Γλάσο για μπισκότα

Bαθμολογία: 4.9444
       
 
54 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Ένα γλάσο εξαιρετικά εύκολο για να στολίσετε τα μπισκότα σας και όχι μόνο.

Γλάσο για μπισκότα
photo: VICKY B.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κ.σ. ζεστό νερό
  • 2 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 4' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 0' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε μπολ το νερό και προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να γίνει πηχτό ώστε να απλώνεται.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα για να γίνει πιο κρεμώδης.
  3. Το βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε σχήματα πάνω στα μπισκότα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε το πόσο αραιό θα κάνετε το μείγμα σας. Εάν είναι πολύ αραιό, δεν θα έχει έντονα λευκό χρώμα όταν στεγνώσει.

Ανάλογα με το πόσο αραιό το κάνετε, είναι και η χρήση του. Δηλαδή λίγο πιο αραιό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απλωθεί στο μπισκότο. Λίγο πιο σφιχτό για να γίνουν περιγράμματα, να γράψουμε λέξεις, να κάνουμε σχέδια.

 Μπορούμε να βάλουμε τα μπισκότα πάνω σε σχάρα, να βάλουμε το γλάσο σε κορνέ με στρογγυλή μύτη και να το "ρίξουμε" από πάνω σε ακανόνιστες γραμμές.

Αντί για νερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα, χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού ή καφέ.
Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε χρωματιστό, προσθέτοντας λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Με το γλάσο αυτό μπορούμε φυσικά να στολίσουμε και άλλα γλυκά εκτός των μπισκότων, όπως κέικ, βασιλόπιτες, καπκέικ, τσουρέκια κλπ

Σχετικές συνταγές

Γλάσο λεμονιού Γλάσο λεμονιού
4.7778
       
       
(9)
Cookies on a stick (σε ξυλάκι) Cookies on a stick (σε ξυλάκι)
4.8018
       
       
(111)
Πανεύκολο γλάσο πορτοκάλι Πανεύκολο γλάσο πορτοκάλι
4.8571
       
       
(7)
Γλάσο άσπρο στο χέρι Γλάσο άσπρο στο χέρι
4.9615
       
       
(26)

