Γλειφιτζούρια

Bαθμολογία: 4.7917
       
 
24 ψήφοι
ΦΒούλα, 19.02.09

Περιγραφή

Κλασσικά γλειφιτζούρια για τα παιδιά και οχι μόνο..
Γλειφιτζούρια
photo: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500γρ ζάχαρη
  • 200γρ γλυκόζη
  • 200γρ νερό
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • χάρτινα καλαμάκια ή ξυλάκια
  • λαδόκολλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και τη βάζουμε να βράσει, οχι σε πολύ δυνατή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε.
  2. Κατά διαστήματα πέρνουμε με ενα κουταλάκι λίγο απο το μείγμα που βράζει και ρίχνουμε σε μια κούπα κρύο νερό για να δούμε αν έχει κρυσταλώσει. Όταν η καραμέλα έχει κρυσταλλώσει είναι έτοιμη.
  3. Την αποσύρουμε απο τη φωτιά και περιμένουμε ενα λεπτό. Με ενα κουτάλι πέρνουμε ποσότητα απο την καραμέλα και τη ρίχνουμε στη λαδόκολλα. Αυτό μόνο του θα πάρει στρογγυλό σχήμα. Αμέσως κολλάμε τα καλαμάκια.
  4. Μόλις κρυώσουν καλά τα ξεκολλάμε με προσοχή απο τη λαδόκολλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή είναι απο το Στέλιο Παρλιάρο. Εγώ προσωπικά δε χρησιμοποιώ χρώμα ζαχαροπλαστικής γιατί είναι εξίσου νόστιμα και όμορφα.

42 Όλα

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
#
Σχόλιο από Ζουζουνελ, 26-2-09  
#
Σχόλιο από ΦΒούλα, 27-2-09  
Ευχάριστω Ζουζουνέλ!
#
Σχόλιο από foodlover, 9-4-09  
Τα έχω φτιάξει για τα γενέθλια του γιου μου που είναι την Κυριακή. Δεν χρησιμοποίησα χρώμα ζαχαροπλαστικής αλλά τα διακόσμησα με χρωματιστές καραμελίτσες. Είναι πολύ ωραία και από γεύση φανταστικά. Ευχαριστώ.
#
Σχόλιο από maggy, 16-5-09  
ΣΑΝ ΓΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΥΠΙ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΧΩΡΙς ΚΑΛΟΥΠΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ Η ΕΙΝΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ 2 ΦΟΡΕς ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΕΚΑΨΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΤΗΝ 2 ΚΑΙ ΕΚΤΟς ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΥ 3 ΩΡΕς ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕΧΡΙΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΗΝ ΕΤΡΙΨΑ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΑΣΧΕΤΗ ΕΙΜΑΙ!!!!!
#
Σχόλιο από VICKY B., 17-5-09  
maggy, για να απλώσουν πολύ τα γλειφιτζούρια μάλλον θα ήταν πολύ αραιή η καραμέλα. ίσως αν την άφηνες για 1-2 λεπτά να "σταθεί" στην κατσαρόλα, να πήξει λίγο πριν την βάλεις στη λαδόκολλα? Αν με την κουτάλα ρίχνεις τν καραμέλα από πολύ-πολύ χαμηλά?ώστε να μην έχει "φόρα" και να απλώσει λιγότερο? Πολύ ωραία είναι και η τεχνική που περιγράφει η Τράγα στο φόρουμ δες εδώ http://www.sintagespareas.gr/component/option,com_fireboard/Itemid,100/func,view/catid,4/id,818/limit,6/limitstart,18/. Απλώς λάδωσε λίγο το αλουμινόχαρτο για να ξεκολήσουν ευκολότερα.
Κι αν θες φόρμες, υπάρχουν, δες εδώ ένα σχέδιο, υπάρχουν άπειρα βέβαια και κάνουν και για σοκολάτα http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1313&_nkw=lollipop+mould&_sacat=See-All-Categories.
#
Σχόλιο από delicious, 17-5-09  
Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά γιατί γίνονται εύκολα και έχουν τέλεια γεύση.
Μaggy, δεν καταλαβαίνω γιατί καίγεσαι αφού όπως περιγράφεται στη συνταγή, δεν έρχονται τα χέρια σε επαφή με το σιρόπι. Επίσης εγώ χρησιμοποιώ λαδόκολλα sanitas και ξεκολλάνε απίστευτα εύκολα τα γλειφιτζούρια.
Τέλος αν μπεις στο mega tv glykes alximies θα δεις σε βιντεάκι ακριβώς πως γίνονται τα γλειφιτζούρια. Επιμένω είναι πανεύκολα...και πεντανόστιμα!!!
#
Σχόλιο από maggy, 17-5-09  
καηκα γιατι εβαλα αντανακλαστικα το χερι να μην σταξει αλλα μαλλον ειμαι πολυ αχρηστη εσυ τα κανεις με καλουπι καιο θερμομετρο?
και την εκπομπη την εχω δει μαλλον το ειδος δεν ειναι του φορτε μου
#
Σχόλιο από delicious, 17-5-09  
Tα φτιάχνω με θερμόμετρο αλλά χωρίς καλούπια, μόνο με το κουτάλι και τη λαδόκολλα. Ψάχνω όμως να βρω φόρμες σιλικόνης, για να είναι πιο εμφανίσημα!
#
Σχόλιο από Aννακι, 17-9-09  
Πολυ καλη ιδεα,σκεφτηκα να φτιαξω για να δωσω στα παιδια στη γιορτη μου στο σχολειο.Εχω ακουσει οτι θελει θερμομετρο,ειναι απαραιτητο?και με τισ μεταλικεσ τισ φορμες για μπισκοτα γινεται η πρεπει να εχουν πατο?
#
Σχόλιο από panos140, 21-9-09  
ααχχ!!!! είναι πολύ ωραία θα τα φτιάξω αμέσως τώρα!!
#
Σχόλιο από louna, 20-1-10  
Είναι τέλεια,μια φίλη μου έδωσε τη συνταγή,και την κάνω συνέχεια.Πρόσθεσα και κανέλα και βγήκαν θεικά!Όσον αφορά τα χρώματα αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αρχικά μπλε να ρίξετε το μισό μείγμα και μετά να προσθέσετε κόκκινο και να ρίξετε από πάνω τους και έτσι έχετε μοβ μπλε.Αλλίως κόκκινο και κίτρινο,ή μπλε και κίτρινο.
#
Σχόλιο από glykoula, 21-1-10  
Καλημερα να ρωτησω κ εγω κατι, αν τα κανουμε σε καλουπια, μετα πως βγενει η καραμελα απο το καλουπι; πρεπει να το ζαστανουμε πανω απο ατμο;
#
Σχόλιο από natasoulini, 2-12-10  
Φαίνονται πολύ ωραία και μόλις έβαλα τη συνταγή στις αγαπημένες για να την φτιάξω μόλις δοθεί ευκαιρία. Μήπως μπορείτε να μου πείτε πόσα περίπου γλυφιτζούρια βγαίνουν με αυτή τη δόση? Και αν μπορώ να βάλω άρωμα όπως φράουλα, πορτοκάλι κτλ?
#
Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 2-12-10  
Είναι υπέροχα, μου θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια!
Χτες τα φτιάξαμε με τον Πάνο και στην ποσότητα του νερού αφαιρέσαμε τη μισή και την αντικαταστήσαμε με χυμό πορτοκάλι για γεύση και άρωμα.
#
Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 16-3-11  
τα εκανα και ενθουσιαστικαν τα πιτσιρικια και εγω, προσθεσα σιροπι τριανταφυλλο και πηραν χρωμα και γευση τελεια......ευχαριστω για την συνταγη!!!
#
Σχόλιο από aggalexa, 17-3-11  
Η συνταγή σου μ' αρέσει πολύ, και θέλω να την φτιάξω άμεσα. Να ρωτήσω όμως, κάτι.
Πριν από χρόνια είχα ξαναφτιάξει γλυφιτζούρια, όπου η συνταγή απαιτούσε να απλώσεις την καυτή καραμέλα σε λαδωμένο μάρμαρο για να κρυώσουν και να σφίξουν. Ήταν τέλεια, αλλά, μετά από λίγες ώρες, άρχιζαν να λιώνουν, να "υγροποιούνται" και έτσι να μαλακώνουν και να χάνουν το σχήμα τους.
Μπορείτε να μου πείτε, αν με αυτή τη συνταγή, τα γλυφιτζούρια, παραμένουν γλυφιτζούρια?
Ευχαριστώ πολύ!!!
#
Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 17-3-11  
aggalexa να σου πω εγω που τα εφτιαξα τελευταια δεν μαλακωσαν καθολου και μετα απο 4 μερες ιδια ειναι βγαινουν οπως τα κοκορακια που εχουν στα πανυγυρια πολυ καλα να τα φτιαξεις....
#
Σχόλιο από aggalexa, 18-3-11  
2IOYι, ευχαριστώ για την απάντηση! Μ´αρέσει και η ιδέα με το σιρόπι τριαντάφυλλο, αντί για χρώμα ζαχαροπλαστικής!
Θα τα φτιάξω!!!!
#
Σχόλιο από xrenieri, 18-3-11  
ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!ο μικρος μου ξετρελαθηκε με τα γλυφιτζουρια ειναι λεει πιο νοστιμα απο τα αγοραστα. Τα εφτιαξα κανοντας μια μικρη παραλλαγη αντι για νερο εβαλα χυμο πορτοκαλιου και δεν εβαλα καθολου χρωμα ζαχαροπλαστικης.Βγηκαν τελεια.Φυσικα δινω 6 πηρουνακια!!!!!!!!!!!!!
#
Σχόλιο από aggalexa, 27-3-11  
Είναι ΥΠΕΡΟΧΑ!
Πανεύκολα, με σίγουρη επιτυχία! Είμαι ενθουσιασμένη, γιατί, τα έχω φτιάξει εδώ και 3 μέρες, και δεν έχουν χαλάσει καθόλου. Δηλ. δεν "τρέχουν", και δεν μαλάκωσαν... σε σχέση με παλιότερη συνταγή μου.
Πολλά μπράβο σου, από τους αρκετούς πιτσιρικάδες που τα "τσάκισαν" με ευχαρίστηση!!!!!
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

