Γλάσο σοκολάτας με κακάο εύκολο

Bαθμολογία: 4.6216
       
 
37 ψήφοι
neta37, 14.11.08

Περιγραφή

Γλάσο σοκολάτας με κακάο
Γλάσο σοκολάτας με κακάο εύκολο
photo: Ermioni

Συνταγή από:

neta37

13 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτηρι νερο
  • 8 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
  • 3 κουταλιες της σουπας ανθος αραβοσιτου βανιλια
  • 4 κουταλιες σουπας κακαο
  • 1 κουταλια της σουπας μαργαρίνη (στο τέλος)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Περιέχει: Σοκολάτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Στο μισο ποτηρι νερο διαλυω την ζαχαρη το ανθος αραβοσιτου και το κακαο.
  2. Το υπολοιπο νερο το βαζω σε ενα κατσαρολακι και μολις ζεσταθει προσθετω το διαλυμενο μιγμα κακαο. Ανακατευω καλα και μολις πηξει προσθετω το βιταμ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδευει τελεια τα κεικ μας.

Σχετικές συνταγές

    50 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 8-6-09  
    Εύκολο φαίνεται...κι ότι σκεφτόμουν να φτιάξω ένα αλλά δεν είχα κουβερτούρα! Πολύ θα με εξυπηρετούσε! Να ρωτήσω, μένει στο ψυγείο μετά για κάποιο διάστημα; (2-3 μέρες) ή καθόλου; Γιατί θέλω να περιχύσω μ'αυτό τηγανιτές μπανάνες αλλά δε νομίζω να χρειαστώ τόσο πολύ-ίσως το ξαναχρησιμοποιούσα αύριο, μεθαύριο...
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από neta37, 8-6-09  
    το γλασο μενει εκτος ψυγειου για 3 μερες.Δοκιμασε το να καλυψεις κεικ.ειναι πολυ νοστιμο και ευκολο
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 8-6-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Το έφτιαξα εκείνη την ώρα αλλά δεν πρόλαβα την απάντησή σου κι επειδή φοβήθηκα την πολλή ζέστη το έβαλα στο ψυγείο...βλακεία; Τώρα θα ξαναμαλακώσει;
    Πάντως από γεύση μ'άρεσε!
    #
    Σχόλιο από donald.duck, 10-9-09  
    Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι? Κάνει για επικάλυψη σε εκλεράκια?
    #
    Σχόλιο από neta37, 14-9-09  
    πισττευω οτι κανει και για επικαλυψη σε εκλερακια.δοκιμασε το και περιμενω σχολιο
    #
    Σχόλιο από chrisa77, 1-1-10  
    #
    Σχόλιο από chrisa77, 1-1-10  
    #
    Σχόλιο από Vai, 26-9-10  
    Αξιζει τα 5 πιρουνακια γιατι ειναι ενα υπεροχο γλασο που δινει σε καθε γλυκο λαχταριστη οψη και γευση!!Την επομενη φορα ισως να το επιχειρησω με γαλα μια που συνηθως καλυπτω γλυκα ψυγειου ,οποτε δεν εχω φοβο να αλλοιωθει εκτος ψυγειου!!!Ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από coco, 18-10-10  
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 9-1-11  
    υπεροχο,το εκανα με λιγοτερη ζαχαρη και εχει γευση σοκολατενιου ανθος αραβασιτου,θα το βαλω ως δευτερη γεμιση σε γλυκακι.μπραβο
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 28-1-11  
    Μπράβο πολύ ωραίο γλάσο.Το έβαλα σε κέικ και έγινε φανταστικό!
    #
    Σχόλιο από marileta, 9-2-11  
    Όσο το έφτιαχνα ήμουν εκατό τοις εκατό σίγουρη ότι στο τέλος θα το πέταγα.Μόλις όμως το τελείωσα έγινε ένα απίθανο γλάσο!


