Γλυκειά μπουγάτσα με σφολιάτα

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
6 ψήφοι
xaroula, 29.09.08
Γλυκειά μπουγάτσα με σφολιάτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • ένα πακέτο σφολιάτα φρέσκια
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 3 κούπες γάλα
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 3 αυγά
  • κανέλα
  • άχνη ζάχαρη
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το γαλα, την ζάχαρη, το βούτυρο και ανακατεύω να λιώσουν
  2. Προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω να πήξει η κρέμα
  3. Κατεβάζω από την φωτιά
  4. Μόλις κρυώσει λίγο ρίχνω τα αυγά χτυπημένα και λίγη κανέλα
  5. Σε βουτυρωμένο ταψί βάζω το ένα φύλο, την κρέμα το άλλο φύλο ψήνω στον αέρα στους180° περίπου 45'
  6. Σερβίρω με άχνη ζάχαρη και κανέλα

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κρέμα με την μια κούπα ζάχαρη δεν βγαίνει πολύ γλυκειά αν την θέλετε περισσότερο βάλτε 1,5 κουπα

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΚΙ, 15-2-09  
    ειναι πολύ νόστιμη και εύκολη
    Μπράβο xaroula
    #
    Σχόλιο από xaroula, 15-2-09  
    ευχαριστω πολυ ΕΥΑΚΙ μου :)
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 16-9-09  
    Χαρουλα με κρεμα αλλη γινετε το ιδιο καλη σιγουρα ε?
    Θελω να την κανω στα γεννεθλια του Αρη.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 17-9-09  
    Ερμιονη μου δεν καταλαβα τι εννοεις ...θες να πεις αλλη γλυκεια κρεμα? εγω για να πω την αληθεια μονο μπουγατσα κανω με σφολιατα γιατι μας αρεσει πολυ,δεν εχω κανει αλλη κρεμα ,επισης μπορεις να κανεις την κρεμα σοκολατενια και να βαλεις και ξυσμα πορτοκαλι αν σου αρεσει:)
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 16-12-09  
    Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου xaroula κ φαίνεται εύκολη.θα τη κάνω σίγουρα...Μήπως ξέρετε τι κάνουμε για να μη μαλακώνει το φύλλο σφολιάτας και να μένει τραγανό; Όποτε φτιάχνω πίτα με φύλλο σφολιάτας νοτίζει κ μαλακώνει....Επιστρέφω με πηρουνάκια
    #
    Σχόλιο από xaroula, 16-12-09  
    γεια σου efh_dimitris ευχομαι να την κανεις και να σου αρεσει,το μονο που μπορω να σκεφτω για να μεινει τραγανο το φυλλο και που κανω και εγω ειναι να το ξεροψησεις και να μην την σκεπασεις (ουτε να μεινει μεσα στο φουρνο εννοειται) μετα την σφολιατα γιατι ιδρωνει και μαλακωνει...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-5-10  
    Την εκανα σοκολατενια ,προσθετοντας στην κρεμα 1,5 κουβερτουρα λιωμενη..κολαση!!! :)
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 10-10-10  
    Πραγματικά, μπουγάτσα κόλαση..μπράβο !!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 10-10-10  
    Ευχαριστω πολυ!! :)
    #
    Σχόλιο από gina77, 25-10-10  
    Τέλεια!Εύκολη και πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από Billie, 28-10-10  
    Πολύ καλή η μπουγάτσα σου Χαρούλα μου!Νομίζω πως και με την 1 κούπα ζάχαρη είναι μια χαρά,ώστε να μπορείς να την πασπαλίσεις με άχνη και κανέλα.Το φύλλο μου έγινε μια χαρά τραγανό.Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Gogo_Lacta, 28-10-10  
    Να κανω μια ερωτηση χαρουλα μου; οταν λες φρεσκια σφολιατα, τι εννοεις; που την βρισκω;
    #
    Σχόλιο από xaroula, 11-11-10  
    Gogo_Lacta σορυ τωρα ειδα την απορια σου λεγοντας φρεσκια σφολιατα εννοω αυτες που ειναι στο ψυγειο των ΣΜ με τα φρεσκα προιοντα και οχι στα κατεψυγμενα.
    #
    Σχόλιο από .vivaki., 15-3-11  
    xaroula πολύ νόστιμη η συνταγή σου!!!!
    την είχα διαβάσει την προηγούμενη εβδομάδα κ σήμερα κατάφερα να την φτιάξω..την επόμενη θα παίξει σοκολάτα!!
    ακούγεται τέλειο!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 17-3-11  
    .vivaki. χαιρομαι που σου αρεσε ,και σε γευση σοκολατας ειναι πολυ ωραια :)
    #
    Σχόλιο από mmariam, 1-6-11  
    Καλησπέρα στη παρέα!
    την έκανα τη συνταγη! ωραια..!
    την επόμενη φορά θα προσθέσω λίγο παραπάνω γέμιση συμφωνείτε?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 2-6-11  
    mmariam χαιρομαι που εφτιαξες το γλυκο και το βρηκες ωραιο!
    Τωρα οσο για το αν συμφωνουμε για την ποσοτητα της γεμισης θα ελεγα οτι αυτο εχει να κανει με τα γουστα του καθενος.
    Και βεβαια να το κανεις αν ετσι πιστευεις οτι θα σου αρεσει περισσοτερο :)
    #
    Σχόλιο από simelita, 29-10-12  
    συγνώμη μόνο 2 φύλλα βάζουμε????
    #
    Σχόλιο από NIN, 29-10-12  
    χαρουλα η συνταγη φαινεται υπεροχη,θα την δοκιμασω με πρωτη ευκαιρια.
    θελω ομως να σημειωσω,οτι την μπουγατσα την κανει το φυλλο και οχι η γεμιση...
    εξ ου και τα ανεκδοτα περι μπουγατσας και θεσσαλονικης :)
    η μπουγατσα λοιπον ειναι οποιαδηποτε "πιτα" φιαγμενη με το ειδικο φυλλο της μπουγατσας, που δεν ειναι το φυλλο της σφολιατας.

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΕΥΑΚΙ, 15-2-09  
    ειναι πολύ νόστιμη και εύκολη
    Μπράβο xaroula
    #
    Σχόλιο από xaroula, 15-2-09  
    ευχαριστω πολυ ΕΥΑΚΙ μου :)
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 16-9-09  
    Χαρουλα με κρεμα αλλη γινετε το ιδιο καλη σιγουρα ε?
    Θελω να την κανω στα γεννεθλια του Αρη.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 17-9-09  
    Ερμιονη μου δεν καταλαβα τι εννοεις ...θες να πεις αλλη γλυκεια κρεμα? εγω για να πω την αληθεια μονο μπουγατσα κανω με σφολιατα γιατι μας αρεσει πολυ,δεν εχω κανει αλλη κρεμα ,επισης μπορεις να κανεις την κρεμα σοκολατενια και να βαλεις και ξυσμα πορτοκαλι αν σου αρεσει:)
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 16-12-09  
    Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου xaroula κ φαίνεται εύκολη.θα τη κάνω σίγουρα...Μήπως ξέρετε τι κάνουμε για να μη μαλακώνει το φύλλο σφολιάτας και να μένει τραγανό; Όποτε φτιάχνω πίτα με φύλλο σφολιάτας νοτίζει κ μαλακώνει....Επιστρέφω με πηρουνάκια
    #
    Σχόλιο από xaroula, 16-12-09  
    γεια σου efh_dimitris ευχομαι να την κανεις και να σου αρεσει,το μονο που μπορω να σκεφτω για να μεινει τραγανο το φυλλο και που κανω και εγω ειναι να το ξεροψησεις και να μην την σκεπασεις (ουτε να μεινει μεσα στο φουρνο εννοειται) μετα την σφολιατα γιατι ιδρωνει και μαλακωνει...
    #
    Σχόλιο από icecream fan, 10-10-10  
    Πραγματικά, μπουγάτσα κόλαση..μπράβο !!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 10-10-10  
    Ευχαριστω πολυ!! :)
    #
    Σχόλιο από gina77, 25-10-10  
    Τέλεια!Εύκολη και πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από Billie, 28-10-10  
    Πολύ καλή η μπουγάτσα σου Χαρούλα μου!Νομίζω πως και με την 1 κούπα ζάχαρη είναι μια χαρά,ώστε να μπορείς να την πασπαλίσεις με άχνη και κανέλα.Το φύλλο μου έγινε μια χαρά τραγανό.Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 11-11-10  
    Gogo_Lacta σορυ τωρα ειδα την απορια σου λεγοντας φρεσκια σφολιατα εννοω αυτες που ειναι στο ψυγειο των ΣΜ με τα φρεσκα προιοντα και οχι στα κατεψυγμενα.
    #
    Σχόλιο από .vivaki., 15-3-11  
    xaroula πολύ νόστιμη η συνταγή σου!!!!
    την είχα διαβάσει την προηγούμενη εβδομάδα κ σήμερα κατάφερα να την φτιάξω..την επόμενη θα παίξει σοκολάτα!!
    ακούγεται τέλειο!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 17-3-11  
    .vivaki. χαιρομαι που σου αρεσε ,και σε γευση σοκολατας ειναι πολυ ωραια :)
    #
    Σχόλιο από mmariam, 1-6-11  
    Καλησπέρα στη παρέα!
    την έκανα τη συνταγη! ωραια..!
    την επόμενη φορά θα προσθέσω λίγο παραπάνω γέμιση συμφωνείτε?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 2-6-11  
    mmariam χαιρομαι που εφτιαξες το γλυκο και το βρηκες ωραιο!
    Τωρα οσο για το αν συμφωνουμε για την ποσοτητα της γεμισης θα ελεγα οτι αυτο εχει να κανει με τα γουστα του καθενος.
    Και βεβαια να το κανεις αν ετσι πιστευεις οτι θα σου αρεσει περισσοτερο :)
    #
    Σχόλιο από simelita, 29-10-12  
    συγνώμη μόνο 2 φύλλα βάζουμε????
    #
    Σχόλιο από NIN, 29-10-12  
    χαρουλα η συνταγη φαινεται υπεροχη,θα την δοκιμασω με πρωτη ευκαιρια.
    θελω ομως να σημειωσω,οτι την μπουγατσα την κανει το φυλλο και οχι η γεμιση...
    εξ ου και τα ανεκδοτα περι μπουγατσας και θεσσαλονικης :)
    η μπουγατσα λοιπον ειναι οποιαδηποτε "πιτα" φιαγμενη με το ειδικο φυλλο της μπουγατσας, που δεν ειναι το φυλλο της σφολιατας.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Gogo_Lacta, 28-10-10  
    Να κανω μια ερωτηση χαρουλα μου; οταν λες φρεσκια σφολιατα, τι εννοεις; που την βρισκω;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-5-10  
    Την εκανα σοκολατενια ,προσθετοντας στην κρεμα 1,5 κουβερτουρα λιωμενη..κολαση!!! :)

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Glukes Suntages
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της Zagoridou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της agraios
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της delphinakigr
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια