Γλάσο λευκής σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.625
       
 
8 ψήφοι
Ginger, 10.02.08
Γλάσο λευκής σοκολάτας
photo: dimitrat

Τι χρειαζόμαστε:

  • 180 γραμμ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • 3/4 φλ. άχνη
  • 6 κουτ. σούπας πηχτή κρέμα γάλακτος
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την άχνη λίγη λίγη, χτυπώντας συγχρόνως με το σύρμα.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά και το χρησιμοποιούμε αμέσως.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι από το βιβλίο "Σοκολάτα: ιστορία και ζαχαροπλαστική" από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί.

Σχετικές συνταγές

    21 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 16-2-08  
    Επειδή λέω να το κάνω για την τούρτα και να το χρωματίσω... αυτό το γλάσο παγώνει ή μένει υγρό σαν την Ganache creme...
    #
    Σχόλιο από martinaki, 17-11-09  
    Να ρωτήσω κάτι; Ψάχνω ένα γλάσο λευκό να βάλω πάνω από τη βασιλόπιτα, αλλά θέλω να είναι μαλακό, να μη σκληραίνει. Αυτό πώς βγαίνει;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 17-11-09  
    martinaki, αυτό σκληραίνει!
    #
    Σχόλιο από Dimis, 26-12-09  
    Μπορούμε να χρωματίσουμε το γλάσο αυτό μεχρώμαζαχαροπλαστικής; Αν ναι, με πάστα ή με υγρό;
    #
    Σχόλιο από dimitrat, 27-7-10  
    ευκολο, γρήγορο και γλυκήτατο.εμένα δε μου σκλήρυνε αμέσως, θα έλεγα οτι είναι ένα μαλακό γλάσο. το έβαλα στο ψυγείο και το χρησιμοποίησα αργότερα.
    #
    Σχόλιο από rapanaki, 1-2-11  
    Ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να καλύψω έτσι μια ολόκληρη τούρτα και απο πάνω να την στολίσω με διακοσμητικά λουλούδια...
    Το αποτέλεσμα είναι ματ ή γυαλιστερό?
    Και επίσης, πως υπολογίζουμε πόσο γλάσσο χρειαζόμαστε για μια τούρτα?
    #
    Σχόλιο από rapanaki, 1-2-11  
    Επίσης, ποιά κρέμα γάλακτος χρησιμοποιούμε? Την φυτικά η την κανονική?
    Μπορούμε να χρωματίσουμε το γλάσο με χρώμα ζαχαροπλαστικής?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 1-2-11  
    rapanaki, μπορείς να καλύψεις τούρτα, αλλά σίγουρα θα χρειαστείς μεγαλύτερη ποσότητα, 2πλάσια σίγουρα. Ακριβή τρόπο υπολογισμού δεν ξέρω να σου πω, το κάνω με το μάτι και υπολογίζοντας χοντρικά τα υλικά. Κρέμα χρησιμοποίησε την κανονική. Μπορείς να τη χρωματίσεις, βεβαίως, ακόμα καλύτερα με χρώμα σε μορφή πάστας.
    #
    Σχόλιο από rapanaki, 13-2-11  
    Λοιπόν, έφτιαξα το γλάσο στις αναλογίες και την ποσότητα που δίνεις και έγινε υπέροχο! Κάλυψα μια τρίπατη τούρτα διαμέτρου 22 εκ και μου περίσσεψε κιόλας! Την χρωμάτισα πολύ εύκολα με χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα. Τελικά χρησιμοποίησα την φυτική κρέμα (σε πράσινη συσκευασία). Η ρευστότητα ήταν όπως πρέπει, αν και για καλύτερο αποτέλεσμα το έβαλα για 5 λεπτά στο ψυγείο.
    Το γλάσσο αυτό παγώνει και γίνεται σταθερό, ότι πρέπει για τούρτα.
    Στην αρχή όταν έλιωσα στο μπαιν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο, το μείγμα δεν ήταν ομοιογενές και αγχώθηκα. Μόλις όμως πρόσθεσα την σαντυγή, η υφή έγινε όπως πρέπει....
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από rapanaki, 8-3-11  
    Το ξαναέκανα για μάφιν και πάλι βγήκε πολύ καλό. Αυτή την φορά δεν πρόλαβα να το χρησιμοποιήσω και σταθεροποιήθηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το απλώσω. Τότε πολύ απλά το ξαναέβαλα στο μπαιν μαρί και έγινε και πάλι αραιό.
    Εκτός απο τα μάφιν, το έριξα και πάνω απο σου, γεμιστά με κρέμα. Πολύ πολύ ωραίο!!!!! Το έκανα πάλι ροζ το γλάσο και φαινόταν φανταστικό πάνω στα σου με την λευκή κρέμα!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Bad_Penny, 18-12-11  
    Το χρησιμοποίησα για να να καλύψω τα εκλαιράκια της Φουντουκίτσας. Έγινε εύκολα και είναι νοστιμότατο. Μέρος του που το ήθελα κόκκινο χρωματίστηκε πανεύκολα με χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα.
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 29-1-12  
    Αυτό το γλάσο ήταν έκπληξη. Όταν έλιωσα την σοκολάτα και το βιτάμ (δεν ξέρω αν έφταιγε που δεν έβαλα βούτυρο) δεν μπορούσα να τα ενώσω με τίποτα. Ρίχνω και την άχνη...το ίδιο. Σκέφτηκα πως η κατάσταση δεν σώζετε με τίποτα και ρίχνω και την κρέμα (αχτύπητη πάνω στην ταραχή μου)...και ξαφνικά έγινε το θαύμα...το γλάσο έγινε λείο...τέλειο...αν και πήρα μια τρομάρα το χρησιμοποίησα στο γλυκό μου και ήταν πολύ καλό. Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 28-2-12  
    βάζω 5 πιρουνακια γιατι απο γευση ειναι θεικη. ταλαιπωρηθηκα βεβαια απο το ξερό μου το κεφαλι. δεν χτυπησα πολύ την κρέμα και δεν έπηξε τόσο γρήγορα και ευκολα. την έβαλα στη καταψυξη γιατι δεν προλαβαινα και πάλι καλά έστρωσε μια χαρα στη τούρτα. επίσης στη τρομάρα μου που δεν επηζε έβαλα και ενα κομματι σοκολατας γάλακτος μέσα φοβούμενη οτι δεν είχα βάλει αρκετή σοκολάτα. ετσι πηρε ενα ελαφρα σοκολατί χρώμα. απο γευση ειναι θεική και αν τηρούσα κατα γράμμα της οδηγιες δεν θα ειχα θεμα με το πηξιμο της!!!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 29-2-12  
    Χαίρομαι που σου πέτυχε, kristallenia!
    #
    Σχόλιο από τσαγιέρα, 26-6-12  
    Τα κουτάλια για το βούτυρο είναι της σούπας και επίσης τι φλτζάνι ζητάει η συνταγή?του τσαγού να υποθέσω?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 26-6-12  
    Έτσι όπως τα λες, τσαγιέρα!
    #
    Σχόλιο από marilou.s., 16-9-12  
    μετα απο τόσα καλα σχόλια ώρα να το δοκιμάσω και γώ αυτό το λευκό γλάσο! θέλω να το βάλω πάνω απο το κεικ μου και θα καλέσω τα κορίτσια για σοκολάτα ζεστή τώρα που άρχισε να χειμωνιάζει όποτε θα επιστρέψω με πηρουνάκια και θα είναι απο όλες μας!!!
    #
    Σχόλιο από marilou.s., 16-9-12  
    ειμαι στη φάση που έχω ενώσει όλα τα υλικά και περιμένω να κρυώσει αλλά το χρώμα του αντι για άσπρο είναι κίτρινο! μήπως ήθελε φρέσκο βούτυρο? έτυχε και σε καμιά άλλη αυτό η μόνο σε μένα?
    #
    Σχόλιο από marilou.s., 16-9-12  
    ωραία συνταγή μου έκατσε μια χαρά πάνω στο κεικ μόνο που έμεινε κιτρινο.... ίσως ήθελε φρέσκο βούτυρο ή έφταιγε η μάρκα σοκολάτας... δεν ξέρω πα΄ντωσ θα το ξανα επειχηρήσω!!!
    #
    Σχόλιο από francy, 23-9-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από dimitrat, 27-7-10  
    ευκολο, γρήγορο και γλυκήτατο.εμένα δε μου σκλήρυνε αμέσως, θα έλεγα οτι είναι ένα μαλακό γλάσο. το έβαλα στο ψυγείο και το χρησιμοποίησα αργότερα.
    #
    Σχόλιο από rapanaki, 13-2-11  
    Λοιπόν, έφτιαξα το γλάσο στις αναλογίες και την ποσότητα που δίνεις και έγινε υπέροχο! Κάλυψα μια τρίπατη τούρτα διαμέτρου 22 εκ και μου περίσσεψε κιόλας! Την χρωμάτισα πολύ εύκολα με χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα. Τελικά χρησιμοποίησα την φυτική κρέμα (σε πράσινη συσκευασία). Η ρευστότητα ήταν όπως πρέπει, αν και για καλύτερο αποτέλεσμα το έβαλα για 5 λεπτά στο ψυγείο.
    Το γλάσσο αυτό παγώνει και γίνεται σταθερό, ότι πρέπει για τούρτα.
    Στην αρχή όταν έλιωσα στο μπαιν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο, το μείγμα δεν ήταν ομοιογενές και αγχώθηκα. Μόλις όμως πρόσθεσα την σαντυγή, η υφή έγινε όπως πρέπει....
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από rapanaki, 8-3-11  
    Το ξαναέκανα για μάφιν και πάλι βγήκε πολύ καλό. Αυτή την φορά δεν πρόλαβα να το χρησιμοποιήσω και σταθεροποιήθηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το απλώσω. Τότε πολύ απλά το ξαναέβαλα στο μπαιν μαρί και έγινε και πάλι αραιό.
    Εκτός απο τα μάφιν, το έριξα και πάνω απο σου, γεμιστά με κρέμα. Πολύ πολύ ωραίο!!!!! Το έκανα πάλι ροζ το γλάσο και φαινόταν φανταστικό πάνω στα σου με την λευκή κρέμα!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Bad_Penny, 18-12-11  
    Το χρησιμοποίησα για να να καλύψω τα εκλαιράκια της Φουντουκίτσας. Έγινε εύκολα και είναι νοστιμότατο. Μέρος του που το ήθελα κόκκινο χρωματίστηκε πανεύκολα με χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα.
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 29-1-12  
    Αυτό το γλάσο ήταν έκπληξη. Όταν έλιωσα την σοκολάτα και το βιτάμ (δεν ξέρω αν έφταιγε που δεν έβαλα βούτυρο) δεν μπορούσα να τα ενώσω με τίποτα. Ρίχνω και την άχνη...το ίδιο. Σκέφτηκα πως η κατάσταση δεν σώζετε με τίποτα και ρίχνω και την κρέμα (αχτύπητη πάνω στην ταραχή μου)...και ξαφνικά έγινε το θαύμα...το γλάσο έγινε λείο...τέλειο...αν και πήρα μια τρομάρα το χρησιμοποίησα στο γλυκό μου και ήταν πολύ καλό. Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από kristallenia, 28-2-12  
    βάζω 5 πιρουνακια γιατι απο γευση ειναι θεικη. ταλαιπωρηθηκα βεβαια απο το ξερό μου το κεφαλι. δεν χτυπησα πολύ την κρέμα και δεν έπηξε τόσο γρήγορα και ευκολα. την έβαλα στη καταψυξη γιατι δεν προλαβαινα και πάλι καλά έστρωσε μια χαρα στη τούρτα. επίσης στη τρομάρα μου που δεν επηζε έβαλα και ενα κομματι σοκολατας γάλακτος μέσα φοβούμενη οτι δεν είχα βάλει αρκετή σοκολάτα. ετσι πηρε ενα ελαφρα σοκολατί χρώμα. απο γευση ειναι θεική και αν τηρούσα κατα γράμμα της οδηγιες δεν θα ειχα θεμα με το πηξιμο της!!!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 29-2-12  
    Χαίρομαι που σου πέτυχε, kristallenia!
    #
    Σχόλιο από τσαγιέρα, 26-6-12  
    Τα κουτάλια για το βούτυρο είναι της σούπας και επίσης τι φλτζάνι ζητάει η συνταγή?του τσαγού να υποθέσω?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 26-6-12  
    Έτσι όπως τα λες, τσαγιέρα!
    #
    Σχόλιο από marilou.s., 16-9-12  
    μετα απο τόσα καλα σχόλια ώρα να το δοκιμάσω και γώ αυτό το λευκό γλάσο! θέλω να το βάλω πάνω απο το κεικ μου και θα καλέσω τα κορίτσια για σοκολάτα ζεστή τώρα που άρχισε να χειμωνιάζει όποτε θα επιστρέψω με πηρουνάκια και θα είναι απο όλες μας!!!
    #
    Σχόλιο από marilou.s., 16-9-12  
    ωραία συνταγή μου έκατσε μια χαρά πάνω στο κεικ μόνο που έμεινε κιτρινο.... ίσως ήθελε φρέσκο βούτυρο ή έφταιγε η μάρκα σοκολάτας... δεν ξέρω πα΄ντωσ θα το ξανα επειχηρήσω!!!
    #
    Σχόλιο από francy, 23-9-12  
    #
    Σχόλιο από ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ, 7-7-14  
    θα ηθελα να σε ρωτησω ....επειδη ηθελα να κανω επικαλυψη σε cake pops και ειχα σκοπο να παρω candy melts που στεγνωνει εντελως...μπορω να το κανω και με τη δικη σου συνταγη;; επειδη μου ακουγεται πολυ ωραια γνωριζει καποια νασ μου πει; ευχαριστω

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mama, 16-2-08  
    Επειδή λέω να το κάνω για την τούρτα και να το χρωματίσω... αυτό το γλάσο παγώνει ή μένει υγρό σαν την Ganache creme...
    #
    Σχόλιο από martinaki, 17-11-09  
    Να ρωτήσω κάτι; Ψάχνω ένα γλάσο λευκό να βάλω πάνω από τη βασιλόπιτα, αλλά θέλω να είναι μαλακό, να μη σκληραίνει. Αυτό πώς βγαίνει;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 17-11-09  
    martinaki, αυτό σκληραίνει!
    #
    Σχόλιο από Dimis, 26-12-09  
    Μπορούμε να χρωματίσουμε το γλάσο αυτό μεχρώμαζαχαροπλαστικής; Αν ναι, με πάστα ή με υγρό;
    #
    Σχόλιο από rapanaki, 1-2-11  
    Ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να καλύψω έτσι μια ολόκληρη τούρτα και απο πάνω να την στολίσω με διακοσμητικά λουλούδια...
    Το αποτέλεσμα είναι ματ ή γυαλιστερό?
    Και επίσης, πως υπολογίζουμε πόσο γλάσσο χρειαζόμαστε για μια τούρτα?
    #
    Σχόλιο από rapanaki, 1-2-11  
    Επίσης, ποιά κρέμα γάλακτος χρησιμοποιούμε? Την φυτικά η την κανονική?
    Μπορούμε να χρωματίσουμε το γλάσο με χρώμα ζαχαροπλαστικής?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 1-2-11  
    rapanaki, μπορείς να καλύψεις τούρτα, αλλά σίγουρα θα χρειαστείς μεγαλύτερη ποσότητα, 2πλάσια σίγουρα. Ακριβή τρόπο υπολογισμού δεν ξέρω να σου πω, το κάνω με το μάτι και υπολογίζοντας χοντρικά τα υλικά. Κρέμα χρησιμοποίησε την κανονική. Μπορείς να τη χρωματίσεις, βεβαίως, ακόμα καλύτερα με χρώμα σε μορφή πάστας.
    #
    Σχόλιο από marilou.s., 16-9-12  
    ειμαι στη φάση που έχω ενώσει όλα τα υλικά και περιμένω να κρυώσει αλλά το χρώμα του αντι για άσπρο είναι κίτρινο! μήπως ήθελε φρέσκο βούτυρο? έτυχε και σε καμιά άλλη αυτό η μόνο σε μένα?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι
    Γλασα & κρεμες
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    Διάφορα
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    κρεμες σιροπια γλασο
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της elisabetkorre