Γλαύκος πλακί
Η παραδοσιακή ελληνική συνταγή με μιά μικρή πινελιά που της δίνει έξτρα γεύση...
Λίγα μυστικά ακόμα
Ιδιαίτερη σημασία έχει να χρησιμοποιήσουμε ελληνικό σκόρδο.. Είναι πιό αρωματικό και αψύ από τα εισαγόμενα και μ΄αυτόν τον τρόπο το φαγητό γίνεται πιό πικάντικο.. Επίσης του πάει και λίγο ωμό ελαιόλαδο από επάνω την ώρα του σερβιρίσματος.. Τρώγεται πολύ ωραία και κρύο.
Υλικά
-
3/4 του κιλού γλαύκο κομμένο φέτες
-
2 μεγάλες πατάτες
-
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
-
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
-
2 μεγάλες σκελίδες (ή 3 μικρότερες) ελληνικό σκόρδο
-
μπόλικο μαιντανό
-
1/2 ποτηριού ελαιόλαδο
-
1/2 κ.σ. ζάχαρη
-
αλάτι, πιπέρι
-
1/3 ποτηριού νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε καλά το ψάρι.
-
2
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες και το σκόρδο.
-
3
Κόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, τις βάζουμε στο multi και τις πολτοποιούμε αφού προσθέσουμε αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη.
-
4
Λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε τις πατάτες λαδώνοντας τες με πινέλο και βάζοντας ενδιάμεσα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και φετούλες σκόρδου..
-
5
Απλώνουμε από επάνω τις φέτες του ψαριού αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τις υπόλοιπες φετούλες του σκόρδου.
-
6
Περιχύνουμε με την σάλτσα από το multi και απλώνουμε από επάνω τον μαιντανό αφού τον έχουμε κόψει ελαφρά.
-
7
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το νερό.
-
8
Φουρνίζουμε στους 160 βαθμούς γιά 1 μιση ώρα.
Σχόλια (5)