κύρια φωτογραφία συνταγής Γλυκές Φλογέρες Μετσόβου
Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Hannover-Germany,

Ένα υπέροχο γλυκό... σαν μπακλαβάς και σαν κανταΐφι... αλλά και τα δυο μαζί!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό κανταΐφι
  2. 2 πακέτα έτοιμα φύλλα κρούστας
  3. 1 1/2 κιλό καρύδια
  4. 1 κιλό βούτυρο
  5. 3 βανίλιες
  6. 3 χούφτες ζάχαρη
  7. γαρίφαλο
  8. Για το σιρόπι
  9. 6 ποτήρια νερό
  10. 5 ποτήρια ζάχαρη
  11. 1/2 ποτήρι μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Απλώνουμε τρία φύλλα, τα αλείφουμε με βούτυρο και στρώνουμε επάνω τους λίγο κανταΐφι.

  2. 2

    Ανακατεύουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα και το γαρίφαλο και προσθέτουμε το μείγμα πάνω στο ήδη στρωμένο κανταΐφι.

  3. 3

    Μαζεύουμε τα φύλλα ρολό και τα κόβουμε κομμάτια. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

  4. 4

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιρόπι και το γλυκό είναι έτοιμο, ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι ή το αντίθετο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Ααα είναι το \"γιαννιώτικο\" που λέμε..! Είναι πολύ καλό!

Από

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
στις
Hannover-Germany,
http//www.restaurant-kreta.in-barsinghausen.de/http//www.restaurant-akropolis.in-barsinghausen.de
Δες περισσότερα