29 Σχόλια

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
#
Σχόλιο από Ζουζουνελ, 26-2-09  
#
Σχόλιο από ΦΒούλα, 27-2-09  
Ευχάριστω Ζουζουνέλ!
#
Σχόλιο από foodlover, 9-4-09  
Τα έχω φτιάξει για τα γενέθλια του γιου μου που είναι την Κυριακή. Δεν χρησιμοποίησα χρώμα ζαχαροπλαστικής αλλά τα διακόσμησα με χρωματιστές καραμελίτσες. Είναι πολύ ωραία και από γεύση φανταστικά. Ευχαριστώ.
#
Σχόλιο από maggy, 16-5-09  
ΣΑΝ ΓΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΥΠΙ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΧΩΡΙς ΚΑΛΟΥΠΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ Η ΕΙΝΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ 2 ΦΟΡΕς ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΕΚΑΨΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΤΗΝ 2 ΚΑΙ ΕΚΤΟς ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΥ 3 ΩΡΕς ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕΧΡΙΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΗΝ ΕΤΡΙΨΑ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΑΣΧΕΤΗ ΕΙΜΑΙ!!!!!
#
Σχόλιο από VICKY B., 17-5-09  
maggy, για να απλώσουν πολύ τα γλειφιτζούρια μάλλον θα ήταν πολύ αραιή η καραμέλα. ίσως αν την άφηνες για 1-2 λεπτά να "σταθεί" στην κατσαρόλα, να πήξει λίγο πριν την βάλεις στη λαδόκολλα? Αν με την κουτάλα ρίχνεις τν καραμέλα από πολύ-πολύ χαμηλά?ώστε να μην έχει "φόρα" και να απλώσει λιγότερο? Πολύ ωραία είναι και η τεχνική που περιγράφει η Τράγα στο φόρουμ δες εδώ http://www.sintagespareas.gr/component/option,com_fireboard/Itemid,100/func,view/catid,4/id,818/limit,6/limitstart,18/. Απλώς λάδωσε λίγο το αλουμινόχαρτο για να ξεκολήσουν ευκολότερα.
Κι αν θες φόρμες, υπάρχουν, δες εδώ ένα σχέδιο, υπάρχουν άπειρα βέβαια και κάνουν και για σοκολάτα http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1313&_nkw=lollipop+mould&_sacat=See-All-Categories.
#
Σχόλιο από delicious, 17-5-09  
Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά γιατί γίνονται εύκολα και έχουν τέλεια γεύση.
Μaggy, δεν καταλαβαίνω γιατί καίγεσαι αφού όπως περιγράφεται στη συνταγή, δεν έρχονται τα χέρια σε επαφή με το σιρόπι. Επίσης εγώ χρησιμοποιώ λαδόκολλα sanitas και ξεκολλάνε απίστευτα εύκολα τα γλειφιτζούρια.
Τέλος αν μπεις στο mega tv glykes alximies θα δεις σε βιντεάκι ακριβώς πως γίνονται τα γλειφιτζούρια. Επιμένω είναι πανεύκολα...και πεντανόστιμα!!!
#
Σχόλιο από maggy, 17-5-09  
καηκα γιατι εβαλα αντανακλαστικα το χερι να μην σταξει αλλα μαλλον ειμαι πολυ αχρηστη εσυ τα κανεις με καλουπι καιο θερμομετρο?
και την εκπομπη την εχω δει μαλλον το ειδος δεν ειναι του φορτε μου
#
Σχόλιο από delicious, 17-5-09  
Tα φτιάχνω με θερμόμετρο αλλά χωρίς καλούπια, μόνο με το κουτάλι και τη λαδόκολλα. Ψάχνω όμως να βρω φόρμες σιλικόνης, για να είναι πιο εμφανίσημα!
#
Σχόλιο από Aννακι, 17-9-09  
Πολυ καλη ιδεα,σκεφτηκα να φτιαξω για να δωσω στα παιδια στη γιορτη μου στο σχολειο.Εχω ακουσει οτι θελει θερμομετρο,ειναι απαραιτητο?και με τισ μεταλικεσ τισ φορμες για μπισκοτα γινεται η πρεπει να εχουν πατο?
#
Σχόλιο από panos140, 21-9-09  
ααχχ!!!! είναι πολύ ωραία θα τα φτιάξω αμέσως τώρα!!