    136 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από margyg, 10-3-09  
    επειδή θέλω να φτιάξω μπισκότα για την βάπτιση της κόρης μου θα μπορούσα με αυτό το γλάσο να καλύψω το μπισκότο και απο πάνω με το ίδιο γλάσο με χρώμα να γράψω το όνομα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-3-09  
    Άνετα. Είναι ειδικό για αυτή τη δουλειά. Απλώς πρέπει να δοκιμάζεις την πυκνότητά του, ώστε να είναι στην κατάλληλη ρευστότητα για αυτό που θες. Δηλαδή να μπορεί να απλωθεί άνετα στην περίπτωση της καλυψης και να μπορεί να περάσει από το κορνέ σου, αλλά χωρίς να απλώνεται στη δεύτερη.
    #
    Σχόλιο από margyg, 10-3-09  
    οκ,ευχαριστώ!θα το δοκιμάσω και θα βαθμολογήσω!
    #
    Σχόλιο από ioannyo, 9-5-09  
    με το γλάσο διακόσμησα τα μπισκότα για την βάπτιση της μικρής μου και βγήκαν ΤΕΛΙΑ!!!
    [IMG]http://i279.photobucket.com/albums/kk140/ioannyo/CIMG3734.jpg[/IMG]
    #
    Σχόλιο από Fania, 13-5-09  
    ioannyo τα μπισκότα σου καταπληκτικά. Θέλω και εγώ να κάνω για την βάπτιση της κόρης μου. Για τα μπισκότα τη σύνταγη έκανες και από που πήρες το σχέδιο της πεταλούδας;
    #
    Σχόλιο από EFOULAKI, 10-9-09  
    πως θα κανω σκουρο καφε ή μαυρο γλασσο?
    Αντι για ζαχαρη αχνη να βαλω σκονη κακαο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-9-09  
    Δε νομίζω να μπορείς να αντικαταστήσεις όλη την άχνη με κακάο, γιατί θα σου βγει πικρό. Αν θέλεις σκούρο καφέ, γιατί δε φτιάχνεις γκανάς καλύτερα;
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 16-9-09  
    Sitronella τα 2 1/2 φλιτζάνια άχνη ειναι φλιτζάνια του τσαγιου? Το δοκίμασα και έκανα λίγο αλλά επειδή φοβήθηκα πως θα ήταν πολύ ζάχαρη έβαλα 2 1/2 φλιτζανάκια του καφέ (μικρά) :-)
    Βγήκε λίγο νερουλό αλλά σε κάποια μπισκοτάκια που το έβαλα μετά σκλήρηνε και ήταν ωραίο μετά.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-9-09  
    Ναι είναι φλυτζάνια τσαγιού. Στην ουσία είναι σα να καλύπτεις τα μπισκότα σου με ζάχαρη :)
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΟΒ, 22-9-09  
    Sitronella πόσο μπορεί να διατηρηθεί? Δηλαδή μπορούμε να το φτιάξουμε σήμερα, να το χρησιμοποιήσουμε αυριο και τα μπισκότα να τα προσφέρουμε μεθαύριο? Ή θα τους στείλουμε όλους στο νοσοκομείο????!!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-9-09  
    Θα πρότεινα να το φτιάξεις την ώρα που θα είναι να το χρησιμοποιήσεις (άλλωστε δε χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο παρασκευής, γίνεται άμεσα). Όχι γιατι θα χαλάσει, αλλά γιατί πήζει και θα σε δυσκολέψει.
    Αφού το βάλεις πάνω στα μπισκότα σου όμως δεν υπάρχει φόβος να χαλάσει (άλλωστε τι να χαλάσει, σκέτη ζάχαρη είναι..). Όσο κρατάνε τα μπισκότα σου θα κρατήσει και το γλάσο χωρίς φόβο.
    #
    Σχόλιο από etrian, 27-10-09  
    #
    Σχόλιο από etrian, 2-11-09  
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-11-09  
    etrian προφανώς σε βόλεψε αυτό το γλάσο :) Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου.
    Τα μπισκότα σου έγιναν πανέμορφα.
    #
    Σχόλιο από etrian, 2-11-09  
    Αν και ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιούσα γλάσο, όντως μου φάνηκε πολύ εύκολο. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνταγή!Είναι εύκολη και θεαματική!
    #
    Σχόλιο από hinai1212, 27-11-09  
    epeidh thelw na to kanw amesa na rwthsw kati?ginetai anti xazarh axnh na valw krystalikh xazarh?an nai poso kai pws?
    eyxaristw pl
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-11-09  
    Όχι δεν γίνεται να βάλεις κρυσταλλική ζάχαρη. Μόνο με άχνη γίνεται. Ίσως καταφέρεις να κάνεις άχνη εάν βάλεις την κρυσταλλική σου στο μούλτι και τη χτυπήσεις καλά.
    #
    Σχόλιο από Magica, 27-11-09  
    VICKY B.μπορώ να ρωτήσω τι συνταγή χρησιμοποίησες για τα μπισκότα σου και που μπορώ να προμηθευτώ τα άσπρα ξυλάκια που έχεις και στη φωτογραφία σου?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-11-09  
    magica δες τη συνταγή αυτή:
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/cookies-on-a-stick-se-ksilaki.html
    Εκεί θα βρεις απάντηση και για το ξυλάκι.
    #
    Σχόλιο από Magica, 28-11-09  
    Sitronella σ' ευχαριστω πολύ!Δεν είδα όμως κάπου να αναφέρεται για το που μπορώ να βρώ τα άσπρα χάρτινα ξυλάκια..έχεις καμμιά ιδέα?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

    73 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ioannyo, 9-5-09  
    με το γλάσο διακόσμησα τα μπισκότα για την βάπτιση της μικρής μου και βγήκαν ΤΕΛΙΑ!!!
    [IMG]http://i279.photobucket.com/albums/kk140/ioannyo/CIMG3734.jpg[/IMG]
    #
    Σχόλιο από Fania, 13-5-09  
    ioannyo τα μπισκότα σου καταπληκτικά. Θέλω και εγώ να κάνω για την βάπτιση της κόρης μου. Για τα μπισκότα τη σύνταγη έκανες και από που πήρες το σχέδιο της πεταλούδας;
    #
    Σχόλιο από etrian, 27-10-09  
    #
    Σχόλιο από etrian, 2-11-09  
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 2-11-09  
    etrian προφανώς σε βόλεψε αυτό το γλάσο :) Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου.
    Τα μπισκότα σου έγιναν πανέμορφα.
    #
    Σχόλιο από etrian, 2-11-09  
    Αν και ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιούσα γλάσο, όντως μου φάνηκε πολύ εύκολο. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνταγή!Είναι εύκολη και θεαματική!
    #
    Σχόλιο από Magica, 27-11-09  
    VICKY B.μπορώ να ρωτήσω τι συνταγή χρησιμοποίησες για τα μπισκότα σου και που μπορώ να προμηθευτώ τα άσπρα ξυλάκια που έχεις και στη φωτογραφία σου?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-11-09  
    magica δες τη συνταγή αυτή:
    http://www.sintagespareas.gr/sintages/cookies-on-a-stick-se-ksilaki.html
    Εκεί θα βρεις απάντηση και για το ξυλάκι.
    #
    Σχόλιο από Magica, 28-11-09  
    Sitronella σ' ευχαριστω πολύ!Δεν είδα όμως κάπου να αναφέρεται για το που μπορώ να βρώ τα άσπρα χάρτινα ξυλάκια..έχεις καμμιά ιδέα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-11-09  
    Θα δεις πως στα σχόλια γράφει η Βίκυ "Αν θέλεις τα χάρτινα-λευκά θα τα πάρεις απ΄κάποιο vefas ή θα τα παραγγείλεις μέσω internet." Επίσης έχει ο Παρλιάρος νομίζω.
    #
    Σχόλιο από Magica, 29-11-09  
    Εχεις δικιο,ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από pperisteri, 17-12-09  
    Σε ευχαριστω πολυ. Θα το δοκιμασω κ θα ψηφισω. Καλες γιορτες!!
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 29-1-10  
    εψαχνα να βρω πως θα κανω καποιες λεπτομεριες σε μια τουρτα και δεν ηθελα να χρησιμοποιησω γλασο με ασπραδι αυγου.εγινε τελειο.ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 13-4-10  
    Ωραίο και εύκολο για να στολίσετε τα μποισκότα σας!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-4-10  
    Χαίρομαι Ginger που σου άρεσε εντέλει.
    popelix θέλει λίγο νερό. Τώρα αν το δοκιμάσεις και σου βγει πολύ σφιχτό, απλώς προσθέτεις περισσότερο. Δε χαλάει τίποτα στη συνταγή.
    Με την ποσότητα υγρών μπορείς να ελέγξεις το πόσο σφιχτό θα σου γίνει το γλάσο, ώστε να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις ανάλογα.
    #
    Σχόλιο από katesak, 13-6-10  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!
    #
    Σχόλιο από RITSA, 4-7-10  
    #
    Σχόλιο από babystar, 16-7-10  
    Απίστευτο γλάσο???!!!Μιλάμε είναι άπαιχτο!

    Πέρσυ στη βάφτιση της κόρης μου παιδευόμουν με το royal icing...

    Πώς δεν το είχα βρει από πέρσυ να ησυχάσω???Για τη βάφτιση της φίλης μου θα κάνω αυτό εννοείται.Τόσο εύκολο, απλό, αλλά παράλληλα και πόσα μπορείς να κάνεις με αυτό!!!

    Ευχαρισώ!-και η φίλη μου πιστεύω θα σας ευχαριστήσει όταν δει τα μπισκότα που της έφτιαξα για δοκιμή!!!
    #
    Σχόλιο από margyg, 20-8-10  
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 24-11-10  
    Αλήθεια αυτό το γλάσο "κολλάει"?Τι εννοώ..θέλω να κάνω τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με πτι μπερ και θέλω να μάθω αν κολλάει το γλάσο τα πτι μπερ μεταξύ τους.Το royal icing με φοβίζει με τα ωμά ασπράδια(ας λένε πως το λεμόνι εμποδίζει τον κίνδυνο).
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    62 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από margyg, 10-3-09  
    επειδή θέλω να φτιάξω μπισκότα για την βάπτιση της κόρης μου θα μπορούσα με αυτό το γλάσο να καλύψω το μπισκότο και απο πάνω με το ίδιο γλάσο με χρώμα να γράψω το όνομα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-3-09  
    Άνετα. Είναι ειδικό για αυτή τη δουλειά. Απλώς πρέπει να δοκιμάζεις την πυκνότητά του, ώστε να είναι στην κατάλληλη ρευστότητα για αυτό που θες. Δηλαδή να μπορεί να απλωθεί άνετα στην περίπτωση της καλυψης και να μπορεί να περάσει από το κορνέ σου, αλλά χωρίς να απλώνεται στη δεύτερη.
    #
    Σχόλιο από margyg, 10-3-09  
    οκ,ευχαριστώ!θα το δοκιμάσω και θα βαθμολογήσω!
    #
    Σχόλιο από EFOULAKI, 10-9-09  
    πως θα κανω σκουρο καφε ή μαυρο γλασσο?
    Αντι για ζαχαρη αχνη να βαλω σκονη κακαο?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-9-09  
    Δε νομίζω να μπορείς να αντικαταστήσεις όλη την άχνη με κακάο, γιατί θα σου βγει πικρό. Αν θέλεις σκούρο καφέ, γιατί δε φτιάχνεις γκανάς καλύτερα;
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 16-9-09  
    Sitronella τα 2 1/2 φλιτζάνια άχνη ειναι φλιτζάνια του τσαγιου? Το δοκίμασα και έκανα λίγο αλλά επειδή φοβήθηκα πως θα ήταν πολύ ζάχαρη έβαλα 2 1/2 φλιτζανάκια του καφέ (μικρά) :-)
    Βγήκε λίγο νερουλό αλλά σε κάποια μπισκοτάκια που το έβαλα μετά σκλήρηνε και ήταν ωραίο μετά.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-9-09  
    Ναι είναι φλυτζάνια τσαγιού. Στην ουσία είναι σα να καλύπτεις τα μπισκότα σου με ζάχαρη :)
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΟΒ, 22-9-09  
    Sitronella πόσο μπορεί να διατηρηθεί? Δηλαδή μπορούμε να το φτιάξουμε σήμερα, να το χρησιμοποιήσουμε αυριο και τα μπισκότα να τα προσφέρουμε μεθαύριο? Ή θα τους στείλουμε όλους στο νοσοκομείο????!!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-9-09  
    Θα πρότεινα να το φτιάξεις την ώρα που θα είναι να το χρησιμοποιήσεις (άλλωστε δε χρειάζεται ιδιαίτερο χρόνο παρασκευής, γίνεται άμεσα). Όχι γιατι θα χαλάσει, αλλά γιατί πήζει και θα σε δυσκολέψει.
    Αφού το βάλεις πάνω στα μπισκότα σου όμως δεν υπάρχει φόβος να χαλάσει (άλλωστε τι να χαλάσει, σκέτη ζάχαρη είναι..). Όσο κρατάνε τα μπισκότα σου θα κρατήσει και το γλάσο χωρίς φόβο.
    #
    Σχόλιο από hinai1212, 27-11-09  
    epeidh thelw na to kanw amesa na rwthsw kati?ginetai anti xazarh axnh na valw krystalikh xazarh?an nai poso kai pws?
    eyxaristw pl
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-11-09  
    Όχι δεν γίνεται να βάλεις κρυσταλλική ζάχαρη. Μόνο με άχνη γίνεται. Ίσως καταφέρεις να κάνεις άχνη εάν βάλεις την κρυσταλλική σου στο μούλτι και τη χτυπήσεις καλά.
    #
    Σχόλιο από pperisteri, 16-12-09  
    Μετα απο μερες γινετε πολυ σκληρο? Σκεφτομαι να το χρησιμοποιησω στη βασιλοπιτα. Θα ταιριαξει λες?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-12-09  
