Γλυκά τρίγωνα με γέμιση σοκολάτας
Τρίγωνα από φύλλο κρούστας γεμισμένα με σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγη απο τον μοναδικο Στελιο Παρλιαρο. Το εχω κάνει αρκετές φορές και είναι πολύ νόστιμα!
Υλικά
-
50 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
-
50 γρ. βούτυρο
-
1 αυγό
-
50 γρ. ζάχαρη άχνη
-
50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
-
100 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα
-
1 πακ. φύλλο κρούστας
-
βούτυρο λιώμενο για άλειμμα
-
αραβοσιτέλαιο για το τηγανίσμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μιξερ το βούτυρο με το αμύγδαλο και την αχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τη λιώμενη κουβέρτουρα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
-
2
Αδειάζουμε το μείγμα σ'ένα μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
-
3
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες πλάτους 5 με 6 εκ. και μήκους 30 με 35 εκ. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με βούτυρο και στη μια άκρη βάζουμε ένα κουταλάκι από το μίγμα σοκολάτας που έχουμε ετοιμάσει και λίγα καρύδια.
-
4
Τα διπλώνουμε σε τρίγωνα όπως τα τυρόπιτακια και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σχόλια (7)