Γλάσο ζαχαρόπαστας

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
3 ψήφοι
Sitronella, 10.01.08

Περιγραφή

Αυτό το φανταστικό άσπρο γλάσο που καλύπτει τούρτες. Μπορείτε να καλύψετε τούρτες, να το πλάσετε σε σχήματα και φυσικά να του δώσετε χρώμα με χρώματα ζαχαροπλαστικής
Γλάσο ζαχαρόπαστας
photo: Glykia

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ασπράδι
  • 1 κ.σ. γλυκόζη ελαφρώς ζεσταμένη
  • 3 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Φτιάχνει: 2 1/4 φλ.
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάλτε το ασπράδι και τη γλυκόζη σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.
  2. Προσθέστε την άχνη και ανακατέψτε με μια σπάτουλα, κάνοντας κοφτές κινήσεις, μέχρι να αναμειχθούν καλά και να αρχίσει να σχηματίζεται το γλάσο. Ζυμώστε το μείγμα με τα δάχτυλά σας μέχρι να γίνει μια μπάλα.
  3. Βγάλτε τη μπάλα της πάστας και ζυμώστε τη σε μια επιφάνεια που θα έχετε "στρώσει" ελαφρά άχνη ζάχαρη. Ζυμώστε για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει η ζύμη απαλή, μαλακή και εύπλαστη. Εάν είναι πολύ μαλακή, ζυμώστε λίγο ακόμα προσθέτοντας κι άλλη άχνη, μέχρι να γίνει όπως πρέπει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή από το βιβλίο Novelty cakes το οποίο έχει μερικές καταπληκτικές ιδέες για διακόσμηση κέικ.

Σχετικές συνταγές

Ζαχαρόπαστα φραουλίτσα Ζαχαρόπαστα φραουλίτσα
4.5833
       
       
(12)
Γλάσο βανίλιας Γλάσο βανίλιας
4.5
       
       
(2)
Ζαχαρόπαστα Ζαχαρόπαστα
4.901
       
       
(313)
Frosting μαρέγκας Frosting μαρέγκας
4.7308
       
       
(26)

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 10-1-08  
    Εγω ανοίγω την πάστα πάνω σε λαδόχαρτο. Εκτός του ότι δεν κολάει βοηθά πολύ και στην τοποθέτηση της πάστας πάνω στην τούρτα!
    #
    Σχόλιο από mama, 11-1-08  
    Λοιπόν μια και περιμένω κόσμο το σαββατοκύριακο λέω να κάνω μια μικρή δοκιμή..Πείτε μου για να κάνω καφέ χρώμα την πάστα σαν σοκολάτα να βάλω κακάο που έχω ή πρέπει να πάρω χρώμα??
    Ρωτώ γιατί μια δοκιμή θα κάνω να μην τρέχω το σύζυγο να ψάχνει για χρώματα...
    Τι άλλο θα μπορούσα να βάλω?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-1-08  
    Δεν το χα σκεφτει αυτο με το κακαο στην παστα.Αλλα αν το παρουμε λογικα δε νομιζω να υπαρχει προβλημα.Το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να κοσκινισεις μαζι την ζαχαρη αχνη και το κακαο για να ανακατευτει καλα.Περιμενουμε να μας πεις το αποτελεσμα!!
    #
    Σχόλιο από mama, 11-1-08  
    Μια τελευταία ερώτηση ....
    Το ασπράδι μένει ωμό η το ψήνω καθόλου?
    Εχω ένα μικρό αγχος με τα ασπράδια??
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-1-08  
    Ωμο μενει το ασπραδι mama δυστυχως!Ψαχνοντας χθες τα βιβλια μου βρηκα και μια αλλη συνταγη που ομως δεν εχω δοκιμασει για να ξερω το αποτελεσμα και δεν περιεχει ασπραδι αλλα τζελατινη.Αν θες σου την δινω να δοκιμασεις.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-1-08  
    1 κιλο ζαχαρη αχνη
    5 κουταλακια ζελατινη
    1/4 κουπας νερο
    1/2 κουπα γλυκοζη
    1 κουταλιά γλυκερίνη
    Σε ενα κατσαρολακι διαλυουμε την ζελατινη στο κρυο νερο και το βαζουμε σε χαμηλη φωτια προσθετοντας την γλυκοζη μεχρι να διαλυθει.Δεν θελουμε να ζεσταθει πολυ απλα να λιωσει η γλυκοζη.Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και ρίχνουμε τη γλυκερινη, το αφηνουμε να κρυωσει για ενα λεπτακι. Σε ενα βαθυ μπωλ κοσκινιζουμε την αχνη και ριχνουμε το μειγμα μας μεσα.Ανακατεβουμε καλα με ενα κουταλι και μετα βαζουμε χερακι και ζυμωνουμε.Αν κολαει προσθετουμε λιγη αχνη για να ζυμωθει καλα και να γινει λεια η παστα!
    #
    Σχόλιο από mama, 11-1-08  
    Λοιπόν το έκανα έγινε όμορφο το κέικ αλλά στην γεύση μου θύμησε το φάρμακο που πίνουμε όταν στην εγκυμοσύνη κάνουμε την εξέταση ζαχάρου.Δεν θα το ξανακάνω.Αυτή η γεύση είναι πολύ άσχημη στο μυαλό μου.TraGa Θα δοκιμάσω την συνταγή σου και θα σου πω.Πάντως όποιος βρεί συνταγή αμυγδαλόπαστας (marzipan)να την ανεβάσει πιστεύω πως το αμύγδαλο θα σπάει αυτή την γλύκα.Πάντως σας ευχαριστώ όλες..
    #
    Σχόλιο από mirtokape, 11-2-09  
    bre koritsia thn eftiaksa th syntagh alla eixa ena problhma.de mporousa na anoiksw (to fullo) giati mou kollouse.ebala axnh kai ladokolla alla kai pali tipota.ti prepei na kanw?
    #
    Σχόλιο από babystar, 31-10-09  
    Να ρωτήσω κάτι, αλλά μη γελάσετε. Ποια η διαφορά της ζαχαρόπαστας από το γλάσο ζαχαρόπαστας?Εκτός από τα συστατικά. Θέλω να πω κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά?Γιατί να προτιμήσω το ένα έναντι του άλλου?
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-10-09  
    Είναι διαφορετική συνταγή για το ίδιο ακριβώς πράγμα. Όμως αυτή τη συνταγή την είχα ανεβάσει καιρό πριν, όταν ψάχναμε για κάτι τέτοιο, χωρίς να την έχω δοκιμάσει, επειδή είχε ζητηθεί.
    Πλεον εγώ χρησιμοποιώ την άλλη συνταγή, αλλά όποιος θέλει κάνει τις δοκιμές του για να έχει ένα αποτέλεσμα που θα τον ικανοποιεί.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 21-12-09  
    Έφτιαξα το γλάσο αυτό αλλά αντί για γλυκόζι έβαλα λίγες σταγόνες λεμόνι. Το χρωμάτισα πράσινο και κάλυψα τα σοκολατένια δεντράκια μου (ιδέα της Bianka απ'το site). Μετά τα διακόσμησα με καρύδα για το εφέ του χιονιού! Τέλειο!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 21-12-09  
    Ααα επίσης το έκανα πιο ρευστό :)
    #
    Σχόλιο από dion, 14-11-10  
    tin dokimasa tin sugadi kai exei polu oraia apotelesmata, to mono pou me apasxolei einai to aspradi... alla psaxno gia upokatastato augou se skoni! mibos gnorizei kaneis pou to vriskoume???
    #
    Σχόλιο από ηλιαχτιδα, 20-7-12  
    καλησπερα προσπαθω να φτιαξω μπισκοτακια για την βαπτιση της κορης μου αλλα το γλασσο δεν μου πετηχενει πως να το απλωσω πανω στο μπθισκοτο για να γινει ομοιομορφο και να μην τρεχει στα πλαγια???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-7-12  
    Αν φτιάχνεις το συγκεκριμένο γλάσο, κανονικά δεν πρέπει να σου τρέχει. Γίνεται μια ζύμη που την απλώνεις και την κόβεις στο σχήμα που θέλεις ή την πλάθεις.
    Αν σου γίνεται υγρή σημαίνει πως θέλει κι άλλη άχνη (ίσως είναι πολύ μεγάλο το ασπράδι σου ή έβαλες παραπάνω γλυκόζη δεν ξέρω)
    #
    Σχόλιο από vatika, 11-9-12  
    Gia sas proti fora sas grafo ke tha ithela na rotiso exi i kori mou genethlia ke thelo na dokimaso na tin ka no moni mou tin tourta ala fovame na stegnosi i zacharopasta ke den kovete perimeno apantisi eycharisto
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-9-12  
    Η ζαχαρόπαστα δεν σκληραίνει τόσο ώστε να μην κόβεται, γιατί έχει από κάτω την τούρτα που της δίνει υγρασία. Δε θα έχεις πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από lalalala, 19-11-13  
    kalhspera mia ertwthsh an skefasw cup cake h tourga to glaso auto 8a paraminei malako?kai otan lew malako na dagkonete eukola san ta to exeis ftiksei ekeinh thn wra.. :/euxaristw polu!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-11-13  
    Μπορείς να διαβάσεις την απάντηση που έχω δώσει αμέσως πιο πάνω. Το γλάσο ζαχαροπαστας, όπως και η ζαχαρόπαστα, παραμένουν μαλακά. Όχι βέβαια σα να τα έχεις φτιάξει εκείνη την ώρα, σίγουρα σκληραίνουν κάπως παραπάνω, αλλά όχι τόσο ώστε να σου δημιουργήσουν πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από kavalamaria, 3-2-14  
    εγω χρησιμοποιω τη δευτερη συνταγη για ζαχαροπαστα. σε αυτη δεν βαζουμε καθολου αχνη
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Τράγα, 10-1-08  
    Εγω ανοίγω την πάστα πάνω σε λαδόχαρτο. Εκτός του ότι δεν κολάει βοηθά πολύ και στην τοποθέτηση της πάστας πάνω στην τούρτα!
    #
    Σχόλιο από mama, 11-1-08  
    Λοιπόν το έκανα έγινε όμορφο το κέικ αλλά στην γεύση μου θύμησε το φάρμακο που πίνουμε όταν στην εγκυμοσύνη κάνουμε την εξέταση ζαχάρου.Δεν θα το ξανακάνω.Αυτή η γεύση είναι πολύ άσχημη στο μυαλό μου.TraGa Θα δοκιμάσω την συνταγή σου και θα σου πω.Πάντως όποιος βρεί συνταγή αμυγδαλόπαστας (marzipan)να την ανεβάσει πιστεύω πως το αμύγδαλο θα σπάει αυτή την γλύκα.Πάντως σας ευχαριστώ όλες..
    #
    Σχόλιο από mirtokape, 11-2-09  
    bre koritsia thn eftiaksa th syntagh alla eixa ena problhma.de mporousa na anoiksw (to fullo) giati mou kollouse.ebala axnh kai ladokolla alla kai pali tipota.ti prepei na kanw?
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 21-12-09  
    Ααα επίσης το έκανα πιο ρευστό :)
    #
    Σχόλιο από kavalamaria, 3-2-14  
    εγω χρησιμοποιω τη δευτερη συνταγη για ζαχαροπαστα. σε αυτη δεν βαζουμε καθολου αχνη
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-2-14  
    Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Σε ποιά συνταγή δεν χρησιμοποιούμε άχνη;

