Γλάσο σοκολάτας θεϊκό από Στ. Παρλιάρο

Bαθμολογία: 4.7273
       
 
11 ψήφοι
tjo, 28.09.11

Περιγραφή

Γρήγορο και με σίγουρη γευστική επιτυχία!
Γλάσο σοκολάτας θεϊκό από Στ. Παρλιάρο
photo: amande

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. κουβερτούρα 55%κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
  • 30 γρ. μέλι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 8' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μπλέντερ χειρός ή με μαρίζ, όχι με σύρμα, προσθέτοντας και το μέλι.

Σχετικές συνταγές

Καραμελένια γκανάς Καραμελένια γκανάς
4.5
       
       
(2)
Ganache creme Ganache creme
4.925
       
       
(120)

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από anthi k., 30-9-11  
    Υπέροχη συνταγή! εγώ διπλασιάζω την ποσότητα, προσθέτω ξύσμα ποστοκαλιού φτιάχνω παντεσπάνι και γίνεται η καλύτερη τούρτα bitter σοκολάτας!!! θα επανέλθω με photo
    #
    Σχόλιο από karavour, 30-9-11  
    Βασικά αυτή δεν είναι κάτι άλλο από μια απλή γκανας. Τουλάχιστον ο μπαμπάς μου έτσι τη φτιάχνει. Το μέλι δίνει στο χρώμα της σοκολάτας μια απίστευτη λάμψη. Αυτή είναι και η χρησιμότητά του στη συγκεκριμένη συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από ioannasfood, 29-1-12  
    #
    Σχόλιο από v.polina, 1-2-12  
    εγινε πολυ ωραιο σε υφη,αλλα μου φανηκε εντονη η γευση του μελιου...την επομενη φορα θα το δοκιμασω χωρις
    #
    Σχόλιο από tjo, 2-2-12  
    v.polina, σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια! Μπορεί να σου φάνηκε έντονη η γεύση ίσως επειδή το μέλι που χρησιμοποίησες να ήταν έντονο!Στις συνταγές που δεν θέλω να τονίσω τη γεύση του μελιού όπως εδώ ή σε ντρέσινγκ σαλάτας, βάζω πιο απαλής γεύσης μέλι. Ελπίζω να μην "χάλασε" το γλυκό σου..
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 21-3-12  
    έδεσε όμορφα με το πορτοκαλο-κέικ μου.
    #
    Σχόλιο από chatzico, 22-2-13  
    Eξαιρετικό !!!!!!
    #
    Σχόλιο από gewrgia88st, 14-9-13  
    teleio glaso polu taira3e sthn tourta!!
    #
    Σχόλιο από sixilos, 31-10-13  
    Καλό αποτέλεσμα, ωραία υφή και γεύση.
    Επίσης είναι 1 απλή συνταγή
    #
    Σχόλιο από Victoria Lasetta, 7-11-13  
    Κι εγω φτιαχνω αυτο το άλειμμα/γλασο, αλλα αντι μελι βαζω βανιλια στο τελος και αν θελω να εχει γευση πραλινας, καβουρδιζω και λεπτοαλεθω 2-3 κουταλιες φουντουκια και τα ριχνω στο μιγμα. Τελειο!!!!
    #
    Σχόλιο από ΑγγελίναE, 25-12-13  
    Νομίζω πως, αντί για μέλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκόζη. Θέλω αυτό το γλάσο για βασιλόπιτα με πολλά υλικά και φοβαμαι πως το μέλι θα είναι υπερβολή. Μόλις τη φτιάξω, θα ενημερώσω.
    #
    Σχόλιο από murto, 17-9-14  
    Είναι το πιο πετυχημένο γλάσο που έχω κάνει!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από amande, 5-11-14  
    #
    Σχόλιο από doraphar, 16-11-14  
    Μόλις τη δοκίμασα!!! Πολύ απλή κ εύκολη, μα πάνω απ' όλα πεντανόστιμη!!!

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από karavour, 30-9-11  
    Βασικά αυτή δεν είναι κάτι άλλο από μια απλή γκανας. Τουλάχιστον ο μπαμπάς μου έτσι τη φτιάχνει. Το μέλι δίνει στο χρώμα της σοκολάτας μια απίστευτη λάμψη. Αυτή είναι και η χρησιμότητά του στη συγκεκριμένη συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από ioannasfood, 29-1-12  
    #
    Σχόλιο από v.polina, 1-2-12  
    εγινε πολυ ωραιο σε υφη,αλλα μου φανηκε εντονη η γευση του μελιου...την επομενη φορα θα το δοκιμασω χωρις
    #
    Σχόλιο από tjo, 2-2-12  
    v.polina, σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια! Μπορεί να σου φάνηκε έντονη η γεύση ίσως επειδή το μέλι που χρησιμοποίησες να ήταν έντονο!Στις συνταγές που δεν θέλω να τονίσω τη γεύση του μελιού όπως εδώ ή σε ντρέσινγκ σαλάτας, βάζω πιο απαλής γεύσης μέλι. Ελπίζω να μην "χάλασε" το γλυκό σου..
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 21-3-12  
    έδεσε όμορφα με το πορτοκαλο-κέικ μου.
    #
    Σχόλιο από chatzico, 22-2-13  
    Eξαιρετικό !!!!!!
    #
    Σχόλιο από gewrgia88st, 14-9-13  
    teleio glaso polu taira3e sthn tourta!!
    #
    Σχόλιο από sixilos, 31-10-13  
    Καλό αποτέλεσμα, ωραία υφή και γεύση.
    Επίσης είναι 1 απλή συνταγή
    #
    Σχόλιο από murto, 17-9-14  
    Είναι το πιο πετυχημένο γλάσο που έχω κάνει!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από amande, 5-11-14  
    #
    Σχόλιο από doraphar, 16-11-14  
    Μόλις τη δοκίμασα!!! Πολύ απλή κ εύκολη, μα πάνω απ' όλα πεντανόστιμη!!!

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από anthi k., 30-9-11  
    Υπέροχη συνταγή! εγώ διπλασιάζω την ποσότητα, προσθέτω ξύσμα ποστοκαλιού φτιάχνω παντεσπάνι και γίνεται η καλύτερη τούρτα bitter σοκολάτας!!! θα επανέλθω με photo
    #
    Σχόλιο από Victoria Lasetta, 7-11-13  
    Κι εγω φτιαχνω αυτο το άλειμμα/γλασο, αλλα αντι μελι βαζω βανιλια στο τελος και αν θελω να εχει γευση πραλινας, καβουρδιζω και λεπτοαλεθω 2-3 κουταλιες φουντουκια και τα ριχνω στο μιγμα. Τελειο!!!!
    #
    Σχόλιο από ΑγγελίναE, 25-12-13  
    Νομίζω πως, αντί για μέλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκόζη. Θέλω αυτό το γλάσο για βασιλόπιτα με πολλά υλικά και φοβαμαι πως το μέλι θα είναι υπερβολή. Μόλις τη φτιάξω, θα ενημερώσω.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της pennyleo
    Τα πάντα για τις τούρτες
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της giannaz
    διακόσμηση
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa