ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
,ΕΛΛΑΔΑ

Για τις λιγούρες!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να το φτιάξουμε μόνο με μπισκότα σαβουαγιάρ ή μόνο με μπισκότα πτι-μπερ με σοκολάτα.Το πυρέξ που χρησιμοποιώ είναι 20Χ30.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 πυρέξ
  1. 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ με σοκολάτα
  2. 30 μπισκότα σαβουαγιάρ
  3. λίγο γάλα εβάπορε αραιωμένο
  4. 1 κρέμα στιγμής Γιώτης βανίλια
  5. 1 κρέμα στιγμής Γιώτης σοκολάτα
  6. 700 γρ. γάλα για τις κρέμες
  7. 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  8. 1 1/2 ποτήρι του νερού γάλα
  9. 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  10. 30 γρ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 4 κ.σ. νερό
  11. κορν φλέικς σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα πυρέξ στρώνουμε μπισκότα σαβουαγιάρ αφού πρώτα τα βουτάμε σε γάλα εβαπορέ αραιωμένο με λίγο νερό. Με το που τα βουτάμε τα βγάζουμε αμέσως για να μην προλάβουν να ρουφήξουν πολύ γάλα.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα στιγμής σοκολάτας με τα 350 γρ. γάλα και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.

  3. 3

    Πάνω από την κρέμα σοκολάτα στρώνουμε τα μπισκότα πτι-μπερ αφού πρώτα και αυτά τα βουτάμε για λίγο μέσα στο γάλα.

  4. 4

    Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα στιγμής βανίλιας με τα υπόλοιπα 350 γρ. γάλα και την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα πτι-μπερ.

  5. 5

    Πάνω από την κρέμα ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια αρκετά κορν φλεικς.

  6. 6

    Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα σαβουαγιάρ αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει και αυτά για λίγο στο γάλα.

  7. 7

    Βάζουμε το πυρέξ για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο.

  8. 8

    Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος με το βούτυρο. Μόλις λιώσουν ρίχνω το 1 1/2 ποτήρι γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις η κρέμα πήξει την ρίχνω πάνω από τα μπισκότα σαβουαγιάρ και διακοσμώ με κορν φλεικς.

  9. 9

    Βάζω το γλυκό στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

golfo
golfo @cook_8452627
αυτο πρεπει να ειναι γλυκο κολαση!\r\nοτι πρεπει για επετειο χωρισμου

Από

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
στις
,ΕΛΛΑΔΑ