Γλαύκος φουρνιστός και μυρωδάτος
Ψαράκι στο φούρνο με ντομάτα και κάπαρη. Ελαφρύ και νόστιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας αρέσει το σκόρδο μπορείτε να βάλετε περισσότερο. Η κάππαρη μπορεί να αντικατασταθεί και με ελιές.
Υλικά
-
1/2 κιλό γλαύκος σε φέτες
-
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
-
1/2 κιλό ντομάτες στον τρίφτη ή μία συσκευασία έτοιμες τριμμένες
-
1 ώριμη ντομάτα σε φέτες
-
χυμός από ένα λεμόνι
-
2-3 κουταλιές σούπας κάπαρη
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με αλάτι και πιπέρι.
-
2
Πλένουμε τις φέτες του ψαριού και αφού τις αφήσουμε για λίγο να στραγγίσουν, τις περνάμε μια-μια από το αλεύρι και τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.
-
3
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο.
-
4
Σε ένα μπολ αραιώνουμε τον πελτέ με λίγο νερό, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με αυτό το μίγμα το φαγητό, προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
-
5
Έπειτα, σκορπίζουμε την κάππαρη και τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ντομάτας - μία ή δύο σε κάθε φέτα ψαριού (αναλόγως το μέγεθος).
-
6
Προσθέτουμε στο φαγητό ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε στους 250 C για 30 λεπτά περίπου.
-
7
Σερβίρεται ζεστό ή και κρύο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια