Γλυκά ταρτάκια κίτρινης κολοκύθας με τζίντζερ

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
RAFAELA, 16.02.12

Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο, εύκολο και ελαφρύ (από κάθε άποψη) γλυκάκι, με ''πρωταγωνίστρια'' την κίτρινη κολοκύθα και ''συμπρωταγωνιστή'' το ξεχωριστό άρωμα του εξωτικού τζίντζερ! Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά!
Γλυκά ταρτάκια κίτρινης κολοκύθας με τζίντζερ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 20 στρογγυλά σφολιατάκια
  • 2 κούπες κίτρινη κολοκύθα (βρασμένη και καλά στραγγισμένη)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ανθότυρο Κρήτης (τριμμένο)
  • 3 αυγά (χτυπημένα)
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 1/4 κ.γ γαρίφαλο (τριμμένο)
  • 1 κ.γ κανέλα (γεμάτο)
  • 1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ τζίντζερ (τριμμένο)
Για το γαρνίρισμα:
  • άχνη ζάχαρη
  • κανέλα
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε για λίγο την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει και την στραγγίζουμε ΠΟΛΥ καλά
  2. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
  3. Σε ελαφρώς βουτυρωμένα κουπάκια, στρώνουμε τα σφολιατάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα της κολοκύθας
  4. Ψήνουμε για 40' περίπου, στην κάτω ράγα του φούρνου
  5. Αφού τα βγάλουμε απ΄τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα

Λίγα μυστικά ακόμα

Φροντίστε η κολοκύθα να είναι ΠΟΛΥ καλά στραγγισμένη για να μη βγάλει υγρά και κάνει το μείγμα αραιό.

Βάλτε μπόλικη γέμιση μέσα στα σφολιατάκια. Η γέμιση αποτελεί την ''ψυχή'' αυτής της συνταγής κι αυτή είναι που το ''απογειώνει'' γευστικά! Εγώ προσωπικά, τρώω μόνο τη γέμιση! :)

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από Veronik, 20-2-12  
    Ποποο!! Πραγματικα ηταν υπεροχο!!' πολυ διαφορετικο γλυκο κ δν ηξεραπως στο καλο να χρησιμοποιησω την κολοκυθα!!!
    Πολυ ωραιο rafaela! Τα εκανα σε μπουφε κ ξετρελλαθηκαν!!!!
    #
    Σχόλιο από RAFAELA, 14-3-12  
    Σ' ευχαριστώ πολύ Veronik! Χαίρομαι που σου άρεσε.
    #
    Σχόλιο από skelida, 14-3-12  
    Axxx οντως φαινεται τελεια..Και εψαχνα συνταγη για κολοκυθα.Να ρωτησω ομως κατι. Εχω κολοκυθα στην καταψυξη κομμενη σε μεγαλα κομματια. Πως πρεπει να ειναι οταν τη βρασω? Τριμμενη 'η σε μικρα κυβακια ?? Ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από RAFAELA, 15-3-12  
    Αγαπητή skelida :)

    Έτσι ακριβώς την παίρνω κ εγώ την κολοκύθα, σε μεγαλούτσικα κομμάτια (όσο ένα μήλο φαντάσου), καθαρισμένη κ ότι περισσέψει το βάζω στην κατάψυξη. Τη βράζω λοιπόν, όπως ακριβώς την παίρνω (σε μεγάλα κομμάτια δηλαδή), δε χρειάζεται ούτε τρίψιμο ούτε περαιτέρω κόψιμo. Όταν βράσει καλά, μαλακώνει κ αναμιγνύεται μια χαρά με τα υπόλοιπα υλικά. Βάλε κ λίγο χέρι στο μείγμα, μη φοβηθείς! :)

    Καλή επιτυχία αν τη φτιάξεις! Ελπίζω να σου αρέσει τόσο, όσο κ σε 'μένα, μιας κ είναι απ' τα αγαπημένα μου γλυκάκια! :)
    #
    Σχόλιο από kakitsimaria, 16-3-12  
    ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ ΤΟΥΣ!! ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ..
    #
    Σχόλιο από RAFAELA, 5-5-12  
    Χαίρομαι που σου άρεσε! Ευχαριστώ πολύ!:)
    #
    Σχόλιο από skelida, 17-6-12  
    Αργησα αλλα τα εφτιαξα τελικα..πριν λιγο καιρο. Ενα εχω να πω: Ειναι υπεροχα πενατονοστιμα ειναι τελεια! Να ειχα κι αλλη κολοκυθα να τα ξαναεφτιαχνα.. Ευχαριστουμε πολυ για τη συνταγη Rafaela!!!!!!
    #
    Σχόλιο από RAFAELA, 25-6-12  
    Σ'ευχαριστώ skelida! Χάρηκα πολύ που σου άρεσαν! :)

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Veronik, 20-2-12  
    Ποποο!! Πραγματικα ηταν υπεροχο!!' πολυ διαφορετικο γλυκο κ δν ηξεραπως στο καλο να χρησιμοποιησω την κολοκυθα!!!
    Πολυ ωραιο rafaela! Τα εκανα σε μπουφε κ ξετρελλαθηκαν!!!!
    #
    Σχόλιο από RAFAELA, 14-3-12  
    Σ' ευχαριστώ πολύ Veronik! Χαίρομαι που σου άρεσε.
    #
    Σχόλιο από skelida, 14-3-12  
    Axxx οντως φαινεται τελεια..Και εψαχνα συνταγη για κολοκυθα.Να ρωτησω ομως κατι. Εχω κολοκυθα στην καταψυξη κομμενη σε μεγαλα κομματια. Πως πρεπει να ειναι οταν τη βρασω? Τριμμενη 'η σε μικρα κυβακια ?? Ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από RAFAELA, 15-3-12  
    Αγαπητή skelida :)

    Έτσι ακριβώς την παίρνω κ εγώ την κολοκύθα, σε μεγαλούτσικα κομμάτια (όσο ένα μήλο φαντάσου), καθαρισμένη κ ότι περισσέψει το βάζω στην κατάψυξη. Τη βράζω λοιπόν, όπως ακριβώς την παίρνω (σε μεγάλα κομμάτια δηλαδή), δε χρειάζεται ούτε τρίψιμο ούτε περαιτέρω κόψιμo. Όταν βράσει καλά, μαλακώνει κ αναμιγνύεται μια χαρά με τα υπόλοιπα υλικά. Βάλε κ λίγο χέρι στο μείγμα, μη φοβηθείς! :)

    Καλή επιτυχία αν τη φτιάξεις! Ελπίζω να σου αρέσει τόσο, όσο κ σε 'μένα, μιας κ είναι απ' τα αγαπημένα μου γλυκάκια! :)
    #
    Σχόλιο από RAFAELA, 5-5-12  
    Χαίρομαι που σου άρεσε! Ευχαριστώ πολύ!:)
    #
    Σχόλιο από skelida, 17-6-12  
    Αργησα αλλα τα εφτιαξα τελικα..πριν λιγο καιρο. Ενα εχω να πω: Ειναι υπεροχα πενατονοστιμα ειναι τελεια! Να ειχα κι αλλη κολοκυθα να τα ξαναεφτιαχνα.. Ευχαριστουμε πολυ για τη συνταγη Rafaela!!!!!!
    #
    Σχόλιο από RAFAELA, 25-6-12  
    Σ'ευχαριστώ skelida! Χάρηκα πολύ που σου άρεσαν! :)

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kakitsimaria, 16-3-12  
    ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ ΤΟΥΣ!! ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ..

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της RAFAELA
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της sofiaag