Γλαύκος φουρνιστός και μυρωδάτος

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
tortilla
tortilla @cook131000

Ψαράκι στο φούρνο με ντομάτα και κάπαρη. Ελαφρύ και νόστιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας αρέσει το σκόρδο μπορείτε να βάλετε περισσότερο. Η κάππαρη μπορεί να αντικατασταθεί και με ελιές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
3 άτομα
  1. 1/2 κιλό γλαύκος σε φέτες
  2. λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  4. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  5. 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  6. 1/2 κιλό ντομάτες στον τρίφτη ή μία συσκευασία έτοιμες τριμμένες
  7. 1 ώριμη ντομάτα σε φέτες
  8. χυμός από ένα λεμόνι
  9. 2-3 κουταλιές σούπας κάπαρη
  10. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με αλάτι και πιπέρι.

  2. 2

    Πλένουμε τις φέτες του ψαριού και αφού τις αφήσουμε για λίγο να στραγγίσουν, τις περνάμε μια-μια από το αλεύρι και τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.

  3. 3

    Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο.

  4. 4

    Σε ένα μπολ αραιώνουμε τον πελτέ με λίγο νερό, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με αυτό το μίγμα το φαγητό, προσέχοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.

  5. 5

    Έπειτα, σκορπίζουμε την κάππαρη και τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ντομάτας - μία ή δύο σε κάθε φέτα ψαριού (αναλόγως το μέγεθος).

  6. 6

    Προσθέτουμε στο φαγητό ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε στους 250 C για 30 λεπτά περίπου.

  7. 7

    Σερβίρεται ζεστό ή και κρύο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

tortilla
tortilla @cook131000
στις