    Όταν δεν υπάρχει κουβερτούρα στο σπίτι σου λύνει τα χέρια.ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από danaiS, 6-5-11  
    Τέλειο ..
    #
    Σχόλιο από XristinaG, 11-5-11  
    Ωραίο φαίνεται...!! Όμως εγώ το σκέφτομαι για επικάλυψη τούρτας.. Θα πετύχει λέτε; Πώς θα βγει;
    #
    Σχόλιο από neta37, 16-5-11  
    dikimase to kai san epikalipsi gia tourta.mia xara tha sou petixei!!!!
    #
    Σχόλιο από mamagianna, 16-11-11  
    ean ta aleipso pano sta donuts lew na kenei.Pantow moy fainetai oraio kai evkolo kai oikonomiko.Bravo
    #
    Σχόλιο από selefa, 2-12-11  
    τελιαααα
    #
    Σχόλιο από lanique, 14-12-11  
    Είναι τέλειο δεν το περίμενα, δεν είχα άνθο και έβαλα κορν φλάουρ και λιγο στιγμιαίο καφέ με το κακάο. 5 πηρουνάκια από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από mitilefi, 16-2-12  
    Αυτό το γλάσο έχει το καλό ότι δε χρειάζεται ιδιαίτερα υλικά αλλά φτιάχνετ από υλικά που συνήθως υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Είναι πολύ γευστικό και εύκολο στην παρασκευή. Εγώ απλά έβαλα γάλα αντί για νερό και λίγη σοκολάτα γάλακτος που την έλιωσα όσο ακόμη το μείγμα ήταν πολύ καυτό! Τέλειο και εύκολο για τη διακόσμηση ενός κέικ ή μιας σοκολατόπιτας!
    #
    Σχόλιο από celest, 17-2-12  
    Εύκολο, απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο! Μπράβο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    36 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 8-6-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Το έφτιαξα εκείνη την ώρα αλλά δεν πρόλαβα την απάντησή σου κι επειδή φοβήθηκα την πολλή ζέστη το έβαλα στο ψυγείο...βλακεία; Τώρα θα ξαναμαλακώσει;
    Πάντως από γεύση μ'άρεσε!
    #
    Σχόλιο από chrisa77, 1-1-10  
    #
    Σχόλιο από chrisa77, 1-1-10  
    #
    Σχόλιο από Vai, 26-9-10  
    Αξιζει τα 5 πιρουνακια γιατι ειναι ενα υπεροχο γλασο που δινει σε καθε γλυκο λαχταριστη οψη και γευση!!Την επομενη φορα ισως να το επιχειρησω με γαλα μια που συνηθως καλυπτω γλυκα ψυγειου ,οποτε δεν εχω φοβο να αλλοιωθει εκτος ψυγειου!!!Ευχαριστω πολυ!
    #
    Σχόλιο από coco, 18-10-10  
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 9-1-11  
    υπεροχο,το εκανα με λιγοτερη ζαχαρη και εχει γευση σοκολατενιου ανθος αραβασιτου,θα το βαλω ως δευτερη γεμιση σε γλυκακι.μπραβο
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 28-1-11  
    Μπράβο πολύ ωραίο γλάσο.Το έβαλα σε κέικ και έγινε φανταστικό!
    #
    Σχόλιο από marileta, 9-2-11  
    Όσο το έφτιαχνα ήμουν εκατό τοις εκατό σίγουρη ότι στο τέλος θα το πέταγα.Μόλις όμως το τελείωσα έγινε ένα απίθανο γλάσο!


    Όταν δεν υπάρχει κουβερτούρα στο σπίτι σου λύνει τα χέρια.ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από danaiS, 6-5-11  
    Τέλειο ..
    #
    Σχόλιο από mamagianna, 16-11-11  
    ean ta aleipso pano sta donuts lew na kenei.Pantow moy fainetai oraio kai evkolo kai oikonomiko.Bravo
    #
    Σχόλιο από selefa, 2-12-11  
    τελιαααα
    #
    Σχόλιο από celest, 17-2-12  
    Εύκολο, απλό, γρήγορο και πεντανόστιμο! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από v.polina, 18-2-12  
    πολυ γρηγορο και ευκολο,μπραβο!!βεβαια ξεχασα να βαλω το βιταμ...ειναι ομως πολυ γυαλιστερο και νοστιμο και ετσι!!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 29-2-12  
    Το γλάσσο σου, μου άρεσε πάρα πολύ και θα το καθιερώσω στα κέικ μου. Σε ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από chrisko, 7-3-12  
    Καλό! Εύκολο και γρήγορο!
    #
    Σχόλιο από neta37, 21-3-12  
    Δεν εχω δοκιμασει να βαλω ανθος σοκολατα αντι για βανιλια.πιστευω ομως οτι δεν θα υπαρξει προβλημα!
    #
    Σχόλιο από tzorbi, 23-4-12  
    #
    Σχόλιο από neta37, 14-5-12  
    καλημερα!!! Μηπως εβαλες τη χρωματιστη τρουφα οταν ηταν ακομα το γλασο ζεστο?
    #
    Σχόλιο από louiza69, 12-6-12  
    #
    Σχόλιο από mer, 3-7-12  
    Αρκετά καλό και πολύ καλή ιδέα για γρήγορο γλασο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 8-6-09  
    Εύκολο φαίνεται...κι ότι σκεφτόμουν να φτιάξω ένα αλλά δεν είχα κουβερτούρα! Πολύ θα με εξυπηρετούσε! Να ρωτήσω, μένει στο ψυγείο μετά για κάποιο διάστημα; (2-3 μέρες) ή καθόλου; Γιατί θέλω να περιχύσω μ'αυτό τηγανιτές μπανάνες αλλά δε νομίζω να χρειαστώ τόσο πολύ-ίσως το ξαναχρησιμοποιούσα αύριο, μεθαύριο...
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από neta37, 8-6-09  
    το γλασο μενει εκτος ψυγειου για 3 μερες.Δοκιμασε το να καλυψεις κεικ.ειναι πολυ νοστιμο και ευκολο
    #
    Σχόλιο από donald.duck, 10-9-09  
    Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι? Κάνει για επικάλυψη σε εκλεράκια?
    #
    Σχόλιο από neta37, 14-9-09  
    πισττευω οτι κανει και για επικαλυψη σε εκλερακια.δοκιμασε το και περιμενω σχολιο
    #
    Σχόλιο από XristinaG, 11-5-11  
    Ωραίο φαίνεται...!! Όμως εγώ το σκέφτομαι για επικάλυψη τούρτας.. Θα πετύχει λέτε; Πώς θα βγει;
    #
    Σχόλιο από neta37, 16-5-11  
    dikimase to kai san epikalipsi gia tourta.mia xara tha sou petixei!!!!
    #
    Σχόλιο από kwnstantinos rodos, 26-2-12  
    η ζάχαρη που αναφέρεις στα υλικά σου είναι άχνη η κανονική; :)
    #
    Σχόλιο από Amely, 17-3-12  
    yparxei provlima an valw sokolata anti gia vanilia ?*to an8os ennow!! (sygnwmh gia ta greeklish apla o H\Y exei provlima)
    #
    Σχόλιο από Λουίζα Μαριαλένα, 11-5-12  
    πολύ ωραίο αλλά στολισα το γλάσο με χρωματιστη τρουφα και μετά από καποιες ώρες το γλάσο απορρόφησε το χρωμα με αποτελεσμα τα κεκάκια μου να φαινονται λες και ήταν ημερών. Τ ι έκανα λάθος?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-4-13  
    Δεν το έχω φτιαξει, αλλά από τη μέθοδο παρασκευής του θα έλεγα το κανονικό, όχι το στιγμής.

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από lanique, 14-12-11  
    Είναι τέλειο δεν το περίμενα, δεν είχα άνθο και έβαλα κορν φλάουρ και λιγο στιγμιαίο καφέ με το κακάο. 5 πηρουνάκια από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από mitilefi, 16-2-12  
    Αυτό το γλάσο έχει το καλό ότι δε χρειάζεται ιδιαίτερα υλικά αλλά φτιάχνετ από υλικά που συνήθως υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Είναι πολύ γευστικό και εύκολο στην παρασκευή. Εγώ απλά έβαλα γάλα αντί για νερό και λίγη σοκολάτα γάλακτος που την έλιωσα όσο ακόμη το μείγμα ήταν πολύ καυτό! Τέλειο και εύκολο για τη διακόσμηση ενός κέικ ή μιας σοκολατόπιτας!
    #
    Σχόλιο από ariadnibb, 18-4-12  
    Πολύ καλή η συνταγή, την δοκίμασα σε τούρτα και ήταν υπέροχη και σε γεύση και σε εμφάνιση. Αντί για νερό έβαλα γάλα και άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα.
    #
    Σχόλιο από v.polina, 7-2-13  
    το εκανα και με γαλα καρυδας-χωρις βιταμ-απλα τελειο!!!!!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Συνταγές για Μαρμελάδες -  Γλυκές σάλτσες - Σιρόπια - Γλάσα
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της Mapanana
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 72 αγαπημένων συνταγών, του/της MAIRH37
    vegan
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της sst128
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της deskapa