    Γίνεται σκληρό λίγες ώρες αφού το φτιάξεις. Δεν σκληραίνει μετά παραπάνω. Πιστεύω θα είναι πολύ ωραίο πάνω στη βασιλόπιτα, εγώ το έχω κάνει. Μπορείς να το αφήσεις λευκό ή να το χρωματίσεις. Να προσέξεις μόνο να μην είναι πολύ ρευστό γιατί θα έχει μια ψιλοδιάφανη όψη.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 11-4-10  
    Μια ερωτησούλα έχω, ίσως λίγο χαζή! :)
    Θέλω να στολίσω μπισκότα, να κάνω περίγραμμα και να τα γεμίσω με πιο ρεσυτό γλάσο. Λέτε να το κάνω σε δύο δόσεις; Δλδ να κάνω πρώτα το πιο πηχτό, να στολίσω τα μπισκότα και μετά να κάνω το πιο ρευστό; Ρωτάω, γιατί δεν ξέρω αν θα στεγνώσει τελείως το ρευστό μέχρι να γίνει η διακόσμηση. Πόση ώρα κρατάει περίπου;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-4-10  
    Ginger δεν την κατάλαβα ακριβώς την ερώτηση...
    Αν θέλεις να κάνεις πιο στερεό το γλάσο για το περίγραμμα, κάντο πρώτο και μετά όσο περισσέψει αραίωσέ το λίγο παραπάνω για να κάνεις το εσωτερικό.
    Τι εννοείς πόσο κρατάει; Αν μείνει στο μπολάκι θα σου σκληρύνει λιγάκι, αλλά θα το ανακατέψεις ξανά και θα είναι μια χαρά.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 11-4-10  
    Κατάλαβα, Σιτρονέλλα, ευχαριστώ πολύ! ΑΥτό ακριβώς ρώτησα!
    #
    Σχόλιο από popelix, 13-4-10  
    Ερώτηση: Δεν είναι λίγο το νερό για 2,5 φλυτζάνια άχνη;
    #
    Σχόλιο από katesak, 11-6-10  
    Γειά σας! Ειμαι καινούρια στο site! Χθές έφτιαξα τα μπισκότα που βρήκα εδώ με το ξυλάκι, και μετά έφτιαξα το γλάσο.
    Ως άσχετη έχω όμως 2 απορίες.
    1. Έβαλα χρώμα ζαχαροπλαστικής(βγήκε ωραίο το χρώμα), αλλά όταν το άπλωσα πάνω στο μπισκότο, μετά απο 2 λεπτά έγινε διάφανο, δηλαδη φαινόταν το μπισκότο από κάτω. Τι έκανα λάθος?
    2. Όταν στεγνώσουν μπορώ να τα τυλίξω σε ζελατίνη, ή θα χαλάσουν και μπορώ να τα φυλάξω στο ψυγείο?
    Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 11-6-10  
    Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση:
    σου έγινε διάφανο γιατί το έκανες πολύ αραιό. Ήθελε λιγότερο νερό.
    Όσον αφορά τη δεύτερη:
    σε ζελατίνες μπορείς να τα βάλεις αφού στεγνώσουν δε θα χαλάσουν. Όμως στο ψυγείο δε νομίζω να μπορείς, φαντάζομαι θα πανιάσουν. Άλλωστε ούτε τα μπισκοτα, ούτε το γλάσσο αυτό χρειάζονται ψυγείο για να διατηρηθούν.
    #
    Σχόλιο από katesak, 11-6-10  
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη απάντηση. Θα δοκιμάσω με λιγότερο νερό.
    Και κάτι ακόμα... Για να μην μου τρέχει στα πλαϊνά του μπισκότου, πρέπει να το βάλω το γλάσο με κορνέ, ε?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 1-1-14  
    Πώς κ δεν εχω βαθμολογησει?
    Το κάνω για ευκολία, δεν έχει τον μπελά των σοκολατενιων γλασων. βαζω κ 1 κ.γ. κακάο και γινεται σοκολατενιο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Σχετικές οδηγίες

    Μπουκέτο από μπισκότα
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.9231
           
           
    (13)
    Μπισκότα με ζωάκια
    Προστέθηκε από κεανίτα
    5
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 413 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA
    Τα βασικά της ζαχαροπλαστικής
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της nikouli
    Γλυκακια
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της efitax
    συμβουλες μου
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της elkia