#
Σχόλιο από louna, 20-1-10  
Είναι τέλεια,μια φίλη μου έδωσε τη συνταγή,και την κάνω συνέχεια.Πρόσθεσα και κανέλα και βγήκαν θεικά!Όσον αφορά τα χρώματα αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αρχικά μπλε να ρίξετε το μισό μείγμα και μετά να προσθέσετε κόκκινο και να ρίξετε από πάνω τους και έτσι έχετε μοβ μπλε.Αλλίως κόκκινο και κίτρινο,ή μπλε και κίτρινο.
#
Σχόλιο από aggalexa, 18-3-11  
2IOYι, ευχαριστώ για την απάντηση! Μ´αρέσει και η ιδέα με το σιρόπι τριαντάφυλλο, αντί για χρώμα ζαχαροπλαστικής!
Θα τα φτιάξω!!!!
#
Σχόλιο από aggalexa, 27-3-11  
Είναι ΥΠΕΡΟΧΑ!
Πανεύκολα, με σίγουρη επιτυχία! Είμαι ενθουσιασμένη, γιατί, τα έχω φτιάξει εδώ και 3 μέρες, και δεν έχουν χαλάσει καθόλου. Δηλ. δεν "τρέχουν", και δεν μαλάκωσαν... σε σχέση με παλιότερη συνταγή μου.
Πολλά μπράβο σου, από τους αρκετούς πιτσιρικάδες που τα "τσάκισαν" με ευχαρίστηση!!!!!
#
Σχόλιο από kazkuti, 14-1-12  
Ke se mena ola pigan kala ,tha evala sto psigio na ginon pio grigora.Ala eho ena provlima-molis tha vgazo apo to psigio kai arxisou na glifun malakoni poli.Eno ekino pou agorazoume den eine etsi.Ti mpori na ftei.
#
Σχόλιο από mpalou, 24-1-12  
Βάζω πέντε αστερακια παρόλο που είναι για πέταμα γιατί το λάθος ήταν δικό μου. Δυστυχώς τα εβγαλα νωρίτερα και δεν στεραιοποιηθήκανε. Απο γεύση πάντως είναι υπέροχα, έβαλα και μια βανιλια και χρωματιστή τρουφα απο πάνω για διακόσμηση. Οταν λέτε να κρυσταλλιάσει στο νερό;
#
Σχόλιο από zoitheodos, 1-3-12  
H συνταγή φαίνεται υπέροχη και θα την κάνω προσεχώς, για σήμερα έκανα μία άλλη και θα ήθελα να την αναφέρω εγκυκλοπαιδικά, μου βγήκε πολύ καλή!!Γλειφιτζούρια απο καραμέλα γάλακτος !!http://www.radicio.com/forum/sintagi/12762-%CE%B3%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%86%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82/
#
Σχόλιο από zafirenia, 2-3-12  
Εγώ τα έκανα εχθες το βράδυ και ακόμα μαλακά είναι δεν έχουν σκληρύνει. Στέκονται αλλά η υφή τουςείναι σαν μαστιχωτή.Τι μπορεί να έκανα λάθος;
#
Σχόλιο από 123NYXAKIA, 8-4-12  
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΑΝΤΑΡΑ.ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ,ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΟΤΙ ΠΗΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΕ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ -Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ ΜΟΥ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΕ.ΓΙΑ ΣΧΗΜΑ ΣΧΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΠΑΓΟΘΗΚΕΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΨΑΡΑΚΙ.
#
Σχόλιο από katerina78, 22-5-12  
Κι εγώ την πρώτη φορά που τα έκανα δεν πέτυχα το σημείου βρασμού και μου έγιναν μαλακά,τώρα που τα ξανάκανα όμως έγιναν τέλεια,όταν είδα ότι κοντεύουν να γίνουν πήρα με ένα κουτάλι λίγο και το έριξα μέσα σε ένα φλυτζάνι με νερό όταν δημιουργήθηκε μπαλάκι ήταν έτοιμο το μείγμα ,τα παιδακια ξετρελάθηκαν δύο δύο τα έτρωγαν!!!
#
Σχόλιο από angieangie, 26-6-12  
Είναι απλώς τέλεια!!!!!Ανέβασα φωτο με τον τρόπο που τα έκανα εγώ!
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

9 Ερωτήσεις

#
Σχόλιο από glykoula, 21-1-10  
Καλημερα να ρωτησω κ εγω κατι, αν τα κανουμε σε καλουπια, μετα πως βγενει η καραμελα απο το καλουπι; πρεπει να το ζαστανουμε πανω απο ατμο;
#
Σχόλιο από natasoulini, 2-12-10  
Φαίνονται πολύ ωραία και μόλις έβαλα τη συνταγή στις αγαπημένες για να την φτιάξω μόλις δοθεί ευκαιρία. Μήπως μπορείτε να μου πείτε πόσα περίπου γλυφιτζούρια βγαίνουν με αυτή τη δόση? Και αν μπορώ να βάλω άρωμα όπως φράουλα, πορτοκάλι κτλ?
#
Σχόλιο από aggalexa, 17-3-11  
Η συνταγή σου μ' αρέσει πολύ, και θέλω να την φτιάξω άμεσα. Να ρωτήσω όμως, κάτι.
Πριν από χρόνια είχα ξαναφτιάξει γλυφιτζούρια, όπου η συνταγή απαιτούσε να απλώσεις την καυτή καραμέλα σε λαδωμένο μάρμαρο για να κρυώσουν και να σφίξουν. Ήταν τέλεια, αλλά, μετά από λίγες ώρες, άρχιζαν να λιώνουν, να "υγροποιούνται" και έτσι να μαλακώνουν και να χάνουν το σχήμα τους.
Μπορείτε να μου πείτε, αν με αυτή τη συνταγή, τα γλυφιτζούρια, παραμένουν γλυφιτζούρια?
Ευχαριστώ πολύ!!!
#
Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 17-3-11  
aggalexa να σου πω εγω που τα εφτιαξα τελευταια δεν μαλακωσαν καθολου και μετα απο 4 μερες ιδια ειναι βγαινουν οπως τα κοκορακια που εχουν στα πανυγυρια πολυ καλα να τα φτιαξεις....
#
Σχόλιο από Rozana200406, 19-4-11  
Εμένα ενω όλα πήγαν καλά και στο σχέδιο και τα στόλισα και και και..μετά έλιωσαν!αναγκαστικά τα χω στην κατάψυξη!όσα εμειναν να τα σωσω!ακολούθησα πιστά τις οδηγίες και το βιντεο μόνο που δεν έχω ζαχ/κης θερμόμετρο..τι μπορεί να φταίει,μήπως ξέρει κανείς που να του χει συμβεί?
#
Σχόλιο από barbie_love20, 26-4-11  
pou mporo na vrw kaloupia???
#
Σχόλιο από Venesk, 13-3-12  
Καλημέρα! Σκέφτομαι να τα φτιάξω για τα γενέθλια του γιου μου και έψαχνα στο internet για σχέδια. Είδα λοιπόν, σε ένα site που είχε συνταγή για γλυφιτζούρια από σοκολάτα, ότι τα έβαζε μέσα σε χαρτάκια για γλυκά. Λέτε μπορεί να γίνει το ίδιο και με την καραμέλα ή θα κολλήσουν;
#
Σχόλιο από lollipops4ever, 5-6-13  
exeretiki idea gia mikrous kai megalous!!
omo i glikozi ine se skoni i se igro kai pou mporo na tin vro??
#
Σχόλιο από giorgia falataki, 11-11-13  
Καλησπερα!!!!θα ηθελα πολυ να μου πητε γιατι τα γλυφιτζουρια μου που τα κανω συχνα΄' αυτη την φορα μου κολουσανε και μετα απο 6 μερες που τα ειχα μου Ζαχαροσανε?Εχαριστω.........

4 Παραλλαγές

#
Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 2-12-10  
Είναι υπέροχα, μου θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια!
Χτες τα φτιάξαμε με τον Πάνο και στην ποσότητα του νερού αφαιρέσαμε τη μισή και την αντικαταστήσαμε με χυμό πορτοκάλι για γεύση και άρωμα.
#
Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 16-3-11  
τα εκανα και ενθουσιαστικαν τα πιτσιρικια και εγω, προσθεσα σιροπι τριανταφυλλο και πηραν χρωμα και γευση τελεια......ευχαριστω για την συνταγη!!!
#
Σχόλιο από xrenieri, 18-3-11  
ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!ο μικρος μου ξετρελαθηκε με τα γλυφιτζουρια ειναι λεει πιο νοστιμα απο τα αγοραστα. Τα εφτιαξα κανοντας μια μικρη παραλλαγη αντι για νερο εβαλα χυμο πορτοκαλιου και δεν εβαλα καθολου χρωμα ζαχαροπλαστικης.Βγηκαν τελεια.Φυσικα δινω 6 πηρουνακια!!!!!!!!!!!!!
#
Σχόλιο από catwoman77, 17-3-12  
Πρόσθεσα λίγη εσάνς βανίλιας και πολύχρωμα καραμελάκια στο τέλος για στόλισμα. Υπέροχα!!! Εδώ σκέφτομαι να τα φτιάξω με κουπάτ για τη βάφτιση της μπέμπας μου, αντί για γλυκό. Γιατί όχι? Homemade και οικονομικά. Σε ευχαριστώ για τη συνταγή. Μέχρι και εγώ που δεν τρώω γλειφιτζούρι μου άρεσε.

Άλλες φωτογραφίες

Σχετικά άρθρα

Χορτοφαγία
Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
Νηστείες
Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

Σχετικές οδηγίες

Πασχαλινά γλειφιτζούρια
Προστέθηκε από katenick
5
       
       
(4)
Γλυφιτζούρια με αμυγδαλόπαστα
Προστέθηκε από ritahlias
4.25
       
       
(4)

Το tip της ημέρας

Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!

Τη συνταγή προτείνουν:

γλυκά
Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της Χρύσα 18
κατασκευές
Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia
Ευκολάκια
Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
Παρτι
Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
ΓΛΥΚΑ
Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της agrabeli