Γκράγιερτσερ, τα ελβετικά μπατόν σαλέ
Ήθελα να ετοιμάσω κάτι γρήγορο και εύκολο για τους φίλους μου που περίμενα το Σάββατο,έτσι έπεσα πάνω σ'αυτή τη συνταγή.
Υλικά
-
200 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης
-
2 πρέζες αλάτι
-
2 πρέζες πιπέρι καγιέν
-
100 γρ. βούτυρο μαλακό
-
100 γρ. ψιλιτριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
-
2-3 κουταλιές νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπώλ αναμίξτε το αλεύρι με το αλάτι και το καγιέν.
-
2
Προσθέστε το μαλακό βούτυρο σε κομματάκια. Με τα δάκτυλα ψιχουλιάστε το μίγμα.
-
3
Ρίξτε το τριμμένο τυρί και τους κρόκους και ζυμώστε καλά.
-
4
Ρίξτε κουταλία κουταλία παγωμένο νερό,μέχρι η ζύμη να είναι λεία και ομοιογενής. Βάλτε την έτοιμη ζύμη στο ψυγείο το λιγότερο για 1/2 ώρα.
-
5
Επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια,ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο και κόψτε σε ραβδάκια στο μέγεθος που θέλετε.
-
6
Τοποθετήστε τα ραβδάκια επάνω σε λαμαρίνα και βάλτε τα στο μεσαίο διάζωμα σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.
-
7
Αφήστε να κρυώσουν και μετά τοποθετήστε τα επάνω σε σχάρα να στεγνώσουν τελείως.Διατηρήστε τα σε κουτί που κλείνει καλά.
Σχόλια