Γλάσο σοκολάτας σατινέ

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
7 ψήφοι
Ginger, 10.02.08
Γλάσο σοκολάτας σατινέ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 180 γραμμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • μισό φλ. πηχτή κρέμα γάλακτος
  • μισό κουταλάκι καφές στιγμιαίος
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, τον καφέ και την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γλάσο στο γλυκό μας, χωρίς να το αγγίξουμε, γιατί θα αφήσει αποτυπώματα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι από το βιβλίο "Σοκολάτα: ιστορία και ζαχαροπλαστική" από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί.

Σχετικές συνταγές

Καραμελένια γκανάς Καραμελένια γκανάς
4.5
       
       
(2)
Ganache creme Ganache creme
4.9196
       
       
(112)
Τέλειο γλάσο σοκολάτας Τέλειο γλάσο σοκολάτας
4.9189
       
       
(37)
Ελαφριά σως κακάο Ελαφριά σως κακάο
4.8333
       
       
(6)
Γλάσο για  muffins Γλάσο για muffins
5
       
       
(1)
Σοκολατίνα Σοκολατίνα
4.9
       
       
(10)

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από Ermioni, 19-2-09  
    επειδη τωρα δεν εχω κρεμα γαλακτος αν βαλω κανονικο γαλα και παραπανω σοκολατα λες να μου βγει καλη???????
    #
    Σχόλιο από Ginger, 19-2-09  
    Ermioni, νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις αυτό, αλλά δεν είμαι και εντελώς σίγουρη. Δεν μπορώ να σου δώσω πιο σίγουρη απάντηση, λυπάμαι...
    #
    Σχόλιο από painter, 19-2-09  
    Ermioni εγώ πάντως πάντα γάλα εβαπορέ βάζω στο γλάσσο και γίνεται τέλειο.Α,και λίγο βιτάμ.Το έχω βάλει και στο κοπιάστε αν θες να το δεις(πριν 2-3 μερες)
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 19-2-09  
    κοριτσια ευχαριστω για την βοηθεια,το κεικ τωρα βεβαια φαγωθηκε αλλα για το επομενο θα ξερω τι να κανω....
    ναι το βρηκα το γλυκακι σου painter τελειο γλασσο.......
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 2-2-10  
    Πολύ ωραίο,το έχω κάνει μέρες τώρα και ξέχασα να βαθμολογήσω!!! Φοβερό!!!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 24-7-10  
    πολυ............εεεεμμμμμμ παιδικο!!
    #
    Σχόλιο από girthania, 8-8-10  
    Παρα πολυ ωραιο.Αν προσθεσετε και μια κοφτι κουταλια γλυκου βιταμ μολις το βγαλετε απο τη φωτια θα γινει ακόμη καλύτερο.
    #
    Σχόλιο από ergenis30, 13-11-11  
    Πολύ καλή...εγώ βάζω και λίγο Baileys...ευχαριστούμε...
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 9-1-12  
    θαυμασιο...
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 22-1-12  
    εβαλα σοκολατα γαλακτος αντι κουβερτουρα και γαλα εβαπορε αντι για κρεμα γαλακτος.βγηκε πολυ ωραιο.ευκολη συνταγη κ νοστιμο!!
    #
    Σχόλιο από mathCHEF, 25-5-12  
    Μια ερώτηση, όταν κρυώνει σκληραίνει ή παραμένει μαλακό? ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από july88, 2-9-13  
    Τέλειο!!!

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 2-2-10  
    Πολύ ωραίο,το έχω κάνει μέρες τώρα και ξέχασα να βαθμολογήσω!!! Φοβερό!!!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 24-7-10  
    πολυ............εεεεμμμμμμ παιδικο!!
    #
    Σχόλιο από girthania, 8-8-10  
    Παρα πολυ ωραιο.Αν προσθεσετε και μια κοφτι κουταλια γλυκου βιταμ μολις το βγαλετε απο τη φωτια θα γινει ακόμη καλύτερο.
    #
    Σχόλιο από ergenis30, 13-11-11  
    Πολύ καλή...εγώ βάζω και λίγο Baileys...ευχαριστούμε...
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 9-1-12  
    θαυμασιο...
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 22-1-12  
    εβαλα σοκολατα γαλακτος αντι κουβερτουρα και γαλα εβαπορε αντι για κρεμα γαλακτος.βγηκε πολυ ωραιο.ευκολη συνταγη κ νοστιμο!!
    #
    Σχόλιο από july88, 2-9-13  
    Τέλειο!!!

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ermioni, 19-2-09  
    επειδη τωρα δεν εχω κρεμα γαλακτος αν βαλω κανονικο γαλα και παραπανω σοκολατα λες να μου βγει καλη???????
    #
    Σχόλιο από Ginger, 19-2-09  
    Ermioni, νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις αυτό, αλλά δεν είμαι και εντελώς σίγουρη. Δεν μπορώ να σου δώσω πιο σίγουρη απάντηση, λυπάμαι...
    #
    Σχόλιο από painter, 19-2-09  
    Ermioni εγώ πάντως πάντα γάλα εβαπορέ βάζω στο γλάσσο και γίνεται τέλειο.Α,και λίγο βιτάμ.Το έχω βάλει και στο κοπιάστε αν θες να το δεις(πριν 2-3 μερες)
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 19-2-09  
    κοριτσια ευχαριστω για την βοηθεια,το κεικ τωρα βεβαια φαγωθηκε αλλα για το επομενο θα ξερω τι να κανω....
    ναι το βρηκα το γλυκακι σου painter τελειο γλασσο.......
    #
    Σχόλιο από mathCHEF, 25-5-12  
    Μια ερώτηση, όταν κρυώνει σκληραίνει ή παραμένει μαλακό? ευχαριστώ

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σοκολατενιες λιχουδιες προς δοκιμη!
    Ένα βιβλίο 135 αγαπημένων συνταγών, του/της Vai
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    ΓΛΑΣΑ-ΚΡΕΜΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    κρεμες σιροπια γλασο
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 186 αγαπημένων συνταγών, του/της deppymoud