Γλυκάκι με στιγμιαίο καφέ
Γλυκό ψυγείου απλό και εύγευστο!! Σε κολάζει απλά! Το είχα ανακαλύψει σ' ένα παλιό βιβλίο ζαχαροπλαστικής της Χ. Παραδείση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ συνήθως κάνω διπλή δόση κρέμας άρα διπλασιάζω και όλα τα υπόλοιπα υλικά.Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καφέ με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού ή με βανίλια.
Υλικά
-
1 1/4 κούπα ζάχαρη άχνη
-
1 κούπα βούτυρο φρέσκο (250 γρ.)
-
4 κουταλάκια κοφτά στιγμιαίο καφέ
-
500 γρ. μπισκότα τετράγωνα
-
Για το γαρνίρισμα
-
αμύγδαλο καβουρντισμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τους κρόκους και ρίχνουμε τη ζάχαρη αφού την κοσκινίσουμε πρώτα.
-
2
Έχουμε βγάλει το βούτυρο από το ψυγείο από πριν. Πρέπει να μαλακώσει τόσο που στο μείγμα των αυγών να το ρίχνουμε με κουτάλι σιγά σιγά. Όσο αναμειγνύουμε το βούτυρο με τα αυγά, συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
3
Διαλύουμε τον καφέ σε δυο κουταλάκια νερό. Το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα των αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα. Τον υπόλοιπο καφέ τον διαλύουμε σε μία κούπα νερό και βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα.
-
4
Τα βάζουμε σε πιατέλα δίπλα-δίπλα και απλώνουμε μια μικρή στρώση κρέμας. Σκεπάζουμε με μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η κρέμα.
-
5
Την επιφάνεια την γαρνίρουμε με φυτική σαντιγύ και αμύγδαλο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια