Γλάσο σοκολάτας σατινέ

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
7 ψήφοι
Ginger, 10.02.08
Γλάσο σοκολάτας σατινέ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 180 γραμμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • μισό φλ. πηχτή κρέμα γάλακτος
  • μισό κουταλάκι καφές στιγμιαίος
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, τον καφέ και την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γλάσο στο γλυκό μας, χωρίς να το αγγίξουμε, γιατί θα αφήσει αποτυπώματα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι από το βιβλίο "Σοκολάτα: ιστορία και ζαχαροπλαστική" από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί.

Σχετικές συνταγές

Σοκολατίνα Σοκολατίνα
4.9
       
       
(10)
Τέλειο γλάσο σοκολάτας Τέλειο γλάσο σοκολάτας
4.9189
       
       
(37)
Ganache creme Ganache creme
4.9196
       
       
(112)

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από Ermioni, 19-2-09  
    επειδη τωρα δεν εχω κρεμα γαλακτος αν βαλω κανονικο γαλα και παραπανω σοκολατα λες να μου βγει καλη???????
    #
    Σχόλιο από Ginger, 19-2-09  
    Ermioni, νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις αυτό, αλλά δεν είμαι και εντελώς σίγουρη. Δεν μπορώ να σου δώσω πιο σίγουρη απάντηση, λυπάμαι...
    #
    Σχόλιο από painter, 19-2-09  
    Ermioni εγώ πάντως πάντα γάλα εβαπορέ βάζω στο γλάσσο και γίνεται τέλειο.Α,και λίγο βιτάμ.Το έχω βάλει και στο κοπιάστε αν θες να το δεις(πριν 2-3 μερες)
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 19-2-09  
    κοριτσια ευχαριστω για την βοηθεια,το κεικ τωρα βεβαια φαγωθηκε αλλα για το επομενο θα ξερω τι να κανω....
    ναι το βρηκα το γλυκακι σου painter τελειο γλασσο.......
    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 2-2-10  
    Πολύ ωραίο,το έχω κάνει μέρες τώρα και ξέχασα να βαθμολογήσω!!! Φοβερό!!!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 24-7-10  
    πολυ............εεεεμμμμμμ παιδικο!!
    #
    Σχόλιο από girthania, 8-8-10  
    Παρα πολυ ωραιο.Αν προσθεσετε και μια κοφτι κουταλια γλυκου βιταμ μολις το βγαλετε απο τη φωτια θα γινει ακόμη καλύτερο.
    #
    Σχόλιο από ergenis30, 13-11-11  
    Πολύ καλή...εγώ βάζω και λίγο Baileys...ευχαριστούμε...
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 9-1-12  
    θαυμασιο...
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 22-1-12  
    εβαλα σοκολατα γαλακτος αντι κουβερτουρα και γαλα εβαπορε αντι για κρεμα γαλακτος.βγηκε πολυ ωραιο.ευκολη συνταγη κ νοστιμο!!
    #
    Σχόλιο από mathCHEF, 25-5-12  
    Μια ερώτηση, όταν κρυώνει σκληραίνει ή παραμένει μαλακό? ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από july88, 2-9-13  
    Τέλειο!!!

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΚΑΡΜΕΝ, 2-2-10  
    Πολύ ωραίο,το έχω κάνει μέρες τώρα και ξέχασα να βαθμολογήσω!!! Φοβερό!!!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 24-7-10  
    πολυ............εεεεμμμμμμ παιδικο!!
    #
    Σχόλιο από girthania, 8-8-10  
    Παρα πολυ ωραιο.Αν προσθεσετε και μια κοφτι κουταλια γλυκου βιταμ μολις το βγαλετε απο τη φωτια θα γινει ακόμη καλύτερο.
    #
    Σχόλιο από ergenis30, 13-11-11  
    Πολύ καλή...εγώ βάζω και λίγο Baileys...ευχαριστούμε...
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 9-1-12  
    θαυμασιο...
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 22-1-12  
    εβαλα σοκολατα γαλακτος αντι κουβερτουρα και γαλα εβαπορε αντι για κρεμα γαλακτος.βγηκε πολυ ωραιο.ευκολη συνταγη κ νοστιμο!!
    #
    Σχόλιο από july88, 2-9-13  
    Τέλειο!!!

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ermioni, 19-2-09  
    επειδη τωρα δεν εχω κρεμα γαλακτος αν βαλω κανονικο γαλα και παραπανω σοκολατα λες να μου βγει καλη???????
    #
    Σχόλιο από Ginger, 19-2-09  
    Ermioni, νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις αυτό, αλλά δεν είμαι και εντελώς σίγουρη. Δεν μπορώ να σου δώσω πιο σίγουρη απάντηση, λυπάμαι...
    #
    Σχόλιο από painter, 19-2-09  
    Ermioni εγώ πάντως πάντα γάλα εβαπορέ βάζω στο γλάσσο και γίνεται τέλειο.Α,και λίγο βιτάμ.Το έχω βάλει και στο κοπιάστε αν θες να το δεις(πριν 2-3 μερες)
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 19-2-09  
    κοριτσια ευχαριστω για την βοηθεια,το κεικ τωρα βεβαια φαγωθηκε αλλα για το επομενο θα ξερω τι να κανω....
    ναι το βρηκα το γλυκακι σου painter τελειο γλασσο.......
    #
    Σχόλιο από mathCHEF, 25-5-12  
    Μια ερώτηση, όταν κρυώνει σκληραίνει ή παραμένει μαλακό? ευχαριστώ

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    Γλασα & κρεμες
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    κρεμες σιροπια γλασο
    Ένα βιβλίο 98 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Σαλτσες, topings, γλάσα κ.τ.λ.
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal