Γλάσο σοκολάτας θεϊκό από Στ. Παρλιάρο

Bαθμολογία: 4.625
       
 
8 ψήφοι
tjo, 28.09.11

Περιγραφή

Γρήγορο και με σίγουρη γευστική επιτυχία!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. κουβερτούρα 55%κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
  • 30 γρ. μέλι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 15' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με μπλέντερ χειρός ή με μαρίζ, όχι με σύρμα, προσθέτοντας και το μέλι.

Σχετικές συνταγές

Καραμελένια γκανάς Καραμελένια γκανάς
4.5
       
       
(2)
Ganache creme Ganache creme
4.9224
       
       
(116)
Τέλειο γλάσο σοκολάτας Τέλειο γλάσο σοκολάτας
4.9211
       
       
(38)
Γλάσο σοκολάτας σατινέ Γλάσο σοκολάτας σατινέ
4.7143
       
       
(7)

    11 Όλα

    #
    Σχόλιο από anthi k., 30-9-11  
    Υπέροχη συνταγή! εγώ διπλασιάζω την ποσότητα, προσθέτω ξύσμα ποστοκαλιού φτιάχνω παντεσπάνι και γίνεται η καλύτερη τούρτα bitter σοκολάτας!!! θα επανέλθω με photo
    #
    Σχόλιο από karavour, 30-9-11  
    Βασικά αυτή δεν είναι κάτι άλλο από μια απλή γκανας. Τουλάχιστον ο μπαμπάς μου έτσι τη φτιάχνει. Το μέλι δίνει στο χρώμα της σοκολάτας μια απίστευτη λάμψη. Αυτή είναι και η χρησιμότητά του στη συγκεκριμένη συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από ioannasfood, 29-1-12  
    #
    Σχόλιο από v.polina, 1-2-12  
    εγινε πολυ ωραιο σε υφη,αλλα μου φανηκε εντονη η γευση του μελιου...την επομενη φορα θα το δοκιμασω χωρις
    #
    Σχόλιο από tjo, 2-2-12  
    v.polina, σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια! Μπορεί να σου φάνηκε έντονη η γεύση ίσως επειδή το μέλι που χρησιμοποίησες να ήταν έντονο!Στις συνταγές που δεν θέλω να τονίσω τη γεύση του μελιού όπως εδώ ή σε ντρέσινγκ σαλάτας, βάζω πιο απαλής γεύσης μέλι. Ελπίζω να μην "χάλασε" το γλυκό σου..
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 21-3-12  
    έδεσε όμορφα με το πορτοκαλο-κέικ μου.
    #
    Σχόλιο από chatzico, 22-2-13  
    Eξαιρετικό !!!!!!
    #
    Σχόλιο από gewrgia88st, 14-9-13  
    teleio glaso polu taira3e sthn tourta!!
    #
    Σχόλιο από sixilos, 31-10-13  
    Καλό αποτέλεσμα, ωραία υφή και γεύση.
    Επίσης είναι 1 απλή συνταγή
    #
    Σχόλιο από Victoria Lasetta, 7-11-13  
    Κι εγω φτιαχνω αυτο το άλειμμα/γλασο, αλλα αντι μελι βαζω βανιλια στο τελος και αν θελω να εχει γευση πραλινας, καβουρδιζω και λεπτοαλεθω 2-3 κουταλιες φουντουκια και τα ριχνω στο μιγμα. Τελειο!!!!
    #
    Σχόλιο από ΑγγελίναE, 25-12-13  
    Νομίζω πως, αντί για μέλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκόζη. Θέλω αυτό το γλάσο για βασιλόπιτα με πολλά υλικά και φοβαμαι πως το μέλι θα είναι υπερβολή. Μόλις τη φτιάξω, θα ενημερώσω.

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από karavour, 30-9-11  
    Βασικά αυτή δεν είναι κάτι άλλο από μια απλή γκανας. Τουλάχιστον ο μπαμπάς μου έτσι τη φτιάχνει. Το μέλι δίνει στο χρώμα της σοκολάτας μια απίστευτη λάμψη. Αυτή είναι και η χρησιμότητά του στη συγκεκριμένη συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από ioannasfood, 29-1-12  
    #
    Σχόλιο από v.polina, 1-2-12  
    εγινε πολυ ωραιο σε υφη,αλλα μου φανηκε εντονη η γευση του μελιου...την επομενη φορα θα το δοκιμασω χωρις
    #
    Σχόλιο από tjo, 2-2-12  
    v.polina, σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια! Μπορεί να σου φάνηκε έντονη η γεύση ίσως επειδή το μέλι που χρησιμοποίησες να ήταν έντονο!Στις συνταγές που δεν θέλω να τονίσω τη γεύση του μελιού όπως εδώ ή σε ντρέσινγκ σαλάτας, βάζω πιο απαλής γεύσης μέλι. Ελπίζω να μην "χάλασε" το γλυκό σου..
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 21-3-12  
    έδεσε όμορφα με το πορτοκαλο-κέικ μου.
    #
    Σχόλιο από chatzico, 22-2-13  
    Eξαιρετικό !!!!!!
    #
    Σχόλιο από gewrgia88st, 14-9-13  
    teleio glaso polu taira3e sthn tourta!!
    #
    Σχόλιο από sixilos, 31-10-13  
    Καλό αποτέλεσμα, ωραία υφή και γεύση.
    Επίσης είναι 1 απλή συνταγή

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από anthi k., 30-9-11  
    Υπέροχη συνταγή! εγώ διπλασιάζω την ποσότητα, προσθέτω ξύσμα ποστοκαλιού φτιάχνω παντεσπάνι και γίνεται η καλύτερη τούρτα bitter σοκολάτας!!! θα επανέλθω με photo
    #
    Σχόλιο από Victoria Lasetta, 7-11-13  
    Κι εγω φτιαχνω αυτο το άλειμμα/γλασο, αλλα αντι μελι βαζω βανιλια στο τελος και αν θελω να εχει γευση πραλινας, καβουρδιζω και λεπτοαλεθω 2-3 κουταλιες φουντουκια και τα ριχνω στο μιγμα. Τελειο!!!!
    #
    Σχόλιο από ΑγγελίναE, 25-12-13  
    Νομίζω πως, αντί για μέλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκόζη. Θέλω αυτό το γλάσο για βασιλόπιτα με πολλά υλικά και φοβαμαι πως το μέλι θα είναι υπερβολή. Μόλις τη φτιάξω, θα ενημερώσω.

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της giannaz
    ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 106 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της tinamimis
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 103 αγαπημένων συνταγών, του/της EarthquakeRita