Γλάσο λεμονιού

Bαθμολογία: 4.8462
       
 
13 ψήφοι
m-k, 17.08.10

Περιγραφή

Χρησιμοποιείται πάνω από τούρτα και είναι συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου.
Γλάσο λεμονιού
photo: Ermioni

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 4' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τα ανακατεύετε όλα σε ένα μπωλ με ένα σύρμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν χρειαστείτε περισσότερη ποσότητα απλά ρίχνετε παραπάνω άχνη και χυμό εναλλάξ.

Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι πηχτό.

Σχετικές συνταγές

    28 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΜΠΟΥΚΙ, 19-8-10  
    Χωρίς να το έχω δοκιμάσει, 2 κουταλιές χυμό για μια κούπα άχνη μου φαίνεται πολύ λίγο. Αρκεί αυτή η ποσότητα να "βρέξει" όλη αυτή τη ζάχαρη;
    #
    Σχόλιο από m-k, 20-8-10  
    Ναι αρκεί γιατί πρέπει να γίνει πηχτή. Θα το δεις και με το μάτι όμως. Εγώ ήθελα να βγει παραπάνω ποσότητα οπότε είχα στήψει ένα ολόκληρο λεμόνι (δεν το χρησιμοποίησα φυσικά όλο) και έριχνα τα υλικά εναλλάξ μέχρι να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 14-11-10  
    Δηλαδή είναι σαν ζαχαρόπαστα;;)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-11-10  
    κεανίτα δεν είναι σα ζαχαρόπαστα, είναι σα το γλάσο άχνης ζάχαρης για τα μπισκότα. Ανάλογα πόσο ρευστό το κάνεις μπορείς να καλύψεις μπισκότα ή να το ρίξεις πάνω σε κέικ ή να φτιάξεις σχεδιάκια με το κορνέ.
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 15-11-10  
    Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 9-1-11  
    ειναι το πιο διαδεδομενο γλασο για ολα τα γλυκα εδω στην Γερμανια.δεν εβαλα ξυσμα γιαατι δεν ειχα βιολογικα πορτοκαλια!
    #
    Σχόλιο από αμυγδαλιά, 25-9-11  
    Λέγοντας 2 κουταλιές χυμό λεμονιού εννοείται της σούπας ή του γλυκού?
    #
    Σχόλιο από m-k, 27-9-11  
    2 κουταλιές της σούπας!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 21-10-11  
    Και εγώ δυο κουταλιες της σουπας αριστο αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από m-k, 27-12-11  
    Ευχαριστώ ermioni και kalamaraki για τις φωτογραφίες!
    #
    Σχόλιο από balu, 31-1-12  
    Πανεύκολο και γρήγορο...
    #
    Σχόλιο από SEVINA, 6-9-12  
    Πολύ γρήγορο και γευστικό γλάσο(δεν έβαλα ξύσμα γιατί δεν είχα τα κατάλληλα λεμόνια...παρόλαυτα το αποτελεσμα πολυ ωραϊο!!
    #
    Σχόλιο από sofakix, 19-12-12  
    Και χωρίς ξύσμα είναι μια χαρά! Πρόσθεσα και 1 βανιλίτσα...
    #
    Σχόλιο από m-k, 22-12-12  
    Να 'σαι καλά Sofakix για τα πηρουνάκια! Καλές γιορτές!
    #
    Σχόλιο από sandys, 23-2-13  
    μπραβο!
    #
    Σχόλιο από Stella_Nutella, 10-10-13  
    Εμένα ήθελε πιο πολύ λεμόνι αλλά η γεύση φοβερή και είναι πανεύκολο!
    #
    Σχόλιο από july88, 23-12-13  
    Πολύ ωραίο και ευκολο!!!
    #
    Σχόλιο από nenapanas, 3-9-14  
    Αξίζει τα πιρουνάκια για την ευκολία και το χαμηλό κόστος της ! εγω βέβαια την ανακάτεψα σε μπλέντερ για περισσότερη ευκολία !!
    #
    Σχόλιο από Toulita, 17-12-14  
    Το έχω φτιάξει πολλές φορές και είχα ξεχάσει να βαθμολογήσω. Super λεμονάτο!!! Τέλειο και πανεύκολο!!! Το έβαλα πάνω από το κέικ λεμόνι της Sitronella. Ευχαριστούμε για την εύκολη και νόστιμη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Toulita, 17-12-14  
    Το έχω φτιάξει πολλές φορές και είχα ξεχάσει να βαθμολογήσω. Super λεμονάτο!!! Τέλειο και πανεύκολο!!! Το έβαλα πάνω από το κέικ λεμόνι της Sitronella. Ευχαριστούμε για την εύκολη και νόστιμη συνταγή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από m-k, 20-8-10  
    Ναι αρκεί γιατί πρέπει να γίνει πηχτή. Θα το δεις και με το μάτι όμως. Εγώ ήθελα να βγει παραπάνω ποσότητα οπότε είχα στήψει ένα ολόκληρο λεμόνι (δεν το χρησιμοποίησα φυσικά όλο) και έριχνα τα υλικά εναλλάξ μέχρι να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 14-11-10  
    Δηλαδή είναι σαν ζαχαρόπαστα;;)
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 15-11-10  
    Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 9-1-11  
    ειναι το πιο διαδεδομενο γλασο για ολα τα γλυκα εδω στην Γερμανια.δεν εβαλα ξυσμα γιαατι δεν ειχα βιολογικα πορτοκαλια!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 21-10-11  
    Και εγώ δυο κουταλιες της σουπας αριστο αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από m-k, 27-12-11  
    Ευχαριστώ ermioni και kalamaraki για τις φωτογραφίες!
    #
    Σχόλιο από balu, 31-1-12  
    Πανεύκολο και γρήγορο...
    #
    Σχόλιο από SEVINA, 6-9-12  
    Πολύ γρήγορο και γευστικό γλάσο(δεν έβαλα ξύσμα γιατί δεν είχα τα κατάλληλα λεμόνια...παρόλαυτα το αποτελεσμα πολυ ωραϊο!!
    #
    Σχόλιο από sofakix, 19-12-12  
    Και χωρίς ξύσμα είναι μια χαρά! Πρόσθεσα και 1 βανιλίτσα...
    #
    Σχόλιο από m-k, 22-12-12  
    Να 'σαι καλά Sofakix για τα πηρουνάκια! Καλές γιορτές!
    #
    Σχόλιο από sandys, 23-2-13  
    μπραβο!
    #
    Σχόλιο από Stella_Nutella, 10-10-13  
    Εμένα ήθελε πιο πολύ λεμόνι αλλά η γεύση φοβερή και είναι πανεύκολο!
    #
    Σχόλιο από july88, 23-12-13  
    Πολύ ωραίο και ευκολο!!!
    #
    Σχόλιο από nenapanas, 3-9-14  
    Αξίζει τα πιρουνάκια για την ευκολία και το χαμηλό κόστος της ! εγω βέβαια την ανακάτεψα σε μπλέντερ για περισσότερη ευκολία !!
    #
    Σχόλιο από Toulita, 17-12-14  
    Το έχω φτιάξει πολλές φορές και είχα ξεχάσει να βαθμολογήσω. Super λεμονάτο!!! Τέλειο και πανεύκολο!!! Το έβαλα πάνω από το κέικ λεμόνι της Sitronella. Ευχαριστούμε για την εύκολη και νόστιμη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Toulita, 17-12-14  
    Το έχω φτιάξει πολλές φορές και είχα ξεχάσει να βαθμολογήσω. Super λεμονάτο!!! Τέλειο και πανεύκολο!!! Το έβαλα πάνω από το κέικ λεμόνι της Sitronella. Ευχαριστούμε για την εύκολη και νόστιμη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από m-k, 30-12-14  
    Γεια σας κορίτσια! Όπως λέει και η Ναυσικά είναι ξινούτσικο αλλά μοσχοβολάει λεμόνι! Αυτό το γλάσο έχω καθιερώσει για τη βασιλόπιτα μου και αυτό θα κάνω και φέτος! Δοκιμάστε το! Καλή χρονιά να έχετε!!!
    #
    Σχόλιο από helenaki, 5-1-15  
    Ευχαριστώ για την απάντηση!!Πράγματι το έφτιαξα με νεράκι καυτό αντί για λεμόνι για σιγουριά και το αποτέλεσμα εξαιρετικό!!
    #
    Σχόλιο από geomatthi, 6-1-15  
    πολυ διαφορετικο και τελειο γλασο για οσους θελουν δυνατη γευση....ευχαριστουμε για τη συνταγη
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 21-1-15  
    Το αγαπημένο μου γλάσο!! Κλασσικό!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΜΠΟΥΚΙ, 19-8-10  
    Χωρίς να το έχω δοκιμάσει, 2 κουταλιές χυμό για μια κούπα άχνη μου φαίνεται πολύ λίγο. Αρκεί αυτή η ποσότητα να "βρέξει" όλη αυτή τη ζάχαρη;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-11-10  
    κεανίτα δεν είναι σα ζαχαρόπαστα, είναι σα το γλάσο άχνης ζάχαρης για τα μπισκότα. Ανάλογα πόσο ρευστό το κάνεις μπορείς να καλύψεις μπισκότα ή να το ρίξεις πάνω σε κέικ ή να φτιάξεις σχεδιάκια με το κορνέ.
    #
    Σχόλιο από αμυγδαλιά, 25-9-11  
    Λέγοντας 2 κουταλιές χυμό λεμονιού εννοείται της σούπας ή του γλυκού?
    #
    Σχόλιο από m-k, 27-9-11  
    2 κουταλιές της σούπας!
    #
    Σχόλιο από johmit, 18-12-14  
    Είναι πολύ ξινό ή όχι;
    #
    Σχόλιο από helenaki, 30-12-14  
    Johmit και εγώ αυτό αναρωτιέμαι!Αν ξέρει κάποιος να μας απαντήσει!Για να καλύψουμε βασιλόπιτα κάνει η θα μας χαλάσει όλη τη γεύση απ'την ξινίλα??
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 30-12-14  
    Κορίτσια, είναι ξινουτσικο και μυρωδάτο, αλλά κατα την δική μου άποψη είναι υπέροχο και δεν χαλάει την γεύση. Κάντε πρώτα μια δοκιμή για να είστε σίγουρες, αλλιώς δοκιμάστε το με νερό https://www.sintagespareas.gr/sintages/glaso-gia-mpiskota.html

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Σχετικές οδηγίες

    Μπισκότα με ζωάκια
    Προστέθηκε από κεανίτα
    5
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    ΓΛΑΣΑ/ ΚΡΕΜΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της Toulita
    κρεμες σιροπια γλασο
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 105 αγαπημένων συνταγών, του/της EarthquakeRita
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 102 αγαπημένων συνταγών, του/της mistigry