Γλάσο ζαχαρόπαστας
Αυτό το φανταστικό άσπρο γλάσο που καλύπτει τούρτες. Μπορείτε να καλύψετε τούρτες, να το πλάσετε σε σχήματα και φυσικά να του δώσετε χρώμα με χρώματα ζαχαροπλαστικής
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγή από το βιβλίο Novelty cakes το οποίο έχει μερικές καταπληκτικές ιδέες για διακόσμηση κέικ.
Υλικά
-
1 ασπράδι
-
1 κ.σ. γλυκόζη ελαφρώς ζεσταμένη
-
3 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε το ασπράδι και τη γλυκόζη σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα.
-
2
Προσθέστε την άχνη και ανακατέψτε με μια σπάτουλα, κάνοντας κοφτές κινήσεις, μέχρι να αναμειχθούν καλά και να αρχίσει να σχηματίζεται το γλάσο. Ζυμώστε το μείγμα με τα δάχτυλά σας μέχρι να γίνει μια μπάλα.
-
3
Βγάλτε τη μπάλα της πάστας και ζυμώστε τη σε μια επιφάνεια που θα έχετε "στρώσει" ελαφρά άχνη ζάχαρη. Ζυμώστε για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει η ζύμη απαλή, μαλακή και εύπλαστη. Εάν είναι πολύ μαλακή, ζυμώστε λίγο ακόμα προσθέτοντας κι άλλη άχνη, μέχρι να γίνει όπως πρέπει.
Σχόλια