Βουδαπέστη.\r\nΚαι πίστεψε με δεν είχε ούτε πιπεριές,ούτε σκόρδο, ούτε μαϊντανό αλλά ούτε και τόσες πατάτες. Είχε καρότα και πατάτες αλλά και ένα είδος ζυμαρικού από αλεύρι και νερό, το οποίο πλάθουν σε λεπτά μακαρόνια και ρίχνουν μικρά κομματάκια του στην σούπα λίγο πριν το τέλος.

Από

Noemi
Noemi @cook_8466376
στις
,GR

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα