Γλυκές καρδιές
Γλυκές καρδούλες από ψωμί και τυρί κρέμα για να γλυκάνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Απλή και νόστιμη συνταγή χωρίς μυστικά. Αφιερωμένη στη giagiaglyka με όλη μου την αγάπη!!!
Υλικά
-
120 γρ τυρί κρέμα
-
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
-
20 φέτες άσπρο φρέσκο ψωμί
-
φρούτα εποχής (προαιρετικά)
-
6 κουταλιές φυτικό βούτυρο
-
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
-
3 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σκεπάζετε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος.
-
2
Χτυπάτε σε μπολ το τυρί κρέμα με τον κρόκο αυγού και τη ζάχαρη, να γίνουν σαν κρέμα και αφήνετε στην άκρη.
-
3
Με ψαλίδι ή μαχαιράκι κόβετε την ψίχα του ψωμιού σε σχήμα καρδιάς και πετάτε τις κόρες.
-
4
Βάζετε από 1-2 κουταλάκια του γλυκού από το τυρί κρέμα στο κέντρο της κάθε καρδιάς (Αν χρησιμοποιήσετε φρούτα,τα βάζετε επάνω στο τυρί).
-
5
Σκεπάζετε με μία δεύτερη καρδιά και πιέζετε να απλωθεί η γέμιση και να κολλήσουν οι δύο καρδιές. Κάνετε το ίδιο και με το υπόλοιπο ψωμί και το τυρί.
-
6
Ακουμπάτε τις καρδιές στο ταψάκι.
-
7
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή σε φούρνο μικροκυμάτων και το ανακατεύετε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
-
8
Αλείφετε με το μείγμα τις καρδιές και από τις δύο πλευρές.
-
9
Τις βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.
-
10
Αφήνετε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και σερβίρετε.
Σχόλια