    15 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mama, 11-1-08  
    Λοιπόν μια και περιμένω κόσμο το σαββατοκύριακο λέω να κάνω μια μικρή δοκιμή..Πείτε μου για να κάνω καφέ χρώμα την πάστα σαν σοκολάτα να βάλω κακάο που έχω ή πρέπει να πάρω χρώμα??
    Ρωτώ γιατί μια δοκιμή θα κάνω να μην τρέχω το σύζυγο να ψάχνει για χρώματα...
    Τι άλλο θα μπορούσα να βάλω?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-1-08  
    Δεν το χα σκεφτει αυτο με το κακαο στην παστα.Αλλα αν το παρουμε λογικα δε νομιζω να υπαρχει προβλημα.Το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να κοσκινισεις μαζι την ζαχαρη αχνη και το κακαο για να ανακατευτει καλα.Περιμενουμε να μας πεις το αποτελεσμα!!
    #
    Σχόλιο από mama, 11-1-08  
    Μια τελευταία ερώτηση ....
    Το ασπράδι μένει ωμό η το ψήνω καθόλου?
    Εχω ένα μικρό αγχος με τα ασπράδια??
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-1-08  
    Ωμο μενει το ασπραδι mama δυστυχως!Ψαχνοντας χθες τα βιβλια μου βρηκα και μια αλλη συνταγη που ομως δεν εχω δοκιμασει για να ξερω το αποτελεσμα και δεν περιεχει ασπραδι αλλα τζελατινη.Αν θες σου την δινω να δοκιμασεις.
    #
    Σχόλιο από babystar, 31-10-09  
    Να ρωτήσω κάτι, αλλά μη γελάσετε. Ποια η διαφορά της ζαχαρόπαστας από το γλάσο ζαχαρόπαστας?Εκτός από τα συστατικά. Θέλω να πω κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά?Γιατί να προτιμήσω το ένα έναντι του άλλου?
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-10-09  
    Είναι διαφορετική συνταγή για το ίδιο ακριβώς πράγμα. Όμως αυτή τη συνταγή την είχα ανεβάσει καιρό πριν, όταν ψάχναμε για κάτι τέτοιο, χωρίς να την έχω δοκιμάσει, επειδή είχε ζητηθεί.
    Πλεον εγώ χρησιμοποιώ την άλλη συνταγή, αλλά όποιος θέλει κάνει τις δοκιμές του για να έχει ένα αποτέλεσμα που θα τον ικανοποιεί.
    #
    Σχόλιο από dion, 14-11-10  
    tin dokimasa tin sugadi kai exei polu oraia apotelesmata, to mono pou me apasxolei einai to aspradi... alla psaxno gia upokatastato augou se skoni! mibos gnorizei kaneis pou to vriskoume???
    #
    Σχόλιο από ηλιαχτιδα, 20-7-12  
    καλησπερα προσπαθω να φτιαξω μπισκοτακια για την βαπτιση της κορης μου αλλα το γλασσο δεν μου πετηχενει πως να το απλωσω πανω στο μπθισκοτο για να γινει ομοιομορφο και να μην τρεχει στα πλαγια???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-7-12  
    Αν φτιάχνεις το συγκεκριμένο γλάσο, κανονικά δεν πρέπει να σου τρέχει. Γίνεται μια ζύμη που την απλώνεις και την κόβεις στο σχήμα που θέλεις ή την πλάθεις.
    Αν σου γίνεται υγρή σημαίνει πως θέλει κι άλλη άχνη (ίσως είναι πολύ μεγάλο το ασπράδι σου ή έβαλες παραπάνω γλυκόζη δεν ξέρω)
    #
    Σχόλιο από vatika, 11-9-12  
    Gia sas proti fora sas grafo ke tha ithela na rotiso exi i kori mou genethlia ke thelo na dokimaso na tin ka no moni mou tin tourta ala fovame na stegnosi i zacharopasta ke den kovete perimeno apantisi eycharisto
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 12-9-12  
    Η ζαχαρόπαστα δεν σκληραίνει τόσο ώστε να μην κόβεται, γιατί έχει από κάτω την τούρτα που της δίνει υγρασία. Δε θα έχεις πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από lalalala, 19-11-13  
    kalhspera mia ertwthsh an skefasw cup cake h tourga to glaso auto 8a paraminei malako?kai otan lew malako na dagkonete eukola san ta to exeis ftiksei ekeinh thn wra.. :/euxaristw polu!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 20-11-13  
    Μπορείς να διαβάσεις την απάντηση που έχω δώσει αμέσως πιο πάνω. Το γλάσο ζαχαροπαστας, όπως και η ζαχαρόπαστα, παραμένουν μαλακά. Όχι βέβαια σα να τα έχεις φτιάξει εκείνη την ώρα, σίγουρα σκληραίνουν κάπως παραπάνω, αλλά όχι τόσο ώστε να σου δημιουργήσουν πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από Αγαύη, 28-5-14  
    Μια απορία. Το ασπράδι, έτσι όπως είναι η χτυπημένο;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-5-14  
    Δε χρειάζεται να είναι χτυπημένο το ασπράδι.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-1-08  
    1 κιλο ζαχαρη αχνη
    5 κουταλακια ζελατινη
    1/4 κουπας νερο
    1/2 κουπα γλυκοζη
    1 κουταλιά γλυκερίνη
    Σε ενα κατσαρολακι διαλυουμε την ζελατινη στο κρυο νερο και το βαζουμε σε χαμηλη φωτια προσθετοντας την γλυκοζη μεχρι να διαλυθει.Δεν θελουμε να ζεσταθει πολυ απλα να λιωσει η γλυκοζη.Το κατεβαζουμε απο τη φωτια και ρίχνουμε τη γλυκερινη, το αφηνουμε να κρυωσει για ενα λεπτακι. Σε ενα βαθυ μπωλ κοσκινιζουμε την αχνη και ριχνουμε το μειγμα μας μεσα.Ανακατεβουμε καλα με ενα κουταλι και μετα βαζουμε χερακι και ζυμωνουμε.Αν κολαει προσθετουμε λιγη αχνη για να ζυμωθει καλα και να γινει λεια η παστα!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 21-12-09  
    Έφτιαξα το γλάσο αυτό αλλά αντί για γλυκόζι έβαλα λίγες σταγόνες λεμόνι. Το χρωμάτισα πράσινο και κάλυψα τα σοκολατένια δεντράκια μου (ιδέα της Bianka απ'το site). Μετά τα διακόσμησα με καρύδα για το εφέ του χιονιού! Τέλειο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Σχετικές οδηγίες

    Τρισδιάστατη τούρτα σκύλος
    Προστέθηκε από UNDOMIEL77
    5
           
           
    (4)
    Ασφαλή ωμά αυγά
    Προστέθηκε από coco
    4.6667
           
           
    (3)
    Μπισκότα κλόουν
    Προστέθηκε από janomeritou

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλασα
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikiaggelopoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της Saphw
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της ΦΩΦΩ79
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της sandys
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της epsilon